Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Döny naplója


Dönyke [70306 AL], gazdája Döny
Különlegesség ülönlegeseknek

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/70306
Különlegesség ülönlegeseknek

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Hozzávalók 4 személyre:
10 dkg mazsola
1/2 dl rum
25 dkg édes gesztenyepüré
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál juharszirup vagy méz

Előkészítés: A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyepürét villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot.

Elkészítés: A maradék tejet felforraljuk, folyamatos kevergetés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyepürét, és 1-2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, a vaníliás cukorral ízesítjük, majd merülőmixerrel habosítjuk. A rumos mazsolát belekeverjük, és juharsziruppal vagy mézzel „pettyegetve” kínáljuk akár melegen, akár jégbe hűtve.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 928 kcal

Mandulás finomság

Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
15 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 tojás,
20 dkg vaj vagy margarin.
Ezen kívül:
6 dkg mandula,
1 tojássárga,
2 evőkanál tej

Elkészítése: A tészta hozzávalóit keverjük össze, pihentessük egy órát, majd alufólián nyújtsuk ki. Tetszőleges formával szaggassuk ki, majd sütőpapírral bélelt tepsire szórjuk rá a mandulát, és erre tegyük a formákat. A tojássárgát keverjük össze a tejjel, és kenjük a keksz tetejére. 180 fokon kb. 10 percig süssük.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat