Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Döny naplója


Dönyke [70306 AL], gazdája Döny
2005. szeptember 6.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/70306
2005. szeptember 6.

Ha vendégek jönnek, könnyen és hamar elkészíthetjük az alábbi finomságokat:

VEGYES KÍNÁLÓ ROKFORTOS ÖNTETTEL
Hozzávalók 4 személyre:
# 1 fej saláta
# 4 paprika
# 4 paradicsom
# 1 kígyóuborka
# 1 póréhagyma
# 1 fej lilahagyma
# 2 sárgarépa
# 1 kis csokor kapor
# 20 dkg rokfort sajt
# 1 nagy tubus majonéz
# 1 dl tejszín
Előkészítés: A salátát levelekre szedjük, alaposan megmossuk, leszárítjuk, és csíkokra vágjuk. A paprikát, a paradicsomot, az uborkát megmossuk, és kockára vágjuk. A póréhagymát, a lilahagymát meghámozzuk, és finomra metéljük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük. A kaprot megmossuk,
és finomra aprítjuk.
Elkészítés: Az előkészített zöldségeket a sárgarépa kivételével mély tálba tesszük és összekeverjük. A rokfortot burgonyanyomón (vagy villával) áttörjük, hozzáadjuk a majonézt, a tejszínt, a kaprot, csipetnyi sót és borsot. Összekeverjük, a salátára öntjük, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Tálaláskor a tetejét a sárgarépával megszórjuk.

MÁJAS SZENDVICS
Hozzávalók 4 személyre:
# 25 dkg pulykamáj
# 1 kis fej hagyma
# 5 dkg szalonna
# 1 evőkanál vaj
# 1 mokkáskanál zsálya
# 5 dkg tisztított napraforgómag
# 12 szem aszalt szilva
# 5 cl whiskey
# 1 evőkanál mustár
# 1 csomag (10 g) zselatin
# 1 dl fehérbor
# 2 paradicsom
# 8 szelet barna szendvicskenyér
# 2 evőkanál majonéz
Előkészítés: A májat megtisztítjuk, megmossuk, darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, zsírjára pirítjuk benne a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a májat, a zsályát, és gyakran megkeverve 5 percig pirítjuk. Kissé hűlni hagyjuk. Merülőmixerrel felaprítjuk, belekeverjük a napraforgómagot, és sóval, borssal ízesítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kivajazunk egy őzgerincformát (vagy más tűzálló formát/tálat), és beletöltjük a májas krémet. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Az aszalt szilvákat kettévágjuk, a whiskeyben a mustárral 5 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni, és betesszük a hűtőbe. Amikor a májas krém elkészül, kikapcsoljuk a sütőt, még 10 percig bent hagyjuk a formát, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint a csomagoláson szereplő utasítás szerint víz helyett a borral elkészítjük, a májas krémre öntjük. Letakarjuk a formát fóliával, és legalább 4 órára betesszük a hűtőbe. Tálaláskor a formát rövid időre forró vízbe mártjuk, kiborítjuk, és a májas pástétomot nem túl vékony szeretekre vágjuk. A paradicsomot megmossuk, karikára vágjuk. A kenyereket megpirítjuk, négyet megkenünk a majonézzel, rárakjuk a májas pástétomszeleteket, szétosztjuk rajta a paradicsomot és az aszalt szilvát, ráborítjuk a maradék kenyeret, és fogyasztjuk.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat