Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Lujzi naplója


Rudolf Gergely [48045 AL], gazdája Lujzi
2012-08-03.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/48045
2012-08-03.

Mese az azelőtti időkben

Egy fekete Mercedesből lökték ki. "Sok sikert!"-kiáltották utána-"Mi majd itt várunk!"
Szörnyű düh járta át testét minden ízében remegett tőle, torka elszorult, ökölbe rándult a keze hogy körme belevájódott a tenyerébe, de mivel tehetetlen volt, a dühe fátyol képében ráült a szemére... De nem sírt. Hátrafordult és a Champs-Elysée tér felé vetté az irányt. Egy helyet pécézett ki magának kicsit határon kívül, de mégis mindenki számára érthetővé téve hogy abba a kulturkörbe tartozik. Ráadásul a Mercedesben ülők is láthatták.
Undorítónak érezte magát, de a mély kivágású szűk ruha és vörös rúzs képét és érzetét elhessegetve maga elől csak a csillagos ég adta nyugalomra koncentrált, s arra hogyan szökhetne meg.
Meg sem hallotta, mikor valaki megszólította
-Halo ! Süket vagy ?
-Pardon ?-kapta oda a fejét. magas izmos barna fickó állt vele szemben.-íme egy újabb pédánya a tipikus jó pasinak-gondolta magában
-Mondja-kérdezte mielőtt a a pasi megszólalt volna-maga mediterrán származású vagy szoláriumba jár ?
"vagy meleg és nem tud róla, vagy az ellenkezőjét akarja bizonyítani vagy azt hiszi h transz vagyok"-gondolkozott és nem is hallotta mit mondott a pasi, csak vontatva biccentett neki.
-Najó-kezdett bele a pasi-mennyiért vállalod ?
-Bocs de éhes vagyok, vigyél el enni és közben megbeszéljük.
A csávó beleegyezett. Gyalog volt a lány legnagyobb csalódására. Ha lett volna nála több pénz, de csak 30 eurót csúsztatott a melltartójába....
-Szóval hogy gondoltad ?-kérdezte a pasi jelentőségteljes vigyorral a képén.
-Úgy, hogy te hotelre gondoltál ?
-Igen.
-Te fizeted ?
-Igen.
-De a kajámat nekem nem állnom
-Igen
-De te is rendeltél
-Igen.-emberünk itt már húzta a száját
-Nos, rendben van, azt hittem gáláns vagy. Mit is gondoltam, hisz kurvázol.-fogta a táskáját és fölállt, számára az estének vége. Csak az tartotta volna ott, hogy a pasinak van lóvéja amit talán ki tudna csempészni a nadrágzsebéből. De azt se tudta vajon képe lenne megtenni. a pasi még az ajtó előtt visszarántotta a karját.
-Mit képzel ?-vetette oda, de olyan erőset rántott a csávó rajta hogy nekiesett, keze pont rálendült a zsebére amiben a tárcája lapult, hát gyorsan kicsúsztatta és elsüllyesztette a táskájába. A gyerek szerencsére mit sem vett észre belőle. Egyelőre. Pofonnal nyugtázta az esti műsort a kajáldában és ő már ott sem volt. Taxiért szaladt. Rue Vaneau 13mas számhoz gyorsan!-kiáltotta.
-nem jött össze az éjszaka ? -biccentett ki kalapja alól a sofőr gúnyosan. Rügyes volt az arca, szájából fogpiszkáló lógott. igazán eredeti... inkább hasonlított vmi olasz gengszterhez, aki épp lopott egy taxit mikor egy nő mit sem sejtve beszáll.
-úgy emlékszem arra kértem hogy vezessen gyorsan az isten szerelmére !!-úgy érezte a világ összes dühe benne forog... már az ülést verte az öklével.
normál esetben 10 percnyire lett volna a lakás, de a sofőr fele idő alatt ért oda. tényleg megtette amire kérte, csak úgy csikorgott a kerék...
-8, 60.
-idefigyeljen- szorította meg a vállát, ez a bére, ez pedig, hogy megvárjon, mégha napokba telik is !! ne aggódjon fél óra...
fölfelé kezdett futni a lépcsőn, de megtorpant és a liften ragadt a szeme... szívta a fogát hogy mekkora egy birkanő, fölszaladt az elsőre és onnan hívta a liftet. 5. emelet. cipőjét még a liftben levette, aztán az ajtó előtt letette,
halkan tette be maga mögött az ajtót, átment az előszobán, egyenesen a fürdőszobába, összepakolta minden holmiját, bedobta a szobájába, a szennyest is átnézte, a mosógépet is.
gyorsan és halkan. visszhangzott a fejében. figyelve a beszűrődő zajokat. de nem szűrődött be semmi, még kintről sem... bár a fürdő a lehető legbelsőbb helyiség a lakásban így érthető.
tudta, hogy a felesége itthon van, nem hagyná a 4 éves gyereket egyedül. vagy bébiszittert fogadott volna hogy a férje elment hazulról és ő is valahol szórakozik ? kételkedett benne, hogy ez utóbbi megtörtént volna, hogy esélyt adjon a férjének, hogy meglássa. vagy lehet a barátnőkhöz ment. ki tudja. de egyáltalán minek agyal a strici pasas feleségének az estéjéről mikor jelen este pont megszökni készül.
-nyugalom...
mindent bevágott a szobájába, bőröndöt ki, mindent be...
mégjó, hogy egy akkora bőrönddel jött amibe ő maga is beleférne, azt is csak a legszeretettebb ruháival és dolgaival töltötte meg... ami alig töltötte ki a bőrönd egynegyed részét...
mindent belegyömöszölt a kofferba, s már indult is kifelé.
ahogy húzni kezdte a böröndöt, a kerekei hangjára fölriadt a kicsi.
-baszdmeg Julien...-vonszolta magát kifelé, nem akarta, hogy meglássa az anyja...
-aludj Julien, semmi baj !
megtorpant... minden alkalommal, ha este fölsírt Julien, az anyja csak visszakiabált a szobájából: aludj Julien, semmi baj !
aztán ha 5 perc múlva is sír, akkor nézi meg.
párszor megfigyelte, és miután megértette, fölkelt hozzá ő maga, mert... nem jó érzés, ha az ember egyedül van.
letette a bőröndöt, s bement hozzá
-szia Jul... rosszat álmodtál ?-ölelte magához a kiságyból- tudod én most elköszönök tőled... talán most találkozunk utoljára, de ki tudja... csak a Jóisten tudja. aludj hát jó ? és vigyázz magadra, és légy mindig erős. légy erős. ezt sose feledd el jó ? légy erős.
megcsókolta és visszatette az ágyba, ebben a pillanatban tudatosult benne, mennyire fog majd neki hiányozni, hogy mindig mikor tudott vele volt, hogy igazából annak a pár hónapnak, amit itt töltött, semmi értelmét nem látta ezen a kisfiún kívül. mikor úgy érezte elveszített mindent, nem látott már reményt, csak leült a nyugodtan játszó kisfiú elé és nézte a játékát... és akkor látta a jövőt benne. és tudta, hogy neki is van jövője, így egy-kettőre összeszedte magát, elmosolyodott és megcirógatta a kisfiú arcát: légy erős. suttogta neki.
-légy erős-simogatta meg ugyanúgy mint eddig, betakarta, és elment.
sosem érzett még így békét, nyugalmat a lelkében.
lenet a lifttel. a taxi még ott volt. mikor a sofőr meglátta kiszállt hogy kinyissa a csomagtartót, de a lány elutasította,
a bőröndöm jön velem a hátsó ülésre !
-hová megyünk ?
-éjjel-nappaliba. van vmi olyan bolt ami nyitva van ilyenkor ?
-csak a külvárosban.
-hagyjuk, menjen az állomásra kérem.
-egy vonat sem indul már ilyenkor.
-az állomásra. kérem.
fölvett egy hosszú újjú pólót és alatta kibújt a ruhából. fölvett egy melegítőnadrágot, és egy sportcipőt.
haját is kibontotta, fölkötötte egy normális kontyba. sminkét leszedte.
hová mehetett volna máshová. hotelba ?
lehet...
a sofőr letette az állomáson, igaza volt, az ő vonata majd csak fél7kor indul a reggel. addig még van egy kis ideje. mégcsak 1 óra múlt. hát akkor ideje kaját keresni, kérdezősködött kajáldák után, végül eltalált egy jó kis snack-bárhoz, pont nyitásra ért oda, de sorban álltak az emberek. hát igen. péntek esti buli után jólesik.
beült megenni. elővette a tárcáját. kinyitotta a belső zsebét, ahol a képeket tartotta.
az egyiken 2 férfi átölelkezve, a másikon egy szőke hajú kislány egy édes barna kisfiúval, a következőn ugyanez a szőke kislány egy másik barna kisfiúval egymást átölelve. elcsúsztatta a képet, s alóla kivillant a negyedik kép sarka. a lány csak nézte. nézte a kép sarkát, kicsit tépett, sötétszínű volt. de nem volt képes megnézni a képet. behunyta a szemét és nagyot sóhajtott. 2 óra 30. még 4 óra.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat