Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje: http://teveclub.hu/naplo/133144
|
2005. március 18.
A mai napból kicsit elegem van!! Bent a munkahelyemen, hagyján, hogy tanulók fárasztanak, de még a rendszerek sem mennek az már sok. Pedig sajnos ez minden nap előfordul. Ma csupán 2 órát ültünk és vártunk, hogy a rendszer beléptessen, de semmi előrejutás nem volt... És ez kezdődött már reggel 6 - kor és tartott 2 - ig... hol ez nem ment, hol az nem.
A mai napban az volt a jó, hogy beszéltem a Zsoltival... Sajnos neki sem volt jó kedve... Sőt!!!! Egyenesen szétvetette a méreg... Utána már én sem mosolyogtam!! De remélem, hogy holnap a meglepimmel egy kis mosolyt tudok csalni a pofijára.
...
Tegnap olvastam itt a TC – n egy fiatal (17 éves) srácnál Flame [165380 AL], gyönyörű verseket... Remélem nem haragszik, meg ha beteszem a naplómba... Bízom benne, hogy folytatja az írást, mert van hozzá tehetsége. Gratulálok neki a versekhez!
Íme az egyik kedvenc versem tőle:
Éjszín rózsák vannak köröttem Éjszín hatalom lebeg fölötte Gyönyörű ez a sötét sereg Szebb ennél semmi sem lehet
Fekete rózsák, s fekete lepkék Éjszín szárnyak segítik reptét Gyönyörű ez a sötét sereg Szebb ennél semmi sem lehet
Oly kár hogy csak múló pillanat Hisz semmivé foszlik, mikor jön a pirkadat Gyönyörű ez a sötét sereg Szebb ennél... Csak a nappal lehet.
...
Ez érdekes! Itt találtok még érdekes dolgokat: http://www.mindmegitta.hu/index.php
Baileys-történelem
Bársonyosan lágy, simogatóan édes, mégis ütős. Mi az? Persze hogy a Baileys, mindenki kedvence. Különösen ünnepek környékén vagy a hűvös, hosszú, beszélgetős téli estéken. A nagy klasszikus története most következik.
A Baileys a tradicionális ír whisky és a friss tejszín édes keveréke. Selymes ízét szerte a világon percenként 2000 ember kóstolgatja!
A különleges ital a huszadik századi technológia eredménye, amely lehetővé tette a tejszín és whisky elegyítését. A Baileys sikertörténete 1974-ben kezdődött, amikor a legnagyobb szeszipari cég írországi képviselete nem tudott mit kezdeni bennragadt whisky-készleteivel.
Valakinek az a mentőötlete támadt, hogy megpróbálhatnák egy palackozott írkávé-jellegű ital gyártását. Az újdonságnak számító likőr azonnali sikernek bizonyult. A Baileys titka nem egyszerűen egy technikai csoda, mellyel lehetővé válik, hogy a palackban lévő kizárólag természetes alapanyagok - az ír whisky, a friss tejszín, a kakaó, kávé és vanília - házasítása tartósnak bizonyuljon, vagyis hogy a tejszín ne csapódjon ki és az összetevők ne váljanak szét, hanem az új íz varázsa is.
A készítéshez felhasznált ír whisky legalább három esztendőt tölt amerikai bourbon tölgyfa hordókban, a tejszín a legfrissebb, különleges, a háztartásokban megszokott tejszínekhez képest kétszer magasabb zsírtartalmú tejtermék.
Megdöbbentő, hogy ma már több mint félszázezer tehén Írországban csak azért legel, hogy biztosítsa a megfelelő mennyiségű tejet a nemzeti likőr elkészítéséhez! A tökéletességhez és a tradícióhoz pedig hozzátartozik, hogy a frissen elkészült tejszínt két órán belül használják fel.
Ha mostanában nem bontottál ki egyetlen üveg Baileyst sem, ideje kézbe venned egy üveggel... A nagy klasszikus ital ugyanis nemrégiben új külsőt kapott. Hiszen míg eredetileg vacsora után fogyasztott desszertital volt, addig ma nem csak különleges eseményeken és hagyományos értelemben vett ünnepeken fogyasztjuk, hanem a mindennapokban, kellemes baráti összejöveteleken, találkozókon is. Ezt tükrözi az új csomagolás: modern és elegáns, de utal a hagyományra és a klasszikus múltra.
|