Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Lesztaurant Mandalin

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Lesztaurant Mandalin

Kis alpesi városunkban összeszámolhatok vagy hatvan helyet, ahol egy tál meleg ételhez és egy pohár sörhöz hozzájuthatsz. Van halvendéglő, cukrászda, kolbászos és pizzéria. Mi gyakran látogatjuk a helyi kínait. Pedig sokat hallani... melamin, szabálytalan tartózkodás. Persze, ki is tud, egyszerű bevándorlási tisztviselőként, két ferde szeműt megkülönböztetni, egy útlevélfotó alapján. Az egyik szakács hazamegy, azonos papírokkal érkezik a következő. Ők meg minket nem ismernek meg oly könnyen: mint amikor az eszkimó csodálkozik az igluja előtt, de hát ez a fehérember elment már egyszer erre, ugyanabba az irányba, tíz éve, hisz ugyanolyan a botja.
Mindig gyorsak, mosolyognak, az ételárak is kedvezőek, megadják a vendégnek a tiszteletet. Hogy viselkednek majd, ha Kína átveszi a Föld feletti uralmat... ezt még nem tudjuk. Csak a rendelésnél vicces egy kicsit: ugye, ők nem tudják a mi "rrr" betűnket kiejteni. Az étlapon ezért, a félreértések megelőzése érdekében,minden ételnek száma van. Csak ha a "lántott seltéskalaj" épp a "halminchálmas" számot viseli?
Két heti távollét és meleg étel-mentes "diéta" után András ma visszatért a nagyvárosból hétvégére. Menjünk el valahová vacsorázni? A kínai vendéglőben már rég nem jártunk. Persze, péntek este, foglaljunk asztalt. Telefonkönyvet évente kétszer küldenek, kéretlenül is. Érdekes olvasmány, még mindig benne áll Nagy Jóska, pedig már hat éve elköltözött, Berci nevét még mindig rosszul írták. Vendéglők, nincs. Resztaurant, itt se. Sárga oldalak? V betű, itt sincs benne. De, mégis! Külön rovat, kínai vendéglők, a cím is stimmel, de a neve... Mandalin? Ja, persze, a sárga oldalakba lehet telefonon is jegyeztetni, és az ellenoldal nem betűztette a nevet. Még szerencse, hogy nem nyitott új rovatot "Lesztaulantok" címen a telefonkönyvben.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat