Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

cherry naplója


Halálsajt [26829 AL], gazdája cherry
2023-03-31

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/26829
2023-03-31

Osztálytalálkozó

10 év telt el azóta, hogy kiléptem a gimnázium kapuján, és ma újra átléptem. Más lehet ezt úgy mesélné el, hogy milyen jó volt újra találkozni a régi barátokkal. De egy kicsit más, ha nem voltak barátaid. Miért is mentem el igaziból? Nem tudom. Megkaptam, amit vártam? Azt hiszem, igen. Ott volt az a tanár, akire felnéztem, és kedveltem régen. Talán ő volt az egyetlen, aki látott bennem valamit, amit a többiek nem. Valamit mintha üzenni akart volna a szemeivel, de sose mondta ki szavakkal. Amikor pedig ott ült ma az osztály előtt, vizsgálódóan szemügyre vett, és felcsillant a szeme. Azt mondta, hogy a mai mapig el szokta mesélni azt a történetet az óráin, hogy volt egy diákja, akinek a nagymamája még találkozott Radnóti Miklós feleségével. Mondhatott volna bármit, amire emlékszik az osztállyal kapcsolatban, de ő mégis ezt választotta, és ez valamiért nagyon jól esett a lelkemnek. Nem volt személyes kapcsolat köztünk, de mégis megmaradt egy apró, láthatatlan kötelék.
Aztán beszélgettem egy sráccal, és megkérdezte, hogy a családom miatt voltam-e ennyire zárkózott. Nekem ez a kérdés nagyok sokat jelentett. Sosem tudtam, vajon mások látták-e, hogy van-e valami a "színfalak" mögött. Ez valamilyen szinten egy visszacsatolás volt számomra.
Azon meglepődtem, hogy egy másik osztálytársam amint meglátott, átölelt. Nagyon furának éreztem, hiszen nem beszéltem vele 10 éve, pedig tudtam volna. De ránéztem, és láttam a szeretetteli tekintetét.
Ez a nap egy kicsit ráébresztett arra, hogy a saját beszűkült felfogásom hatására tényleg mennyire elzárkóztam mások elől, és ez a mai napig így van valamilyen szinten. Elképzelem, hogy mit gondolhatnak mások, aminek lehet köze sincs a valósághoz, és ebben a tudatban élem mindennapjaim. Hogy tudnék ezen változtatni?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat