Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Rögtönítélő bíróság

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Rögtönítélő bíróság

Egyterű kocsimban hátul a kert ajándéka, körte, alma, barack, papír dobozokban. A hazaút első fele mozgalmas volt. Magyar autópálya, száznyolcvannal elhúzó Audikat, BMW-ket túléltem. Török vendégmunkás Németországban, a belső sávban százzal repeszt. Jobbról nem előzök, tiltja a liberális felfogásom.
Kamion alszik az oldalán az árokban, technikai mentők ébresztgetik. Belső sávon szomorúan szemlélik a pléhmaradványokat osztrák fiatalok. Bécs felé egypályás szűkülés, már a múltkor is megálltunk egy órányira, miért nem emlékeztem...
Bécs után öreg Mercedes kezd vészvillogni a középső sávban, valószínűleg a hátsó ablak fűtése nem működik. Körülötte mindenki fékez, nekem kissé később esik le a tantusz, mivel kezemben sajtos szendvics. Körték, almák érkeznek hátulról, mint a Star wars Luke Skywalkere a kisbolygós övezetben... Két kilométerre pihenő, gyorsan elállok, nehogy egy keményebb húsú gyümölcs beakadjon a fékpedál alá.
Az út második fele nyugodtabb, egy korábban belém pottyant mondat köré (a nyár jól állt neki) kerítek sztorit. Talán túl nyugodt is... pedig tudtam, hogy ott állnak. Hetvenes táblába csapódom nyolcvan (körül), persze ez még megengedett lenne... Szerencsémre mással foglalkoznak a zsernyákok.
Erről van még egy történetem. Tizenöt éve, régi főnököm autózott Pestre kongresszusra, és nagy büszkén mesélte, csak hat és fél óra volt az út. Túlzott lelkesedést nem mutattam, meg kellett hát kérdeznie, nekem mennyi? Egy órával kevesebb, ezt nem bírja az önérzete, hisz nekem csak Skoda 120-asom van, neki meg Citroenje.
-Mégis, mennyivel hajt ilyenkor?
Ismerem az utat, a kocsi magától fordul, de ezt nem mondhatom.
-Csak, amennyivel nem büntetnek meg.
Főnököm civilben szenvedélyesen katona, persze van azonnal válasza.
-Mégis, milyen büntetésre gondol? Rögtönítélő bíróság, ha sikerül valahol megállítani a kocsit, azonnal, a helyszínen lelövik?




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat