Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Gondolatok jeles napon

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Gondolatok jeles napon

Kitettük a kertbe, a virágok közé a mécsest, meggyújtottuk halottaink emlékére. Néhány ember hiánya még mindig fáj. Temetőbe nem jutunk el, messze is vagyunk, meg zavarná is a gondolatainkat a (nagyvárosi) tömeg, az "ezen a napon ott kell lennem" hangulata. Parkolás a kocsival vagy túlzsúfolt busz, virágárak...
Nem hiszek abban, hogy a hangulatomat egy szelet papírnak, naptárnak kellene irányítania. Most karácsony van, légy boldog! Vagyok is, ha összejön a család, ha vacsorázunk egy kellemest, mutatjuk, hogy gondoltunk egymásra, kicsi ajándékokkal kedveskedve.
Nyolc éves koromban fogtam fel, akkortól vége a karácsony misztériumának: az alapvetően vallási ünnep átalakult családi (kissé kényszeredett) estévé, ugye, tudod, nem szabad a süteményhez nyúlni, majd este, a csengetés után... Az addig legnagyobb gonddal bújtatott ajándékok a fa alá kerülnek, még ha nem is szeretem, köszönöm neked, hogy gondoltál rám!
Szerencsés az, akit ilyenkor csak olyanok vesznek körül, akiket tisztel, becsül, szeret. De hát ez az élet nagy lutrija... A közönséges napok feszültségét egy este csillagszóróillata nem oszlatja fel. Szeretek szeretteimre gondolni, ezen vagy a túlvilágon, naptól függetlenül- a jobb sorsra érdemes ünnep gazdasági és eszmei kényszerítő zajától félrehúzódva.




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat