Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
2006-02-22

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
2006-02-22

Volt főnököm meghívott vacsorázni, eszembe jutott egyik története, az én kedvencem.
A fővárosi egyetemi sebészeti klinikán dolgozott a 60-as évek elején. Egyik kollégája az Egyesült Államokban járt, és hazahozott egy (akkor) új műtéti módszert, a nagyér pótlást műanyag protézissel, és persze néhány plasztik csövecskét is. A főnökség nem volt nagyon elragadtatva az ötlettől, "ha Ámerikában működik, lehet, hogy Közép-Európában nem", és előírta, hogy először állatkísérletben kell kipróbálni a módszert.
Meg is operáltak öt szegény (egészséges) disznót, csak éppen az egyik beledöglött az altatásba, a másik műtéti szövődménybe, a harmadik ebbe, a negyedik abba. Az egyetlen túlélő egy ketrecben töltötte a hátralévő egy hetét, amikor felboncolható lesz és a műanyag érprotézis értéke lemérhető lesz.
Főnököm a szokott klinikai nagy csapattal (vagy 10 ember) éjszaka 2 körül még nem akart nyugovóra térni az átdolgozott este után, felvonultak hát a klinika 7. emeletére, ahol a malacos ketrec is állt a kisérleti intézetben. Előkerült egy-két üveg bor is. Jó kedvüket csak a szegény malac képe zavarta: "engedjük ki egy kicsit!", jött az ötlet valakitől. Amint a ketrec ajtaja kitárult, a malac nagy elkeseredésében egyből az ablak felé rohant, és bizony ki is ugrott rajta. Nagy csönd, majd egy bátor kinézett az ablakon, hogy a pont alatta levő bejáratnál nem ütött-e agyon egy várakozót a malac. Nos, szerencséjük volt. A disznó persze megdöglött. Levittek gyorsan egy betegszállító kocsit, rátették a döglött állatot, szépen betakarva, hogy ne lássa senki beteg az áldozatot, és visszatették a ketrecbe. Hallgatási fogadalmat tettek, hisz mindenki részese volt az akciónak.
Másnap reggel, mikor felfedezték az utolsó túlélő disznó tetemét a ketrecben, nagy riadalom támadt. Talán a műtéti módszerrel van mégis valami hiba? Fel is boncolták szegény állatot, csak a sok súlyos belső sérülést nem értették- mintha a hetedik emeletről zuhant volna ki, ketrecestül.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat