Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Irene naplója


kuppé5 [244860 AL], gazdája Irene
2008-02-26

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/244860
2008-02-26

Angyali üdvözletek

CSAK A MENNYORSZÁGBAN HALLJÁK A DALOKAT
amelyeket szívünk nem tud elénekelni.


A magányos tündér
Egyszer volt, hol nem volt, Tündérország közepén élt egy magányos tündér. Senki sem barátkozott vele, mindig egyedül volt. Elhatározta, hogy õ bizony barátot szerez magának. Az állatokkal kezdte. Az erdõben össze is találkozott egy mókussal, aki éppen diót és mogyorót gyûjtött télire. A tündér odavarázsolta az erdõ összes dióját és mogyoróját. A mókus nemhogy örült volna, inkább mérges lett, hiszen õ szeretett gyûjteni. Ezután a tündér máshol próbálkozott. Egy kicsit tovább ment, és megpillantott egy favágót. Neki is varázslással akart segíteni, így azonnal kivágta az erdõ összes fáját. A favágó nem örült ennek, mert most már neki nem maradt semmi munka. Mit fog õ ezután kivágni?
A tündér arra gondolt, hogy már csak a tündértársai maradtak hátra, akikkel barátságot köthetne. Amint ezen búslakodva ballagott nagy Tündérország felé, egyszercsak sírást hallott. A hang irányába sietett, s egy kis tündért talált az út szélén. Megkérdezte tõle:
- Miért sírsz, ki bántott?
- Eltévedtem, és nem találom a hazafelé vezetõ utat! - mondta a kis tündér.
- Én majd hazaviszlek a szüleidhez! - vigasztalta a másik.
Útközben nagyon sokat beszélgettek és nevetgéltek. Mielõtt bealkonyodott haza is értek. Már nagyon aggódtak a kis tündér szülei. Szépen megköszönték, hogy visszakísérte a kis tekergõt. Azóta a két tündér elválaszthatatlan barát lett, s még ma is együtt segítik az emberek és az állatok munkáját apróbb varázslatokkal.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat