Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Döny naplója


Dönyke [70306 AL], gazdája Döny
Magyaros Ételek

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/70306
Magyaros Ételek

Bakonyi vargányaleves
Hozzávalók (4 személyre):

30 dkg sertéscsont,
15 dkg vegyes zöldség,
só,
30 dkg vargányagomba,
10 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
pirospaprika,
törött feketebors,
2 dl tejföl,
1 dl tejszín,
3 dkg liszt,
1 kis csokor petrezselyemzöldje

Elkészítése: A csontból a megtisztított vegyes zöldséggel, kevés sóval csontlevest főzünk. A megtisztított, finomra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, hozzákeverjük a paprikát, majd hozzáadjuk a szeletekre vágott vargányát, a finomra vágott petrezselyemzöldjét, a törött borsot. Gyengén megsózva tizenöt percig pároljuk. Ezután hozzáöntjük a leszűrt csontlevest. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és belekeverjük a forrásban lévő levesbe. Még tíz percig lassan forraljuk, és hozzáöntjük a tejszínt.

Burgonyás pogácsa
Hozzávalók:
80 dkg liszt
3 db tojás
40 dkg margarin
5 dkg élesztő
1 kg tisztított burgonya

Elkészítés: A 80 dkg lisztből, 3 db tojással, az 1 dl langyos tejben megfuttatott élesztővel és a szükséges mennyiségű tejjel leveles tészta lágyságú tésztát gyúrunk. Az 1 kg megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Ha langyos, a margarinnal és kevés sóval jó habosra keverjük. A masszát a kinyújtott tésztára kenjük és hajtogatjuk. Ezután negyedórát pihentetjük, majd újra hajtogatjuk. A műveletet háromszor megismételjük. Ezután kinyújtjuk, szaggatjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.

Dödölle
Hozzávalók:
krumpli,
liszt,
zsír vagy olaj,
vöröshagyma,


Elkészítées: A krumplit meghámozzuk, feldaraboljuk, majd sós vízben - ami éppen ellepi -, megfõzzük. Ha megfõtt, a vizet rajta hagyva összetörjük a krumplit és lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény masszát kapjunk. Ezt kevergetve még tovább fõzzük. (Nagyon nehéz kevergetni, jó izomerõsítõ.) Olajban vagy zsírban a karikákra vágott hagymát megpároljuk. Olajos vagy zsíros kanállal kiszaggatjuk a krumplit, amelyre a hagymát rátesszük. Lehet még tejföllel gazdagítani, meg is lehet pirítani.

Megjegyzés:
Ehetjük köretként is. (Pl. szarvaspörkölt dödöllével)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat