Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Döny naplója


Dönyke [70306 AL], gazdája Döny
Sajtkrémek Malachús

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/70306
Sajtkrémek Malachús

kecskesajt krém

újfent krémet ajánlok, ez egy kicsit bonyibb, legalábbis a hozzávalók nem annyira mindennapiak, de nagyon fincsi a végeredmény, főleg otthonra ajánlom!

Fűszeres kecskesajt krém
hozzávalók:
15 dkg kenhető kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
6 bazsalikomlevél
1-1 vőkanál olívaolaj és vörösborecet
kakukkfű, őrölt bors, só
elkészítés:
A fokhagymát és a hagymát apróra vágjuk, a bazsalikomleveleket felaprítjuk. Egy tálban villával összenyomkodjuk a kecskesajtot, az olívaolajat és a borecetet belekavargatjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a hagymát, a fokhagymát, egy kávéskanál finomra vágott kakukkfüvet, és alaposan összekeverjük. Hűtőben picit érhetnek még az ízek, aztán lehet hammolni belőle!

Tojásos szendvicskrém

Most, hogy már tényleg elkezdődik a tanév, egy jó kis szendvicskrémet ajánlok, uzsonnának, bár az esti (vagy reggeli) pirítóshoz is nagyon fincsi!

Tojáskrém
Hozzávalók:
8 darab keménytojás
2 evőkanál vaj vagy margarin
2 nagy fej vöröshagyma
1 kiskanál pirospaprika
4-5 evőkanál mustár
só, ételízesítő, esetleg bors
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és elkeverjük a margarinnal vagy vajjal, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. A keménytojásokat lereszeljük egy apró lukú reszelőn és a vajas masszához keverjük. Most jöhet a mustár és a só (vagy ételízesítő), ha az erősebb étkeket szeretitek, lehet egy pici borssal is rondítani, vagy erőspaprikát használni. Bemegy a hűtőbe egy praktikus tálacskában, és amikor fel akarjuk használni, akkor van.

malac

Bár lekéstem róla, azért életem első levélírójának mégiscsak válaszolok anyukámmal való hosszas konzultálás eredményeképp a lehető legegyszerűbb malacrecept következik:
Malacsült
Hozzávalók:

sertéshús, igazából bármelyik része, de a legegyszerűbb a farhátat elkészíteni, vagy egészben, ha valakinek van kedve a kertben, nyílt tűznél egy napot eltölteni.
só, bors, majorána, kömény
kevés víz
Elkészítés:

A húst ha kell bőrtelenítjük, zsírtalanítjuk, amennyire lehet, majd jól bedörzsöljük sóval. Most jön rá kevés bors, kömény és/vagy majorána (bárhogy lehet ezeket variálni, jók egyenként is), majd egy tepsire tesszük, meglocsoljuk kevés vízzel, és közepes lángon sütjük (170-180 fok), folyamatosan locsolva a saját levével (ami egyre zsírosabb lesz az idő előrehaladtával, mert kisül a zsírja), míg meg nem puhul. Ekkor picit felcsavarjuk a lángot, hogy piruljon is, és kész.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat