Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Timcsi naplója


Tristánia [133144 AL], gazdája Timcsi
2005. február 22.

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/133144
2005. február 22.

Csend...

A csend hiány. A szó hiánya, a zaj hiánya, a cselekvés hiánya. A csend erőt adó hiány, a magamra utaltság ösztönző ereje. Más a belső béke csendje, s más a természet, zajgó, zsongó csendje. Más a feszültség csendje, s az alkotó munka csendje. A csend néha harsog, néha süket és süketté tesz. A csendben megszólalnak a belső hangok, s a fogékony fül számára zenévé olvadnak össze. Éjszaka csendje, hajnal hallgatása, örökös némaságra ítéltek kétségbeesett próbálkozása. Beteg emberek lázas csendje, forró szerelmesek piros csendje. Csönd. Némaság. Üresség. Halál. Világegyetem. Elszakadt magnószalagok hirtelen csendje. Elválások döbbent némasága. Áramszünet miatt félbeszakadt hangok hangtalansága. Kimondatlan szavak bennem rekedtsége. Vihar előtti szélcsend. Félelem remegő csendje. Hóesés békés csendessége. Csendes éj. Illatos szerzők csendes selyme. Pillangók néma röpte. Álmodozások bársony csendje. Az egymásra találás ünnepélyes hallgatása. A szerelem csendje. A csend jó. A csend béke. A csend nyugalom. A csend minden.

...

Már várom a délutánt, hogy felhívjam az én Egyetlenemet. És ma még csak kedd van... szombatig még jó sok nap van hátra... :-( Valaki véletlen nincs jóban a jó öreg Időapóval?? Igazán megsürgethetné az Időt!! :-)

Na végre beszéltem a Drágámmal :-) Jó volt hallani a hangját... holnap már szerda... utána csütörtök és péntek. Majd Szombat... és végre látom. :-)

"Talán semmi sincs szebb a világon, mint találni egy embert, akinek lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait, akiben megbízunk, akinek kedves az arca, elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk. "

(Hemingway)

...

Ülök egymagamban s arra gondolok,
téged hol talál az alkony?
Ülök egymagamban, s nyugtalan vagyok,
mert hiányzol nekem nagyon.

(Szécsi Pál: Hidd el)
(Ihász Gábor - S. Nagy István szerzeménye)

...

Talán a szemed
ahogy visszanézel,
talán a mosolyod
ahogy hátraveted fejed,
talán a csend ami körülvesz.

talán egy hullócsillag, amely
átvág az őrség éjszakáján
reményeket húzva maga után,
bolondos babonát, hogy visszajössz.

(Mezei Horváti Attila: Talán)

...

Nem bánok semmi mást és soha nem is bánhatok mást, csak amit nem tettem meg.
A végén azt gyászoljuk, ami mellett elmentünk, és akit nem érintettünk meg.

(Végtelen szerelem - rendezte Franco Zeffirelli)

...

Találd meg az egyensúlyt. (...)
Ne feledd: a folyónak két partja van, és te vagy a folyam közöttük.
Mozogj szabadon, amennyire lehetséges. Használd az ellentéteket - a folyó két partját - amennyire tudod. Ne teremts feszültséget a kettő között, mert az valójában nem létezik. Az csak látszat... Mélyen a gyökerekben - minden egy. (...)
Mozogj, de emlékezz a középpontra, ami nem mozog. Cselekedj, de emlékezz arra, aki nem csinál semmit. Dolgozz erősen, de erőfeszítés nélkül.
Ismerd fel az egyensúlyt az ellentétek között... mert abban a pillanatban kapsz egy bepillantást... az élet művészetébe.

(OSHO: Az én utam a bárányfelhők útja)












Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat