Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje: http://teveclub.hu/naplo/70306
|
Sajtkrémek Malachús
kecskesajt krém
újfent krémet ajánlok, ez egy kicsit bonyibb, legalábbis a hozzávalók nem annyira mindennapiak, de nagyon fincsi a végeredmény, főleg otthonra ajánlom!
Fűszeres kecskesajt krém hozzávalók: 15 dkg kenhető kecskesajt 1 gerezd fokhagyma 6 bazsalikomlevél 1-1 vőkanál olívaolaj és vörösborecet kakukkfű, őrölt bors, só elkészítés: A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk, a bazsalikomleveleket felaprítjuk. Egy tálban villával összenyomkodjuk a kecskesajtot, az olívaolajat és a borecetet belekavargatjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, egy kávéskanál finomra vágott kakukkfüvet, és alaposan összekeverjük. Hűtőben picit érhetnek még az ízek, aztán lehet hammolni belőle!
Tojásos szendvicskrém
Most, hogy már tényleg elkezdődik a tanév, egy jó kis szendvicskrémet ajánlok, uzsonnának, bár az esti (vagy reggeli) pirítóshoz is nagyon fincsi!
Tojáskrém Hozzávalók: 8 darab keménytojás 2 evőkanál vaj vagy margarin 2 nagy fej vöröshagyma 1 kiskanál pirospaprika 4-5 evőkanál mustár só, ételízesítő, esetleg bors Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk és elkeverjük a margarinnal vagy vajjal, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A keménytojásokat lereszeljük egy apró lukú reszelőn és a vajas masszához keverjük. Most jöhet a mustár és a só (vagy ételízesítő), ha az erősebb étkeket szeretitek, lehet egy pici borssal is rondítani, vagy erőspaprikát használni. Bemegy a hűtőbe egy praktikus tálacskában, és amikor fel akarjuk használni, akkor van.
malac
Bár lekéstem róla, azért életem első levélírójának mégiscsak válaszolok anyukámmal való hosszas konzultálás eredményeképp a lehető legegyszerűbb malacrecept következik: Malacsült Hozzávalók:
sertéshús, igazából bármelyik része, de a legegyszerűbb a farhátat elkészíteni, vagy egészben, ha valakinek van kedve a kertben, nyílt tűznél egy napot eltölteni. só, bors, majorána, kömény kevés víz Elkészítés:
A húst ha kell bőrtelenítjük, zsírtalanítjuk, amennyire lehet, majd jól bedörzsöljük sóval. Most jön rá kevés bors, kömény és/vagy majorána (bárhogy lehet ezeket variálni, jók egyenként is), majd egy tepsire tesszük, meglocsoljuk kevés vízzel, és közepes lángon sütjük (170-180 fok), folyamatosan locsolva a saját levével (ami egyre zsírosabb lesz az idő előrehaladtával, mert kisül a zsírja), míg meg nem puhul. Ekkor picit felcsavarjuk a lángot, hogy piruljon is, és kész.
|