Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Irene naplója


kuppé5 [244860 AL], gazdája Irene
2007-09-26

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/244860
2007-09-26

Angyali üdvözletek

AZOK, AKIK FELISMERIK
az angyalokat maguk körül,
nagyra értékelik
a szivárványt, az árapályt,
a tavaszt és
a napfelkeltéket is.
Mily szerencsések ők!


Túl a szivárványon

Néha a Föld, mint egy párás dzsungel, Szótlan fák közt zord eső szitál, Lentről felnézek – s ott a fény! Lebben a felhő, mint egy függöny nyílik, És a felhőn túl – szép szivárvány; Nézd, csak nézd az ablakból! Odalátsz a Nap mögé; Csak egy lépés, Lásd, az ég! Távol – túl a szivárvány hét hídján; Épp úgy, mint a mesékben áll; Ott a csodatáj! Távol – szivárvány fényén; kéklő ég, Téged hív, álmodsz gyermekként, Úgy, mint egykor rég! Majd jön egy nap; a felhők futnak, Megszépül a föld, s a tél Majd elszáll! A bánat csak egy citromcsepp, A kéményfüst is táncot lejt, S a fény úgy csábít! Távol – hétszín szivárvány, énrám vár! Ott, hol kékmadár szárnyán Csillog a fény, míg száll! Ha eléri a szivárványt a sok kis madár; Én... miért nem? Mondd, miért? / Óz, a nagy varázsló c. musical-ből /


Vidám percek:

A műteremben a sznob nagysága a képek csodálása
közben leereszkedik egy székre és rajong:
- Micsoda színek, mester! Bárcsak mindegyiket magammal vihetném!
- Kívánsága máris teljesült,
nagyság- így a mester-, ugyanis a
palettámra tetszett ráülni...


Hasznos tanácsok házitündéreknek-főzőcskéző fiúknak:

Forrás: van benne saját, de zömében Blikk Nők szerdai napon megjelenő női lap.

Friss rózsacsokor:
A virágok királynője tovább virul majd, ha pár csepp ecetet is adj a vízhez.
Adagold mértékkel az ecetet,vagy kíméletesebb
balzsamecetet válassz.

Édesszájuaknak:
Csokis-diós torta

Hozzávalók:
90 g liszt
2 evőkanál kukoricaliszt
30 g kakaó
1 kávéskanál szódabikarbóna
pici só
220 g barna cukor
4 evőkanál szilvalekvár
2 evőkanál natur joghurt
2 evőkanál étolaj
tört csokoládé
1 db tojás
60 g dió
vaj a tepsi kikenéséhez.

Elkészítése:
Egy tálban keverd el a kétféle lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
A cukrot dolgozd össze a szilvalekvárral, a joghrttal, az olajjal és a nyers tojással, majd add a lisztes alaphoz.
Öntsd a masszát egy kivajazott formába, szórd meg a tetejét darált dióval és tört csokival, majd süsd készre.

Ezt a receptet még nem próbáltam ki, de hamarosan megteszem, mert kiváncsi vagyok milyen lehet.

A kevésbé édesszájuaknak:
Paradicsomos pogácsa

Hozzávalók:
1 db közepes paradicsom
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 pohár natur joghurt
1/2 teáskanál só
1,8 dl oliviaolaj
1csokor metélőhagyma
3-4 db bazsalikomlevél

Elkészítése:

A joghurtot, az olajat, a felkarikázott metélőhagymát és az összetépkedett bazsalikomlevelet keverd sima masszává,
Adagold hozzá a liszt a sütőpor és a sót, valamint a felaprított paradicsomot.
Formázz belőle közepes gombócokat, enyhén lapítsd el őket, a tetjüket kend meg tejjel, majd mindet tedd egy kiolajozott tepsibe.
20 perc alatt ropogósra sülnek.

Még ezt sem próbáltam, de hamarosan kiderül, vagy.....kutyuskám jó lakik.

És végül, mert sajnos van ilyen is a konyhában:
Ha sütés után gyorsan el akarjuk tüntetni a kellemetlen ételszagot a lakásból, akkor egy kiadós szellőztetés után,
helyezzünk el egy 150 fokra felmelegített sütőbe egy felszeletelt narancsot vagy citromot.
Ettől finom, citrusos illat lesz az otthonunkba.
Ezt viszont már kipróbáltam, és valóban csodát tett, a kissé odaégett fokhagymás husitól.





Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat