Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Döny naplója


Dönyke [70306 AL], gazdája Döny
Fincsi fincsi fincsi :) 2 recept

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/70306
Fincsi fincsi fincsi :) 2 recept

Zöldséges-tejszínes tészta

Hozzávalók:
1/2 kg tészta (csavart, orsó, kagyló, cső. stb.)
1 közepes cukkini
20 dkg gomba
20 dkg hideg sült, sonka, felvágott
30 dkg mexikói vegyes zöldség (fagyasztott)
2 db paradicsom
2 dl főző tejszín
15 dkg reszelt sajt
2 kanál olívaolaj
só, kakukkfű, borsikafű, szerecsendió

Elkészítés: A gombát, a cukkinit és a húst kiskockákra vágom és az olívaolajon megpárolom a fűszerekkel együtt. A tésztát kifőzőm sós, kakukkfüves vízben. A fagyasztott zöldséget megfőzőm sós vízben.
Ha minden hozzávaló megpuhult, egy nagy hőálló tálban összekeverem őket a tejszínnel, és a tetejére kockázom a paradicsomot, rászórom a sajtot és a sütőben addig sütöm amig a sajt ráolvad.

Zöldséges-sonkás kocsonya

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sonka
1 szál póréhagyma
1 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
5 dl száraz fehérbor
1 tasak zselatin
1 paradicsom
néhány salátalevél

Előkészítés: A sonkát kb. 1 cm-es kockára felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.

Elkészítés: A bort kb. 2 dl vízzel felforraljuk, sózzuk, fehér borssal megszórjuk. Amikor forr, a póréhagymát és a sárgarépát szűrőkanálban kb. 5 percig főzzük benne, hogy kissé ropogós maradjon. Ezután kivesszük, és kihűtjük. A zselatinport kevés vízzel elkeverjük, kb. 5 percig állni hagyjuk, majd a forró boros lébe öntjük, elkeverjük, felforraljuk, és levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni. Kuglófformának az aljára sonkakockákat teszünk, kicsit lenyomkodjuk, majd megszórjuk zöldséggel, petrezselyemmel, erre újabb sonka- és zöldségsor következik, amíg forma megtelik. Mindig jól tömörítsük a hozzávalókat, tenyerünkkel nyomkodjuk le. A kihűlt, de még nem dermedt zselével leöntjük, megrázogatjuk, hogy a sonka közé mindenhová kerüljön lé. Másnapig betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, tálra borítjuk, és salátalevelekkel, paradicsommal díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 380 kcal



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat