Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Döny naplója


Dönyke [70306 AL], gazdája Döny
Ripsz-Ropsz vacsora

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/70306
Ripsz-Ropsz vacsora

Almás kivisaláta pirított sajttal
40 dkg kivi,
20 dkg alma,
20 dkg gomolya sajt,
citromlé

A kivit meghámozzuk és cikkekre vágjuk, az almát megmossuk és a kivihez hasonlóan daraboljuk. A sajtot kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és kevés forró olajban hirtelen pirosra sütjük. A kiwit és az almát citromlével meglocsoljuk, és ízlésesen tálkákba, tányérra tesszük, majd a tetejére szórjuk a megsütött és kockára darabolt sajtot.

Belga rakott cikória
4 cikória,
só,
5 dkg vaj,
2 evőkanál finomliszt,
5 dl tej,
csipetnyi reszelt szerecsendió,
5 dkg reszelt sajt,
4 szelet szendvicskenyér

A cikória külső, szennyezett leveleit lebontjuk, eldobjuk. A bimbót a töve felől ék alakban bevágjuk, és a csumáját kiemeljük, mert ez a része keserű. Az így előkészített cikóriát 10 percig sós vízben főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük, és két deka vajjal kikent tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A maradék vajon a lisztet megfuttatjuk (de nem barnítjuk meg), és a hideg tejjel felöntve simára keverjük, kevergetve mártássá főzzük. A tűzről lehúzva csipetnyi reszelt szerecsendióval fűszerezzük, és a cikóriára öntjük. A sajtot ráreszeljük, és forró (200 fokos, gáz 6. fokozat) sütőben halványpirosra sütjük. Háromszög alakúra vágott, pirított kenyérszeletekkel körülrakva tesszük az asztalra.

Bundás kenyér – másként
4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg),
5 dkg reszelt sajt,
2 tojás,
1 dl tej,
2 evőkanál olaj,
1 teáskanál ételízesítő,
1 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint törött bors és őrölt szerecsendió-virág,
a tepsihez 2 evőkanál olaj.

Előkészítése: a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát.

Elkészítése: minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat