Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Patkányméreg

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Patkányméreg

Szőrtelen farkú lakótársaink a Földön, a patkányok, nagyon intelligensek, és állítólag a második legbonyolultabb társadalmi rendszert hozták létre bolygónkon (az első, azt mondják, a miénk, kétlábúaké). Ez a két tulajdonságuk nehézzé teszi az irtásukat: ha azonnal ölő mérget használnánk, a többi állat a közelébe se menne többé a csaléteknek. A jelenleg használatos patkányméreg tehát lassabban, napok alatt hat. Az alapanyaga közeli rokona az embereken véralvadásgátlásra használt K-vitamin-gátlónak: szívműtött, trombózist már elszenvedett társaink kapják gyógyszerként, az adagolását szigorúan ellenőrizve.
Mi történne, ha egy patkány mégis rájönne az összefüggésre? A csatorna-cső-postán keresztül patkány-világgá kürtölné, és az egész irtási rendszerünket át kellene alakítani. Azt az okos patkányt kellene inkább elkapni idejében...
Lehet, hogy már rá is jöttek? Vagy egy másik felsőbbségünknek tűnt fel, hogy nagyon elszaporodtunk a Füldön? Mindenesetre mi is okosodtunk: nem építünk házat ártérre, hogy évente kétszer elvigye a víz, nem sétálunk lepratelep közelébe, elkerüljük a kétszámjegyű főutak egyszintű kereszteződését, amit nem véd lámpa vagy körforgalom. Tizedelésünk más módját kellett tehát keresni.
Megtanítottak minket az élelmiszerek (túlzott) finomítására. A kősó fokozott használata magas vérnyomást okoz, a finomított cukor idővel cukorbetegséghez vezet, az állati zsírok pedig elhízáshoz és magas vérzsírszinthez. Metabolikus triász, mondják a három állapot kombinációjára, mintha egy (számunkra még ismeretlen) természetvallás hármasistene lenne. A gyerekek-fiatalkorúak negyede már elhízott, harminc év múlva az emberiség negyven százaléka cukorbeteg lesz. És az utánpótlás? Arra ott van a kis pirula meg az egyéni boldogulás (karrier) hangsúlyozása. Nem egy gyors megoldás, de úgy látszik, megfigyelőnknek van ideje. Csak nehogy megtudja, ki is az okos patkány! Tartsuk titokban, hogy átláttunk a szitán! Vagy inkább mégis a fajtánkat mentsük meg?



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat