Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Irene naplója


kuppé5 [244860 AL], gazdája Irene
2007-09-05

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/244860
2007-09-05

Angyali üdvözletek

A BAJ ÓRÁIBAN
az angyalok segítő karjára
támaszkodhatunk.
Ők Isten vigaszt nyújtó
hírnökei, a bátorság
és remény hordozói.

Titanic az álmok hajója
Tervek:

A hajó terveit Thomas Andrews készítette a White Star Line megbízásából. Az építés 1909. március 31-én kezdődött, és két évig tartott.

Méret:

A Titanic 1912-ben a valaha épült legnagyobb hajónak számított, emellett az emberi kéz által valaha épített legnagyobb mozgó tárgy címével is büszkélkedhetett.

Hossz:

269 méter (majdnem négy háztömbnyi hosszú)

Szélesség:

28 méter

Magasság:

tizenegy emelet

Súly:

46 328 tonna

Sebesség:

42-45 km/h

Teherbírás:

maximálisan 3547 utast volt képes szállítani a hajó

Mentőcsónakok:

14 nagy csónak, 2 kisebb csónak és négy összecsukható mentőcsónak (összkapacitás: 1178 ember)

Gépészet:

A Titanicot három, egyenként 98 tonna súlyú hajócsavar hajtotta. Négy kéménye volt, melyből három a kazánok füstjének elvezetésére szolgált. A negyediket a hajó egyensúlyának megőrzése és a hajó látványosabbá tételének érdekében szerelték fel.

Hajótest:

A hajót kétezer darab, mintegy két és fél centiméter vastag acéllemezből állították össze. Ehhez hárommillió szegecset használtak fel. A hajótest súlya mintegy huszonhat tonna volt.

Főlépcső:

A főlépcső korlátja XIV Lajos stílusában épült, tölgyfaborítása volt és kovácsoltvas és üveg kombinációjából készült kupola fedte.

Belső tér:

A belső kivitelezés munkálatai tíz hónapot vettek igénybe. XIV Lajos, reneszánsz, György-korabeli (18-19 század), németalföldi, valamint Anna királynő-korszakának stílusában épült.

Megérkezett Budapestre a Titanic!
95 éves utazása után megérkezett Budapestre a Titanic. A Showtime Budapest és az RTL Klub jóvoltából szeptember 1-től közép-Európában először Magyarországon látogatogatható a Titanic roncsaiból felhozott több száz leletből válogatott tárlat. A kiállításnak a Millenáris Fogadó ad otthont, ahol már hetek óta folynak a munkálatok. A Fogadó jelentős átalakításon esett át, hogy alkalmas legyen, a világ 18 országát bejárt egyedülálló kiállítás fogadására.

A hétvége folyamán 15 db, egyenként 10 tonnás kamion érkezett Budapestre és elkezdődött a beépítés. 30 fős nemzetközi stáb napi 12 órában azon dolgozik, hogy minden a helyére kerüljön a jövő szombati nyitásra. Az első és legfontosabb feladat a Millenáris Fogadó teljes elsötétítése volt, majd következik a 300 méter hídelem, a több száz világítótestet és több kilométernyi kábel beépítése. Mindezek segítenek abban, hogy a látogatók a mesterien alkalmazott háttérzajok, zenék és a különleges megvilágítás segítségével még intenzívebben éljék át a Titanic utolsó útjának hangulatát.

A Titanic kiállítás semmihez sem fogható hangulatát, egyediségét a szinte tapintható közelségben lévő, kiválóan konzervált leleteknek köszönheti. A leletek között fantasztikus állapotban fennmaradt porcelánoktól kezdve, míves kristálypalackokon át az utasok olyan személyes tárgyait is láthatjuk, mint pl: szemüveg, pénztárca és különféle ruhadarabok. A leleteket speciális biztonsáig körülmények között tárolják és csak pár nappal a nyitása előtt kerülnek a helyükre. A kiállítás területén az előírásoknak megfelelő hő és páratartalmat kell biztosítani a 4000 méter mélyről felhozott leletek számára. Csak az amerikai RMS Titanic társaság két alkalmazottja érhet a speciálisan konzervált leletekhez. Szigorúan csak fehér cérnakesztyűben foghatják meg a tárgyakat. A kiállítás egyik legkülönlegesebb eleme egy jéghegy, amit már most elkezdtek hízlalni. A jéghegy érintésével az érdeklődők megtapasztalhatják, hogy milyen gyilkosan fagyos volt a tengervíz a tragédia éjszakáján.

Szeptember 1-től november 26-ig, délelőtt 10 órától este nyolcig várják a látogatókat a Millenáris Fogadóban. Jegyek elővételben kaphatók a Ticket Express és az Eventim hálózatában, valamint a helyszínen a Millenáris Tetátrum pénztárában. További információ: www.titanic.origo.hu






Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat