Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Labanc

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Labanc

Tudjátok, mit is jelent az, hogy labanc? Persze, kuruc-labanc, Rákóczi-szabadságharc,mindenki ismeri, németesen beszélő valaki. De ha mögé nézünk... lauf,Hans, azaz fuss, Jancsi, míg bírsz, míg utol nem ér a kuruc. "Nekünk", osztrákoknak, is van egy speciális kifejezésünk a nagy-németekre, "Piefke", mondjuk időnként, ha valaki igazi németként, kompromisszumot nem ismerő módon, érvényesíti az igazát.
Kis sebészeti osztályunkon az utóbbi években többen megfordultak, argentin hetven éves, magyar professzorjelölt, osztrák szakorvos-kandidátus. És egy nagy-német is... Valahogy nem akart beállni a sorba, a megszokott napi rutin nem igazodott, ez így nem jó, az meg úgy nem. Csak az volt a kérdés, hogy talán az osztály vezetését veszi át rövid időn belül, vagy az egész kórházét. Aztán egy év után... kölcsönös megegyezéssel, mindenki nagy örömére otthagyott minket a kolléga.
Fél évvel később a titkárnőnk jelentkezik telefonon, az osztályvetető szabadságon, át tudnám-e venni a beszélgetést, Németoszágból hívnak. Persze, adja csak.
-Kolléga úr, ez-meg ez városi kórház sebész osztályvezetője vagyok, egy kolléga jelenkezett nálunk egy szabad állásra. Minden igazolását csatolta, csak az az egy év... Amit Önöknél töltött, valahogy semmilyen ajánló levél vagy igazolás nem került a papírok közé. Tudna valamit mondani róla?
Ha semmit se mondok, gyanús, ártani nem akarok. Találja meg a szerencséjét otthon.
-Igazi sebész, operálni tud, a betegekkel is törődik, tudja értékelni a leleteket is, tud gyomor-meg vastagbéltükrözést is végezni...
-De akkor, miért ment el Önöktől?
-Valahogy nem tudott az osztrák életvitelhez alkalmazkodni.
-Tudja, kolléga úr, harminc éve minden szabadságomat Ausztriában töltöm, nagyon szeretek ott lenni... Köszönöm a beszélgetést.
-Én is, viszonthallásra.
A telefon egy veszélyes üzem... nem tudjuk, ki ül a másik oldalon.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat