Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Döny naplója


Dönyke [70306 AL], gazdája Döny
2005. szeptember 11.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/70306
2005. szeptember 11.

Finom szendvicskrémek, érdemes kipróbálni:

TAMÁSKRÉM
Hozzávalók:
# 25 dkg tehéntúró,
# 1 dl tejföl,
# 2 dl tejszín,
# 10 dkg cukor,
# 15 dkg házi rumosmeggy vagy más befőtt, ill. piros színű mirelit gyümölcs,
# 10 dkg étcsokoládé,
# 3 dkg natúr mogyoró,
# 1 evőkanál zselatin,
# 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítése:
A zselatint kevés forró vízben feloldjuk, majd kihűlve a tejfölbe keverjük. Az átpasszírozott tehéntúrót kikeverjük a tejföllel, a kemény habbá vert tejszínnel, a cukorral és a reszelt citromhéjjal. Beleforgatjuk a rumosmeggyet vagy más gyümölcsöt és poharakba öntjük. Az étcsokoládét felolvasztjuk, a túrókrémre csorgatjuk és villával kissé beleforgatjuk (márványos legyen). Tetejét tört mogyoróval díszítjük.

JOGHURTOS PADLIZSÁNKRÉM
Hozzávalók:
# 2 db nagyobb padlizsán (kb. 50 dkg)
# 2 evőkanál olívaolaj
# 1 pohár joghurt
# 2-3 gerezd fokhagyma
# só
# esetleg bors
Elkészítése: A padlizsánt megmosom, berakom a sütőbe és addig sütöm amíg összeesik. Aztán kiveszem a sütőből, lehúzom a héját, és a fokhagymával összeturmixolom. Egy jól záródó edénybe teszem, hozzáadom az olívaolajat, a sót és a joghurtot. Jól összekeverem. Pirítóskenyérrel
fenséges, és sokáig eláll.
Megjegyzés:
Lehet előétel, de önálló vacsoraként is megállja a helyét. Sőt, ha kicsit hígabbra csináljuk (több joghurttal), akkor
salátöntetként is használható.

KENYÉRRE KENHETŐ CSOKOLÁDÉS MOGYORÓKRÉM
Hozzávalók:
# 30 dkg porcukor,
# 3 csomag félzsíros tejpor,
# 25 dkg sütő margarin,
# 15 dkg finomra darált amerikai mogyoró,
# 10 dkg kakaópor,
# 2,5 dl langyos víz,
# 1 mokkáskanál só.
Elkészítése:
Mély keverőtálba szórom a porcukrot, a kakaóport, a tejport meg a sót. Szárazon összekeverem, majd a langyos vizet ráöntöm. A margarint darabokban hozzáadom, és elektromos habverővel addig keverem, míg habos, könnyű massza nem lesz. Végül beledolgozom a darált mogyorót, és jól zárható üvegbe töltöm. Hűtőszekrényben sokáig eláll.

SAJTOS PÁSTÉTOM
Hozzávalók 10 adaghoz:
# 25 dkg zabpehely
# 5 dkg sajt
# 5 dkg vaj vagy margarin
# 2,5 dl tejföl
# 1 fej vöröshagyma
# mustár
# bors
# só
Elkészítése: A zabot kissé megpirítjuk a sütőben, majd a lereszelt hagymával és a tejföllel összekeverjük. A sajtot a vajjal vagy margarinnal összekeverjük, majd hozzáadjuk a zabpelyhes keverékhez. Ízesítjük és máris kenhetjük.

CÉKLÁS SZENDVICSKRÉM
Hozzávalók 10 adaghoz:
# 15 dkg natúr vajkrém
# 15 dkg cékla
# kevés őrölt kömény
# kevés fokhagyma
Elkészítése: A nyers céklát lereszeljük, a hozzáadjuk a vajkrémet, ízesítjük, majd jól összekeverjük.
Megjegyzés:
Cékla helyett készíthetjük sárgarépával vagy sütőtökkel is.

TÚRÓKRÉM
Hozzávalók:
# 25 dkg tehéntúró,
# 1 dl tejföl,
# 1 szál sárgarépa,
# 1 fej lilahagyma,
# 1 gerezd fokhagyma,
# 1 csokor metélőhagyma
Elkészítése:
A tehéntúrót áttörjük, majd kikeverjük a tejföllel. Hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra vágott lilahagymát és a zúzott fokhagymát. A sárgarépát lekapargatjuk, finomra reszeljük és a túrókrémbe keverjük. Felaprított metélőhagymával ízesítjük. Ízlés szerint sót, borsot, vagy mustrát is keverhetünk bele. Lenmagos kenyérre kenjük, retekkarikákkal díszítjük.
Megjegyzés:
Jó tudni, hogy a túrókrémet sárgarépa helyett vagy mellett nyers reszelt céklával vagy fekete retekkel is dúsíthatjuk.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat