Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

miss.u naplója


Mentol [117728 AL], gazdája miss.u
2007-03-07

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/117728
2007-03-07

Éva néni német órán:
-Készüljetek lelkileg ti is,meg szóljatok majd a többieknek is,meg nekem is pénteken,hogy írjuk be,mert elfelejtem,hogy majd március 15-én az ünnepség napján be kell jönnötök nulladik órában.
És még az is lesz,hogy a Dóm téren lett volna az
ünnepség,de ugye most semmilyen szempontból nem szerencsés sehol sem gyülekezőt tartani,úgyhogy nem szertnénk titeket semmiféle veszélynek kitenni,ezért itt az udvaron fogjuk megtartani.Mert itt teljes biztonságban vagytok.
-És Éva néni miért nem a Korzó moziban tartjuk,mert ugye ott...szoktuk...
-Azon egyszerű oknál fogva,hogy az iskolának nincs erre pénze,mert több 100 000 Ft a helyfoglalás meg a többi dolog is.Ezért.

Zárójelben megjegyszném,hogy azokra a hülye táblákra van pénze az iskolának,amúgy meg igaza van mindenkinek.:)

Aztán a szódolgozatokról beszélt és most eléggé ideges volt.
-A stódolgozatok most sem sikerültek túl fényesen.Jelenleg egy kettő három négyig tudok elszámolni,a pontok terén.Szal az ötös számkörben vagyok.Ez úgy kb. egyes kettes hármas.Árpádfalvi Dani szerint milyen jeggyel lehet kijavítani a hármast?
-Ötössel.
-Ötössel.De te csakazér' is hármast írsz,hogy biztosra menjünk.ÖT darab a filmesszakmával kapcsolatos embert kellet leírnod.ÖT darabot.Néhányan beírták,hogy Kommisar,ami mint tudjuk nyomozót jelent és nem egészen ehez a témához tartozik,aztán a Filmhund-ot is sokan leírták lehetságes válaszként.
Voltak ugye olyanok,hogy TontechnikER.Mit gondolsz Frédi,milyen névelőjű az ERRRR végű főnév?
-Der.
-Der bizony.De Lehoczky Andriskám csakazért is leírja die-vel.Mer' ő úgy gondolja,hogy egyhangú ez a sok der,legyen már egy kis változatosság.De nekem ez a Filmhund tetszik a legjobban,aki több helyen is felbukkant,mint lehetséges személy.
-Milyen névelő tartozik a Geräusch szóhoz?Das.Na itt leírtátok die-vel.És hogy biztos ne legyen jó,s betűvel.Valamint elegánsan magyarosan ö-vel.Na ez valahogy úgy hangzik a németeknél,hogy:Gerösz.
Amiből ugye nem igazán találják ki a német Geräsch szót.
Frédikém.Te ugye tanultál franciát.A ZS betűt a franciába milyen betűvel írják le?
-Hát.Hát azt nem tudom.
-G-vel kedvesem.De te itt szépen leírod "sövel zövel" vagy ki se tudom olvasni mit írtál.Akkor most lássuk az igéket,mer' ugye a 10 perc az régen letellt.

Kiosztotta a lapokat.És megírtuk a tíz igéből álló szódolgozatot.Miután beszedtük,Éva néni a kezébe vette.És mindjárt folytatta ahol abba hagyta.
-Na itt mindjárt az elején valaki leírt egy igét NAGY BETŰVEL.ÉÉS.Még NÉVELŐT is biggyesztett ide elé.Hogy biztosra menjünk!
-Szíveim.Mivel végződnek a főnévi igenevek?
-En-nel.
-Azzal.Ismersz olyan igét,ami ERRR-rel végződik?Nem.
Na itt valaki leírta azt,hogy DREHERRRR.Ez Csóti Gabika volt.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat