Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Kutyaszervíz

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Kutyaszervíz

Ismeritek a porszívóval házalót, aki beakasztja a bakancsos lábát az ajtónyílásba, hogy ne tudd már újra becsukni? No, ez a bakancs jelent meg tengerparti életünkben, csak éppen a kő mellvéden landolt, ahol épp szemüvegem pihent. A férfi a lábbeli másik végén hajós kirándulást szeretett volna ajánlani csapatunknak, de csak okulárom látta kárát közelségének. Az első ijedtség hangossága után megegyeztünk, megjavíttatja a kilapult keretet és visszarakatja a műanyag lencsét. Csak épp... miért is történik minden ilyen esemény szombat délután? Az optikus Umagban már bezárt, jelentette Veronika telefonon, a tettes elvinné az üveget Porecsbe, ahol egyébként lakik, és ismerős szemüvegese is van. Holnap, vasárnap hozza magával, úgyis dolgozik a parton újra.
Mit is tehetnénk, ez a tartalék szemüveg, a másik otthon maradt. Persze, legyen akkor úgy.
Szombat este, vasárnap délelőtt, szemüvegtelen rövidlátóként a világ beszűkül a kezem hosszára, a mediterrán színek, a napsütötte tenger, a sziklákra csapó hullámok csak az emlékezetemben élnek. Lassan dél lesz, délután is- mi lesz, ha mégse tartja szavát emberünk, hiába hívjuk a telefonját, vagy keressük a cégénél, azokon a fránya idegen nyelveken csak akkor értenek az itteniek, ha ők szeretnének valamit tőlünk. Olyan ez, mint a háborús filmekben, amikor a foglyul ejtett mondaná: leesett a szemüvegem, hadd lépjek vissza érte- nem kell az már neked, menj csak tovább, nem lesz már rá szükséged az életben, közli a rabul ejtő.
Négy óra, cseng a telefon, nem, ma mégse dolgozott, csak ezért jött át Umagba, nála van a szemüveg. Piros Golf, a recepciónál vár. Át is adja a megjavított portékát, köszönjük, Gina is érdeklődve nézi az ismeretlen ismerőst. Irány a házunkhoz, az üdülőtelepi úton kényelmesen sétálunk át, kutyánk még lassabbra veszi az iramot. A piros Golf mögöttünk gördül, mellénk érve a horvát még letekeri az ablakot:
"Kicsit jobban is vigyázhatnának a blökire, ha véletlenül elütném, kutyát nem tudok javíttatni."



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat