Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

miss.u naplója


Mentol [117728 AL], gazdája miss.u
2008-03-31,hát hétfő

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/117728
2008-03-31,hát hétfő

Végül is,ma lehets,hogy igaza volt Erika néninek.Sőt,nagyjából igaza volt.

Az első óra volt fizika és úgy kezdődött,hogy Erika néni kihívta felelni Kormányost,mert nem tudom,valami állatságot csinált.Kérdezte tőle Ohm törvényét,ő meg rángatta a vállát,hogy nem tudja.Erre Erika néni azt mondta neki,hogy akkor mondja el,hogy mit tanult mára.Lehoczky meg beleszólt,hogy kémiát.
-Jól van Gergő gyere te is.
-Mit?Miért?
-Látom nagyon tudsz mindent mert van kedved humorizálni.Hát én is tudok poénos lenni.Kémiát.Hh.
-Hát de azt a Lehoczky mondta nem én.
Gergő elég pofátlan volt,amúgy meg tényleg Lehoczky mondta,de ebből az egészből az következett,hogy Lehoczky is,meg Gergő is kiment felelni.Mind a hárman csak álltak és hallgattak nagyokat,Erika néni meg azt mondta,hogy mindenki hozza az ellenőrzőjét.Aztán leülhettek.
-Libor Andris is jöhet.Mert bőven van hozzáfűznivalója a témához.Gondolom erről beszélgettél.
-Igen.Erről.
Mint később kiderült,mármint később bioszon,Libor csak azt mondta Tasnak,hogy az omega olyan mint egy gomba,de ezt akkor nem mondta,mert ki kellett mennie.Tőle azt kérdezte meg,ha jól tudom,hogy milyen értelemben használjuk az ellenállás szót.És arra még emlékszem,hogy Libor elkezdte mondani,Erika néni meg nagyban bólogatott,mert Libort végül is nem utálja.
Eközben Fruzsina érdekesebb témát találván elkezdett beszélgetni velem,és kérdezett valamit,én meg éppen válaszoltam,mikor:
-Gyere Dóri.
-De...
-Mondom gyere ki!Egyszerűen nem igaz,amit művelsz.
Kimentem és odaálltam az ablakhoz Libor mellé.Először nem is izgultam,mert mit nekem fizika.Aztán ránéztem Erika nénire.Eddig nem is tűnt fel,de az asztalra támaszkodott és ott volt előtte a fizika könyv.
Akkor egy kicsit megijedtem,mert azt gondoltam,hogy talán direkt szívatásból azt kérdezi,hogy mikor nagyobb egy test ellenállása.De Ohm törvényét szerintem nehezebbnek ítélte.
-Ellenálls mit mutat meg mint mennyiség?Dóri.
Na bumm,mit tudom én.Akkor elkezdtem gondolkodni,meg elkezdtem nagy nehezen mondani azt is,hogy mit mutat meg,de azt mondta,hogy azt Libor előttem mondta el.
-Mit kell tudni róla?
-Hát,hogy hogy számoljuk ki.
-Na hogy?
És hát innentől kezdve már ment,meg minden.És tudtam is innentől kezdve az összeset.Kérdezte a törvényt is.Az is ment.
A végén meg azt mondta,hogy menjünk el,és hogy majd nézi,hogy mit csinálunk órán.(Később egyszer se szólított fel,de azért megfigyeli a teljesítményt).

Aztán azt mondta,hogy hozzam én is az ellenőrzőmet.Oda vittem és nyújtotta érte a kezét.Hát...én meg odatettem elé az asztalre.

Hát órán elég hülyén viselkedtem Eszterrel meg Fruzsinával.És amikor a gondolkozz és válaszolj feladatokat csináltuk,felszólította Esztert.Ő meg nem igazán tudta nagy hirtelenjében ezért mondtam neki,hogy mit mondjon.Ő meg mondta.Amúgy Eszter nagyon vicces volt,ahogy bénázott.Nagyon vicces,úgyhogy Fruzsinával el is kezdtünk nevetgélni rajta.Közben súgtam is neki a válaszokat.
-Dóri,ha nem fejezed be,most azonnal kiküldelek.Nem igaz,amit csináltok.És nehogy azt hidd,hogy nem kapod meg a szaktanárit.Itt van már az ellenőrződ?
-Ott van.
-Nagyon helyes.Befogom írni!
Elég dühös volt azt hiszem.De talán igaza volt.Igen,igaza volt.Aztán meg Szandait hívta ki,hogy oldjon meg egy feladatot.De Szandai hülye is meg primitív is,úgyhogy:
-Szabolcs,te IS akarsz egy egyest a szaktanáridhoz?
Miközben valaki épp egy számítást csinált a táblánál,Erika néni elkezdte beírni azokat a jegyeket,amiket a felelők kaptak.Beírta mindenkiét.Az enyémet nem.
Óra végén mondta,hogy mindenki aki kapott jegyet,menjen oda az ellenőrzőjéért.
Mentem én is,szépen írta be az egyeseket mindenkinek,az enyémet félre húzta az asztal szélére.
Szandainak beírta a szaktanárit.Aztán félre tolta és maga elé húzta az enyémet.Elkezdte lapozgatni,és mikor megtalálta a fizikás oldalt megállt.És várt egy kicsit.Aztán beírt egy ötöst.Aztán a dátumot.Meg azt,hogy ellenállás.Én meg néztem a kezét.Aztán rám nézett:
-Most akkor az ötös mellé kapsz egy szaktanárit is.
És elkezdett hátulra lapozni az ellenőrzőmben.Irtó dühös volt.Nagyon sok mindent mondott,hogy fogjam vissza magam végre.Meg hogy nem érti,hogy mi a francért csinálom ezt.Meg hogy egy dolog,hogy okos vagyok,mert ő ennek nagyon örül,de ez nem jogosít fel arra,hogy ne legyek normális.
Végig kiabált.És nagyon sok mindent mondott,csak nem nagyon emlékszem.Aztán még mondott valamit és azt hogy,a leges legutolsó alkalom,hogy nem ír be.Az ellenőrzőmön támaszkodott ami nyitva volt hátul.

Nyújtottam érte a kezemet.
Ő meg becsukta és odadobta elém az asztalra.

...harmadik óra előtt:
álltunk a a fizika terem ajtajánál.Erika néni,Feri bácsi,az igazgató helyettes meg még valaki.És beszélgettek,én meg vártam.Mikor mindenki elment,csak Erika néni meg én maradtunk ott,odajött Maróti Éva néni.Erika néni meg odafordult felé és a terem ablakára mutatott.Egy csomóan ott álltak fiúk lányok.
-Nézd meg.Ott lógnak az ablakban.
-Mit csinálnak ott?
Itt megjegyeztem,hogy:
-Biztos köpködnek.
Éva néni:
-Köpködnek?
Vissza nézett az igazgató helyettes tanárnő:
-Micsoda?
Ezt csak hülyeségből mondtam,de mindegy.Mikor tényleg elmentek,Erika néni felém fordult.Sarkig nyitva volt az ajtó és én az ajtó félfánál álltam,ő meg ott, a küszöbön,ahol csukódik az ajtó.
Elkezdtem mondani,hogy:
-Erika néni...Én sajnálom,hogy nem viselkedtem normálisan...
Elindult felém felém én meg a másik irányba és szembe fordultunk egymással, most pont ugyanott álltam,ahol ő az előbb,ő meg ott,ahol az előbb én.Ezt nem értettem,hogy miért kellet.De mondtam tovább,hogy mi van.Meg minden.
Aztán elkezdett válaszolni és közben lépett felém.Én meg léptem egyet hátra,nem értettem,hogy mit csinál.Beszélt:
-Csak magadnak csinálsz rosszat Dóri,egyedül magadnak,és én tényleg nem értelek,hogy...
Lépett egyet felém,én meg hátráltam tovább ő meg csak jött felém.És asszem valahogy ekörül jött arra Laci bácsi is.Nem tudom még mindig,hogy miért gondolta,hogy veszekszünk.Erika néni nem kiabált most velem,csak a megszokott stílus volt.
De nem értettem,hogy mégis mit csinál,mert csak jött felém lassan,és beszélt én meg hátráltam.
Igazából szerintem nem haragudott.Meg azt mondta,hogy nem biztos,hogy ez mindenkinek tetszeni fog a középiskolában jövőre,ha ezt csinálom.Hogy most nem érti,hogy mért vagyok ilyen.Ezt többször is mondta.
Felém lépett,én meg léptem egyethátra.Már az ajtó másik oldalán voltunk.
-De...én próbáltam rendes is lenne.Én voltam rendes Erika nénivel.A múltkor.Nem?
-De igen Dóri.Pont ez,hogy most mért vagy megint ilyen,mi van?
És itt egy kicsit megakadtam,mert mit mondjak erre.Azt hogy elegem volt a buborékfújós napnál.Ezt csak nem mondthattam.
-Én igazán próbáltam rendes lenni...de a múltkor is,mi volt...
-Mi volt?
Még egyet lépett felém..Én meg hátráltam volna tovább csak neki ütköztem a falnak.És akkor feltűnt,hogy már egészen bent állunk a falnál,az ajtó árnyékában és nem a fényen.Furcsa volt,mert már mondtam,hogy nem szoktunk közel állni egymáshoz.És komolyan nem értettem,hogy minek szorított be az ajtó, a fal és maga közé.
-Hát úgy le tetszett kiabálni akkor is,a buborékfújós ügy miatt.
És akkor erről beszélt egy csomót,hogy szemtelenek voltunk,lehet,hogy nem annak szántam,de az volt.És hogy ha Feri bácsi is mondja,akkor higgyem már el.Meg,hogy úgy mentünk oda hozzá,mintha az a miénk lett volna és számon kérnénk,hogy mért vette el,és hogy mikor adja már vissza.
Ez nem volt igaz szerintem,de nem számít.
-Jó hát igen.Csak az nekem nem esett...olyan jól.
Néztem a kilincset,aztán meg Erika nénit és azon gondolkoztam,hogy vajon a szeme is tetoválva van-e.Annyira egyre jár az agyunk,hogy az nem igaz,mert megint kimondta azt,amit én is mondtam már egy csomószor,csak épp vele kapcsolatban.Nem kiabált,tök normális volt.
-És azt gondolod,hogy nekem nincsenek érzéseim.Hogy csak neked esnek rosszul a dolgok,Dóri.De mind ezt gondoljátok,hogy nektek fáj valami,én meg elviselek mindent.A tanár arra van.
-Soha nem mondtam ilyet.
Azt hittem közelebb jön,mert egy kicsit előrébb dőlt,de szerencsére megállt.
Megszívta a száját:
-Az egyébként nekem sem esett jól,szóval...
Nem emlékszem,hogy miket mondott még,de elég sok mindent.
Most is csodálkoztam (megint),hogy egy csomó minden olyat mond rólam,amit én már elmondtam róla mondjuk Eszternek.Vagy leírtam ide.Hogy tök ugyanazt gondoljuk csak egyikünk sem magáról,hanem a másikról.Ez érdekes.
A végén meg...nem olyan ...legalábbis nem mindig olyan kibírhatatlanul utálatos ő,mert van amikor normális,normálisak vagyunk vagyis hát inkább csk mostanában úgy időszakosan.
Meghát az igaz,hogy én nem gondolkoztam túl sokat azon,hogy neki mi fáj.Ugyanis nem vele üvöltöznek úgy,hogy visszhangzik a folyosó.Nem az ő szemébe vágják,hogy a tapintatlánságát tanítani kellene,hogy utálják a stílusát,hogy soha nem foglalkozik azzal,hogy milyen következménye lehet annak,amit mond,hogy nem gondolkozik,csak kimondja a dolgokat.Hogy nem érdekli mivel kit bánt meg,hogy csak átgyalogol mindenkin.Hogy pofátlan,hogy elviselhetetlen,nem vele üvöltöznek minden átmenet nélkül,nem én lököm el őt magamtól,nem én mondom el mindennek egy másik tanár előtt,nem én sértegetem,nem én gúnyolodok rajta és nem én vagyok az aki két év sértegetés után, azt köpi a szemébe,hogy azt gondolja,hogy,csak neki vannak érzései,senki másnak.Pedig ez annyira igaz,mert az én hibáimat sorolja vég nélkül,magáról meg annyit mond nekem,hogy ő mindig a legnagyobb jóindulattal közeledik feléNK.Azt még nem mondta,hogy felém is.Még jó,mert akkor már...
És ez a töredéke sincs annak,amik miatt nem megy olyan egyszerűen a felülemelkedés.Mik ezek az elmúlt 2 évhez képest?
Én próbálok változni,meg al-kal-maz-kod-ni,de egyszerűen szinte sosem vagyunk egy hullámhosszon.
Mikor ki volt borulva,akkor nagyon jól megvoltunk,az jó volt.Aztán azt ő tette tönkre a buborékfújóval,na jó én is.A kövi felvonást meg én nem akartam.Aztán ő sem.Most meg megint egy kicsit jobban állunk hozzá.Csak egyszerűen én annyira hülye vagyok,hogy amikor beszélünk,és csak bennem keresi a hibát,mert magvan győződve arról,hogy ő annyira rendes,akkor egyszerűen nekem valahogy elmegy a kedvem az egész békülős dologtól.Még ha igyekszem is,hogy ne menjen.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat