Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Autó

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Autó

András fiam jogosítványt szeretne, az elméleti vizsga sikerült. Az autósiskolától kapott néhány vezetési órát profi oktatóval, majd áttértünk a közösen választott módszerre: saját kocsival, saját szülőkkel gyakorol.
Egy hete az autós beálló fa falát vitte el egy kicsit, az elülső műanyag karosszéria darab is újra rögzíthető volt, egy tizes kulccsal. Ma is kérdezte:
-Mama, papa? Mikor indulunk?
Ezer kilométert kellene vezetnie, persze parkolási, lejtőn felfelé indulási gyakorlatokkal fűszerezve.
-Kezdjünk ma az országúttal!- kéri.
Elgurulunk a tíz kilométerre levő faluig, a sípálya alatt hatalmas parkoló, ilyenkor persze teljesen üres.
-No, oda, az utolsó előtti beton elválasztóhoz beállok!
-Nem kell olyan közel állni! Fék!!!
Ha engem megkérdeznek, melyik lábammal nyomom a gázt, a féket, melyik pedál melyik- nem tudnék válaszolni. De nekem már a zsigereimben van a mozdulat. A tudás nem örökölt, hanem tanult- a gázpedál megtaláltatik. Én se kapcsolok időben, a kéziféket behúzhattam volna.
A beton bak felborul, a kocsi lefullad. Kiszállás! Az elülső ködlámpa kiesett a helyéről, el is tört az üvege. Visszarakható?
Sokkal nagyobb a baj. A betonkolosszus alsó része jóval vastagabb, mint felül. A kocsi eleje 20 centi magasan balanszíroz a bakon. Elsőkerék-meghajtás, a gumik tíz centire a talajtól lengedeznek. Szerencse, hogy az alváz tömör fém részén támaszkodik az autó.
Ha sikerülne visszabillenteni a bakot... Volt jobb ötletünk is már.
Ha levontatják, a mőanyag karosszéria elem a lámpákkal leesik. Kit hívjunk? Osztrák autóklub (a polgári, a szociknak is van saját... jó ország, mi?). Persze, küldjük a segítséget.
Ez az a kocsi, az örök ellenség, nagyvárosi tilosban parkolók réme. Fém platformmal emeli le másfél tonnás picurunkat a bakról. Le is gurul a szabadba, kap egy kis paskolást is a hátára, mint az ugrató ló az akadály verése után. Számla? Majd megkapja az autóklub. Megígérem megmentőnknek, ha neki lesz vakbél baja, hasonló eleganciával emelem ki belőle.
Állunk két méterre a fiammal kettesben visszaállított bak előtt. Hadd vezessen ő tovább!
Beteszi egyes sebességbe a váltót. Már csak ennyire tellik tőlem:
-Még egyszer megpróbáljuk felborítani?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat