Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Irene naplója


kuppé5 [244860 AL], gazdája Irene
2007-09-02

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/244860
2007-09-02

Angyali üdvözletek

A MENNYEKBŐL
annyit láthatunk,
amennyit szemünk bír.
William Winter

Mattia Pasini mögött a második helyen fejezte be Talmácsi Gábor a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi San Marinó-i Nagydíját. Talma nagy riválisa, Hector Faubel bukott, nem szerzett pontot, így a magyar motoros tíz pontos hátrányából ugyanekkora előnyt kovácsolt a vb-pontversenyben.
Pasini és Faubel lerajtolta Lukas Peseket, később Simone Corsi is és a hatodik helyről visszakapaszkodó Talma is bejött a cseh elé. Az első körökben tehát Pasini, Faubel, Corsi, Talmácsi, Pesek, Kojama Tomojosi, Sergio Gadea sorrendben haladt az élmezőny. Aztán Faubel addig nyaggatta Pasinit, míg az ritmust vesztett, így Corsi és Talma is elment mellette - innentől kezdve óriási tusa zajlott a vezető ötös tagjai között, s úgy tűnt, Kojama is felzárkózik hozzájuk.

A hetedik kör végén Pasini előzte Faubelt, akkora rössel, hogy utána picit meg is lépett a többiektől. Mintegy másfél másodperces előnyt őrizgetett a következő körökben az olasz, mögötte honfitársa, Corsi próbált kapaszkodni, a Faubel, Pesek, Talmácsi triász pedig egymással meccselt.

Pesek határozottan előzte Faubelt, Talma mögöttük kivárt, úgy tűnt, okosan teszi, hogy nem kockáztat a verseny ezen szakaszában. Kilenc körrel leintés előtt Pasini előnye szilárdnak látszott, a Riminiben született motoros rajongói a gépek zaját is elnyomták, mikor elhaladt előttük. Ám sokan drukkoltak Talmának is, aki továbbra is üldözte a többieket és mind nyilvánvalóbbnak látszott, hogy ezúttal a hajrára koncentrál.

Négy körrel a vége előtt Pesek majdnem koccant Corsival, ami miatt Faubel, majd a fantasztikusan reagáló Talma is leelőzte, egy körre rá pedig elesett a cseh, Kojama alig tudott pályán maradni, ahogy kikerülte Pesek elécsúszó motorját.

Két körrel a leintés előtt Faubel beleszaladt hátulról Corsiba, mindketten buktak, a velük párhuzamosan, belső íven haladó Talmácsi második pozíciója jutott, amit a célig simán megőrzött. Talma teljesen vétlen volt a balesetben, Corsinak fel kellett adnia a futamot, míg Faubel csak 17. lett, amiért nem jár neki pont. A világbajnoki tabellán Talmácsi visszavette a vezetést, immár ő vezet tíz ponttal Faubel előtt, Kojama és a többiek tisztes távolból követik őket.

San Marinó-i Nagydíj, végeredmény:

1. Mattia Pasini, Polaris World, 39:47.944 perc
2. Talmácsi Gábor, Bancaja Aspar, + 4.774 másodperc
3. Kojama Tomojosi, Red Bull KTM, + 8.576
4. Sergio Gadea, Bancaja Aspar, + 15.819
5. Pol Espargaro, Belson Campetella Aprilia, + 23.972
6. Randy Krummenacher, Red Bull KTM, + 25.159
7. Stefan Bradl, Blusens Aprilia, + 25.391
8. Bradley Smith, Repsol Honda, + 25.513
9. Raffaele de Rosa, Multimedia Racing, + 25.994
10. Michael Ranseder, Ajo Motorsport, + 26.293


Gratulálok Neki!



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat