Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Irene naplója


kuppé5 [244860 AL], gazdája Irene
2007-09-06

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/244860
2007-09-06

Angyali üdvözletek

ELŐSZÖR MERJ NAGYOTT
álmodni, aztán kérd
őrangyalodat, vezessen
a célod felé vezető utadon.


FILM- És Valóság!

Budapest - Igazi dráma zajlik a Barátok közt Mátyás király téri lakói között, amely mindenkit érint. A hányatott sorsú Egresi Tóni, akit az intézeti élet ugyanúgy megtört, mint örökbe fogadó szülei válása, végzetes autóbalesetet szenvedett, és már csak a gépek tartják életben, miközben egy másik súlyos beteg gyerek szívátültetésre vár.

Könnyes szemmel hagyta el a stúdiót Szőke Zoltán (38), Berényi Miklós megformálója, aki két kisfiú édesapja az életben. Olyannyira beleélte magát a helyzetbe, hogy elsírta magát a forgatáson.

- Az embernek akár van gyereke, akár nincs, ép elmével nem is lehet belegondolni, hogy egy zokogó nagymamának mit lehet mondani, aki abban reménykedik, hogy az unokája életben marad... Amikor tudom, hogy ott van a sorozatbeli gyerekem, aki már nem él, de még nem is halott, a szíve nem sérült... Iszonyú egy ilyen kegyetlen helyzetet átélni, színészként is.

Tóni tudata megszűnt, beállt nála az agyhalál, bár a szíve még dobog. És hiába nem akarja tudomásul venni ezt fogadott anyja, Nóra (Varga Izabella), hiába esik kétségbe Miklós (Szőke Zoltán), a nevelőapja, úgy tűnik, nincs remény. Ráadásul mindenkit furdal a lelkiismeret, hisz a sorozatos történésekben benne van kinek-kinek a saját döntése: ez vezetett végül ahhoz, hogy Tóni autóba üljön, amellyel végül szörnyű autóbalesetet szenvedett.

Az orvosok próbálják elmagyarázni a szülőknek, hogy nincs miben bízni. Nem hiszik el, a saját fájdalmukkal vannak elfoglalva. Mindaddig, amíg fel nem bukkan egy ugyancsak kétségbeesett nagymama, akinek az unokája súlyos beteg, szívátültetésre vár. Az asszony ki másnak, mint Berényi Miklósnak mondja el borzalmas helyzetüket.

Drahota Andrea (66), a kiváló színházi és filmszínésznő nem játszik sorozatokban, de ezúttal nagy örömmel vállalta a munkát.

- Furcsa ezt mondani, de ez egy nagyon jó kis szerep. Jól lehet játszani. Az adja a különlegességét, hogy mi nem tudhatjuk, ki a másik, a néző viszont be van avatva.

Budapest - Dósa Matyi (20) nem engedte édesanyjának, hogy végignézze Egresi Tóni halálát. A fiatalembert már a forgatáson annyira megviselte, ami a Barátok köztben játszott karakterével történt, hogy eltiltotta családját arról, hogy végignézzék az adásba kerülő részeket. Matyi azt azonban gyönyörű dolognak tartja, hogy Tóni szíve másban dobog majd tovább.


Hónapokkal az utolsó forgatás után még mindig megviseli Dósa Matyit, ami a Barátok köztben vele történt. Illetve nem vele, hanem az általa játszott Egresi Tónival, aki a történek szerint egy súlyos baleset következtében életét vesztette. A fiatalember előre tudta, hogy a családja érzékenyen fogja kezelni a halálesetet, ezért a szüleinek nem engedte, hogy végignézzék.

- Anyum már akkor teljesen kiborult, amikor a baleset történt, sírva is fakadt, így semmiképpen nem akartam, hogy a kórházi jeleneteket lássa. A temetést aztán meg kifejezetten tilos lesz neki végignéznie! - jelentette ki határozottan a fiatalember, akit nagyon meghatott, ahogy a barátai reagáltak a sorozatra.

- Zsuzsi, a kedvesem is itt pityergett mellettem, amikor nézte, én meg kaptam sorra az SMS-eket, hogy de jó, hogy nem igaz! Még a Zsófit játszó Kiss Ramóna is sírva hívott, annyira meghatotta Tóni halála - mesélte Matyi. Az ifjú színészt magát is nagyon megviselte a történet, de azt nagyon szép dolognak tartja, hogy Tóni szíve másban él majd tovább.

- Hát az biztos, hogy nem mindenki mondhatja el magáról, hogy végignézte a saját halálát! Nem volt egyszerű a filmorgatás sem, de a képernyő előtt ülve is nehéz volt látni. Azok után, hogy csalódtam amiatt, mert meghalt a karakterem, szép ötletnek tartom, hogy legalább a szívem tovább dobog majd. Főleg, hogy egyébként is fontos dolog, amiről nagyon kevés szó esik ma Magyarországon - tette hozzá a fiatalember.








Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat