Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Irene naplója


kuppé5 [244860 AL], gazdája Irene
2007-09-17

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/244860
2007-09-17

Angyali üdvözletek

AZ ANGYALOK ISTEN
visszatükröződését
látják bennünk.
Felfedezik rajtunk saját
teremtőjük vonásait.

Tatiosz: A szeretetről

Mások szeretete feléd tart észrevétlen hömpölygéssel. Ne siettesd jöttét, ami személyesen a tiéd, rád talál. Várd nyitott szívvel, egész sorsoddal, egész életeddel.
A szeretet hangja muzsika: ajándék a léleknek, felüdülés a szellemnek, megkönnyebbedés a szívnek. Ez a szó: szeretet - élettel teli valóság segít feloldani és feloldódni; megérteni és megértetni; megtartani és elengedni.
Ha meggondolod, melyik földi jelenség áll közelebb hozzád, a Nap, a Hold, a csillagok, a kő, a fa, a fűszál, vagy egy ember - egyképpen tudsz válaszolni rá: embernek csak ember lehet társa.
A Nap fénytengere felnyitja szemeidet; a Hold ragyogása pihenőre int; a pislákoló csillagok terelnek éjjeli utadon; a kő szilárdsága példát mutat az akarat hajlíthatatlanságára. A fa hűs árnyékában felüdülhetsz, és életed dolgai megkönnyebbednek. Egyetlen fűszál is bizonyság az élet körforgására: kizöldell, szárba szökken, elhalványul, megfonnyad, végül lehanyatlik. Ezt teszi velünk is az idő: felmagasztosít, majd porba dönt.
Mért képes mindezekre?
Mert ember. És az ember hatalmas erővel egyesíti magában a természet földi jelenségeit a világmindenség távoli fényeivel.
Mi volna hát csodálatosabb az embernél? Ő az élet - s az életnél semmi sem csodálatosabb.
Ő a Nap, a Hold, a csillagok, a kő, a fa, a fűszál egyszemélyben; és mégis több náluk - mert szeretni képes.

Az ember szeretetre született.
Az együtt élés a csillagokkal, a mező virágaival, a Nappal, a széllel, az embertársainkkal csodálatos dolog. Ezt érezni, látni és élni kell. Nem szabad belefáradni, megtörni, kiégni a mindennapok keserveibe, gyötrelmeibe. Harcolni kell minden nap az igénytelenséggel, a testi, lelki nyomorúsággal, a megoldandó problémákkal szemben.

Az embernek emberi érzései legyenek, tiszta, szép gondolatai, cselekedetei, emberi álmai, vágyai. Mindez elérhető? Ugyanúgy elérhető, mint a céltalanság, a kishitűség, az igénytelenség, a feladatok megoldásának halogatása.

Mindez rajtad múlik. Választhatsz, melyik útra lépsz. Saját sorsod, a jövőd magad formálhatod. Vagy te csinálod, vagy megteszi helyetted más. Lehetsz bárki és lehetsz bármi.

Hiába minden intelem, szó, törődés, aggódás, példamutatás, szigor, törvényi szabályozás, ha te nem akarod a jó viszonyt a csillagokkal, a széllel, a szeretteiddel, önmagaddal szemben, ez csak elérhetetlen álom marad. Akkor változol majd, ha te is akarod, és abba az irányba, amit te választasz. Ne csapd be önmagad! Légy igényes az élettel, embertársaiddal és önmagaddal szemben!

A szabadság nem azt jelenti, hogy nincsenek korlátok, hanem azt, hogy választhatsz a korlátok közt. Az állandó megmérettetés, számadás, számonkérés felemelő és egyben nagyon megalázó is lehet. Talán már túlzottan igénybe vagyunk véve, a mai élet többet követel tőlünk, mint amit adni tudunk, és adni akarunk?
Lélegzik a természet, mozog a Világ. Nem kell hozzá az ember eszement gondolatai, panaszai. A Világ minden pillanatában történik valami. Ezek a pillanatok eseménydúsak, következetesek. Nem talán, nem majd, és nem miért ilyen.
Az élet a történések sorozata, amivel a legcsodálatosabb dolog együtt élni.
"A lelkiismereteddel többet törődj, mint a hírneveddel. Mert a lelkiismereted te magad vagy, a hírneved pedig az, amit mások gondolnak rólad. És hogy mások mit gondolnak, az az ő gondjuk."










Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat