Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Timi naplója


SHADOWS [224569 AL], gazdája Timi
őrült lennék?

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/224569
őrült lennék?

Á.. ez igy nem mehet tovább. Talán tényleg, sőt biztosan pszihológushoz kéne fordulnom o.o . Igen, de miért is? vagyis mit mondjak a szüleimnek? "Meglátogatom a pszihológust mert úgy érzem kezdek teljesen megőrülni, dehát akk jöhetne már a pszihiáter is éppen..." Na ne..
Az tény h folyton beképzelek magamnak mindenféle betegséget, és ha nincs úgy akk furcsa, de csalódott vagyok, ahelyett h örülnék h nem vok beteg... Egy csomót olvasok a depressziórol, skizófréniáról, anorexiáról, paranoiáról, meg a többi ilyen betegségről, és mindegyikben találok vmit ami megegyezik azzal amit én is érzek. És akk mindig úgy érzem h igen, depis vok, meg ilyenek. És olykor elgondolkodom h miért csinálom ezt? Miért utasitom vissza direkt a táplálkozást? Miért mondogatom magamnak folyton azt h egy senki vok, egy utolsó szemét, egy ronda szar, semmi értelme az életemnek, nincs már semmi remény, egyetlen kiút a halál? Miért csinálom ezt addig míg annyira szomorú leszek, h tényleg úgy érzem, az a legjobb nekem, s mindenkinek, ha meghalok? .... Vagy éppen azt csinálom h nem naon eszek egy jó ideig, aztán egy napon elegem lesz ebből, és leszarom már h teszek magamra pár kilót vagy sem, és akk neki állok zabálni. Persze később büntudatom lesz ^^, és akk azt mondogatom magamnak h úgy fogok kinézni mint egy tehén, ha ezt igy tovább folytatom. És akk megint koplalok:)
Aztán az a sok hülyeség nyáron. Képzelődtem össze-vissza. Hangokat, morgást hallottam, pedig nem volt ott senki és semmi. Árnyékokat láttam melyek elsuhantak mellettem, miközben tényleg semmi sem volt ott. Tényleg kezdek megőrülni...

"Jellemző a tanulmányi vagy munkaképesség csökkenése, a szociális visszahúzódás, szociális normák figyelmen kívül hagyása, furcsa, megváltozott beszédstílus, viselkedés és gondolkodásmód, az általános érdeklődés és motiváció csökkenése, reménytelenség érzése." <-------- na ez kibaszottul jellemző rám egy jó ideje. Ez a prodromális szakasz, ebből alakulhat ki a skizófrénia, de nem feltétlenül.

"A tipikus paranoid tévhitek közé tartozik, amikor valaki úgy érzi, üldözik, megmérgezték, beteg, Isten kiválasztotta, a gondolatait vagy a cselekedeteit távolról befolyásolják." <----- egy kis paranoia. jellemző...

És még egy pár depis tünet, ami jellemző rám:
1. "A nap legnagyobb részében és csaknem minden nap levert hangulat, amelyet az egyéni beszámoló (pl. szomorúság vagy üresség érzése) vagy mások megfigyelései (pl. könnyezni látják) jelez."
2. "Az érdeklődés és öröm jelentős csökkenése minden vagy majdnem minden tevékenységben a nap túlnyomó részében, és majdnem minden nap (akár szubjektív beszámoló, akár mások megfigyelése)."
3. "Az étvágy jelentős csökkenése."
4. "Fáradtság vagy anergia csaknem minden nap."
5. "Értéktelenség érzete vagy kifejezett, illetve inadekvát önvádlás/bűntudat, akár téveszmés fokban is, szinte minden nap"
6. "Csökkent gondolkodási, összpontosítási vagy döntési képesség, szinte minden nap."
7. "A halál gondolatával való gyakori foglalkozás (nem csak halálfélelem), visszatérő öngyilkossági gondolatok konkrét terv nélkül vagy öngyilkossági kísérlet vagy konkrét öngyilkossági terv."

Kilenc tünetből, ez a hét jellemző rám, már kb egy éve. Vagy szerinted ezt is csak úgy beképzelem magamnak?
Hát nem.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat