Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Irene naplója


kuppé5 [244860 AL], gazdája Irene
2007-08-21

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/244860
2007-08-21

Angyali üdvüzlet

ISTEN ANGYALAI
mind álruhában
jönnek el hozzánk.

MAGYARORSZÁG /2007.VIII.20.-án/

Egységről, összefogásról, bizalomról és a magyarság megmaradásának fontosságáról beszéltek a közjogi méltóságok, valamint a parlamenti pártok vezetői a nemzeti ünnepen.


Sólyom László köztársasági elnök az állam egységteremtő erejére, a bizalmatlanság lebontásának fontosságára hívta fel a figyelmet Székesfehérváron, Szent István városában, a magyar királyok panteonjánál.

Az államfő a Parlamentben, az állami kitüntetések átadásakor arról beszélt, hogy a kitüntetés nem formaság, hanem komoly elismerés, amely emeli az ünnep fényét.

Egység, nyitottság és Szent István öröksége a fókuszban

Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke azt hangoztatta: az európai magyar történelem folytonossága Szent István királlyal kezdődik. Véleménye szerint hasonlóan az államalapító király idejéhez, ma is az egység és a nyitottság a magyarság egyik legnagyobb sorskérdése.

Kóka János, az SZDSZ elnöke arra biztatta a határon túli fiatalokat, hogy minél többen jöjjenek Magyarországra, dolgozzanak és vállalkozzanak itt. Kijelentette: kézzel fogható, gazdasági, kulturális előnyöket kell kínálni a határon túliaknak. Példaként említette, hogy ösztönözni kell az autópályák, utak, hidak építését, lobbizni kell azért, hogy minél több uniós fejlesztés valósuljon meg Erdélyben és a Felvidéken.


Az állami lobogó felvonásával kezdődött meg a Kossuth téren az augusztus 20-i központi állami ünnepség

Nagyítás
Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szerint ma azzal kell számot vetnünk, jól bántunk-e első királyunk örökségével, gyarapítottuk vagy zsugorítottuk a ránk hagyott vagyont. A politikus Hódmezővásárhelyen arról beszélt, ma az állam azért működik rosszul, mert olyan emberek kezében van az irányítás, akik nem értenek hozzá, és olyan kormánya van az országnak, amely nem képes az országnak jövőképet adni.

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke a Budai Várban arra figyelmeztetett, hogy ha a magyarság eltűnik a világból, akkor az egyetemes emberiség lesz szegényebb, ezért kötelességünk a magyarságunk megőrzése. Hozzátette: a történelem megmutatta, hogy a magyarság mindig akkor gazdagodott, amikor hűséges maradt ehhez az úthoz, ám amikor akár balra, akár jobbra letért erről az útról, az mindig katasztrófát jelentett az ország számára.

Reggel a Parlament előtt a legfőbb közjogi méltóságok és a diplomáciai testület jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett vonták fel a Magyar Köztársaság lobogóját. A zászlófelvonást néhányan bekiabálásokkal próbálták megzavarni.

Tisztavatás a Hősök terén

Délben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem végzett fiataljait a Hősök terén honvédtisztté avatták. Szekeres Imre honvédelmi miniszter itt arról beszélt, hogy a hazának ma is szüksége van és holnap is szüksége lesz honvédekre, magas szintű tudással felvértezett tisztekre. Részletek >>

Hiller István oktatási és kulturális miniszter az Iparművészeti Múzeumban adott át állami elismeréseket. A kitüntetettek listáját itt találja meg >>

A délelőtti vízi és légi fesztiválon a Magyar Hajózási Szövetség a gyermekotthonokban és nagycsaládokban nevelkedő fiatalokat látott vendégül a Dunán.

Debrecenben százezrek nézték végig a karnevált, a cívis városban már több, mint 100 éves hagyománya van a virágünnepnek.






Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat