Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje: http://teveclub.hu/naplo/70306
|
Fincsi fincsi fincsi :) 2 recept
Zöldséges-tejszínes tészta
Hozzávalók: 1/2 kg tészta (csavart, orsó, kagyló, cső. stb.) 1 közepes cukkini 20 dkg gomba 20 dkg hideg sült, sonka, felvágott 30 dkg mexikói vegyes zöldség (fagyasztott) 2 db paradicsom 2 dl főző tejszín 15 dkg reszelt sajt 2 kanál olívaolaj só, kakukkfű, borsikafű, szerecsendió
Elkészítés: A gombát, a cukkinit és a húst kiskockákra vágom és az olívaolajon megpárolom a fűszerekkel együtt. A tésztát kifőzőm sós, kakukkfüves vízben. A fagyasztott zöldséget megfőzőm sós vízben. Ha minden hozzávaló megpuhult, egy nagy hőálló tálban összekeverem őket a tejszínnel, és a tetejére kockázom a paradicsomot, rászórom a sajtot és a sütőben addig sütöm amig a sajt ráolvad.
Zöldséges-sonkás kocsonya
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sonka 1 szál póréhagyma 1 sárgarépa 1 csokor petrezselyem 5 dl száraz fehérbor 1 tasak zselatin 1 paradicsom néhány salátalevél
Előkészítés: A sonkát kb. 1 cm-es kockára felaprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés: A bort kb. 2 dl vízzel felforraljuk, sózzuk, fehér borssal megszórjuk. Amikor forr, a póréhagymát és a sárgarépát szűrőkanálban kb. 5 percig főzzük benne, hogy kissé ropogós maradjon. Ezután kivesszük, és kihűtjük. A zselatinport kevés vízzel elkeverjük, kb. 5 percig állni hagyjuk, majd a forró boros lébe öntjük, elkeverjük, felforraljuk, és levesszük a tűzről. Hagyjuk kihűlni. Kuglófformának az aljára sonkakockákat teszünk, kicsit lenyomkodjuk, majd megszórjuk zöldséggel, petrezselyemmel, erre újabb sonka- és zöldségsor következik, amíg forma megtelik. Mindig jól tömörítsük a hozzávalókat, tenyerünkkel nyomkodjuk le. A kihűlt, de még nem dermedt zselével leöntjük, megrázogatjuk, hogy a sonka közé mindenhová kerüljön lé. Másnapig betesszük a hűtőbe. Tálalás előtt a formát egy pillanatra forró vízbe mártjuk, tálra borítjuk, és salátalevelekkel, paradicsommal díszítve tálaljuk.
Munka: kb. 35 perc Fogyasztható: másnap 1 adag: 380 kcal
|