Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Irene naplója


kuppé5 [244860 AL], gazdája Irene
2007-09-01

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/244860
2007-09-01

Angyali üdvözletek

SZIVESEN ITT HAGYNÁM
földi gondjaimat, messze alattam,
és felhőkön lovagolva szállnék
a Nap felé, hogy ott lakhassam,
ahol az angyalok járnak.
Ha elkaphatnám a szelet,
én is az angyalokkal szárnyalhatnék,
egészen a mennyekig suhanva.

Lótuszvirág-folytatása

Megosztani valamit

A szeretet egy kapcsolat, amelynek a két tagja: te és valaki más. A meditáció egy kapcsolat, amelynek mindkét tagja te vagy. A szeretet kifelé irányul, a meditáció befelé. A szeretet megosztás. De hogyan oszthatod meg valakivel a szeretetedet, ha neked egyáltalán nincsen? Mit fogsz megosztani?

Az emberekben harag van, féltékenység van, gyűlölet van, tehát a szeretet neve alatt ezeket osztják meg másokkal, hiszen ez van bennük. Amint vége a mézesheteknek, és leveszed a maszkodat, felszínre bukkan a valóság, és akkor mit fogsz megosztani? Azt osztod meg, amid van. Ha harag, akkor haragot, ha birtoklási vágy, akkor a birtoklási vágyat. Az pedig harcot, konfliktust és küzdelmet eredményez, mindenki megpróbál a másik fölé magasodni.
A meditáció olyasvalamit ad, amit meg tudsz osztani másokkal. A meditáció megadja a minőséget, az energiát, amely szeretetté válhat, ha kapcsolódsz valakivel. Egyébként nincs meg benned ez a minőség. Senkiben sincs meg. Neked kell megteremtened. A szeretet nem olyasvalami, ami veled születik. Olyasvalami, amit létre kell hoznod; valami, amivé válnod kell. Küzdelem, erőfeszítés és nagyszerű művészet.
Ha túláradó szeretet van benned, azt már nem tudod osztani. De ez csak akkor történhet meg, ha kapcsolatba tudsz lépni önmagaddal. És a meditáció nem más, mint annak elsajátítása, hogyan léphetsz kapcsolatba önmagaddal.

Sebezhetőség

A létezés a testben nagyon bizonytalan Bármelyik pillanatban csak egy kicsit több oxigén, vagy egy kicsit kevesebb, és halott vagy! Egy kicsit kevesebb cukor a vérben, és halott vagy... egy kis agyműködési zavar, és halott vagy!

Az élet a sebezhetőségben létezik, a veszélyben, a bizonytalanságban. Nincs biztonság, és nem is lehet. A biztonság csak a halott embereké. Ők nagyon erősek. Meg tudsz ölni egy halott embert? Nem tudsz. El tudsz pusztítani egy halott embert? Nem tudsz. A halottak nagyon erősek!
Minél kifinomultabb minőségű az élet, annál törékenyebb. Nézz meg egy rózsát, nézz meg egy verset, nézz meg egy dalt, nézz meg egy zenét: másodpercekig vibrál, azután nincs többé! Nézd meg a szerelmet: az egyik pillanatban ott van, a következőben nincs. Nézd meg a meditációt. Ahogy feljebb jutsz, látni fogod, hogy a dolgok egyre-egyre sebezhetőbbek. Ezért nincs semmi baj a sebezhetőséggel; ez az élet működésének megértése. Ostobaság erőt színlelni. Senki sem erős, senki sem lehet erős; az csak az ego játéka. Még Nagy Sándor sem erős - jön egy nap, és minden ereje eltűnik.
Ezért tanuld meg elfogadni a sebezhetőségedet, és akkor nagyon mély megértéshez és mély energiaáramláshoz jutsz. Nem fogod problémának érezni. Ez nem egy probléma; ez valami nagyon jelentős dolog.






Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat