Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Döny naplója


Dönyke [70306 AL], gazdája Döny
2005-12-12

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/70306
2005-12-12

Téli esték vacsorája
MELEGSZENDVICSEK

A melegszendvics vitathatatlanul a legpraktikusabb eledelek egyike. Néhány perc alatt összeállítható és elkészíthető, és helyettesítheti az esti meleg vacsorát. Változatos, mert a hústól a tonhalon át a zöldségig bármivel ízesíthető.

A melegszendvics-készítés legfontosabb hozzávalói
Alapnak bármilyen kenyér felhasználható. Legjobb, ha fehér szeletelt toast kenyeret, vagy félbarna szendvics kenyeret használsz. Különösen porhanyós lesz a melegszendvics, ha zsemlét veszel alapnak.
Feltétnek szalámi, kolbász, szalonnafélék, különböző sonkák, gomba, paradicsom, túró, juhtúró, tojás stb. illenek rá a legjobban, a legtöbb esetben ezek jól dúsíthatóak sajttal. Melegszendvics készítésekor nagyon jól felhasználható az előre felszeletelt toast sajt, a mozzarella vagy a Gouda sajt. De bátran kísérletezhetsz a markánsabb füstölt sajtokkal is.
A kenyérszeletek a legtöbb esetben vaj alapot kapnak. Ehhez érdemes a jobb minőségű teavajat megvenni, mivel ez nem annyira vizes, mint a margarin.
A melegszendvicskrémeket ízesítheted sóval, borssal, piros arannyal, vagy ketchuppal, mustárral, tejföllel, snidlinggel és zöldfűszerekkel.
Az elkészült szendvics piros arannyal vagy ketchuppal, mustárral, uborkával, újhagyma zölddel és snidlinggel díszíthető.

• Sonkás melegszendvics
Hozzávalók:
zsemle, vaj, gépsonka, toast lapka sajt
A zsemléket vágd félbe, kend meg vajjal, fektess rá egy-egy szelet sonkát és toast sajtot.
Süsd meg előmelegített sütőben néhány perc alatt. Tetejét borssal, ketchuppal vagy mustárral ízesítheted.

• Kolbászos melegszendvics
Hozzávalók:
10 dkg gyulai kolbász, 10 dkg juhtúró, paradicsom, szeletelt toast kenyér, snidling
A kolbászt vágd fel apróra, és keverd össze a juhtúróval és az apróra vágott snidlinggel. Kend meg ezzel a masszával a szeletelt kenyeret, és fektess rá paradicsomkarikákat. Előmelegített grillsütőben süsd néhány percig.

• Párizsikrémes melegszendvics
Hozzávalók:
10 dkg párizsi, egy kis fej vöröshagyma, 15 dkg reszelt sajt, 1-2 evőkanál vaj, tejföl, szeletelt kenyér, mustár, ketchup
A párizsit és a vöröshagymát vágd fel nagyobb kockákra, add hozzá a sajt felét, egy-két evőkanál tejfölt és szobahőmérsékletű puha vajat, majd turmixold össze. Ízesítsd sóval, borssal, mustárral és ketchuppal. A masszát kend a kenyérszeletekre, tetejét szórd meg a maradék reszelt sajttal és forró sütőben vagy a grillezőben süsd meg, amíg a sajt a tetején megolvad.

•Májkrémes szendvics
Hozzávalók:
10 dkg kenőmájas, egy evőkanál puha vaj, mozzarella sajt (a keményebb), szeletelt kenyér
A kenyérszeleteket kend meg vajjal, majd kenőmájassal, a tetejére pedig szeletelt mozzarella sajtot tegyél. Előmelegített grillsütőben süsd, míg a sajt a tetején megolvad.

• Szardíniás melegszendvics
Hozzávalók:
olajos szardínia konzerv, vaj, fokhagyma, sajt, ketchup, szeletelt kenyér
Az olajos halat nyomkodd szét egy kiskanál mustárral, apróra vágott fokhagymával, sóval, és egy csipet vajjal. Keverd el, majd ezt a masszát kend az előzetesen vajjal megkent kenyérszeletekre. Tetejét szórd meg reszelt sajjtal és pirítsd meg a grillezőbe.

• Camembert-sajtos melegszendvics
Hozzávalók:
10-15dkg camembert, vaj, bors, metélőhagyma, szeletelt kenyér
A kenyeret kend meg vajjal, helyezd rá a camembertszeleteket, és süsd meg a grillsütőben, amíg a sajt kenhető állagú lesz. Tálaláskor tetejét szórd meg snidlinggel, ketchuppal vagy mustárral.

• Pikáns camembert-sajtos melegszendvics
Hozzávalók:
10-15 dkg camembert, 10-15 dkg gépsonka, vaj, bors, egy db alma, szeletelt kenyér
A kenyereket kend meg vajjal, az almaszeleteket hámozd meg és vágd fel vékony karikára, egy-egy karikát fektess a vajaskenyérre. Tegyél rá szeletelt gépsonkát, majd a camembert-szeleteket. Süsd meg grillsütőben, míg a sajt a tetején felolvad.

• Zöldséges melegszendvics
Hozzávalók:
1-2 db paradicsom, kukoricakonzerv, friss spárga, vagy spárga konzerv, só, bors, ketchup, 15 dkg csirkemell sonka, 15 dkg trappista sajt, szeletelt kenyér
A paradicsomot vágd fel kis kockákra, a kukorica a levét öntsd le. A spárgát néhány percig párold forró, sós vízben, majd vágd fel kisebb darabokra, a csirkemell sonkát csíkokra. A kenyérszeleteket kend meg ketchuppal, szórd meg paradicsommal, kukoricával, a spárgával, és a sonkával. Tetejére reszelj sajtot. Előmelegített grillsütőben 4-5 percig süsd készre.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat