Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Olimpia speciál,mínusz három nap

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Olimpia speciál,mínusz három nap

Kár, hogy nem politizálhatunk a fórumon,bennem lassan összeállt a kép. A magyar csapat olimpiai szereplése nem sorscsapás, nem balszerencse, nem világméretű bírói összeesküvés ellenünk. (Különben is: mi lehet az oka annak, hogy minket a "világ" ennyire nem szeret, lásd pl. európai dalfesztivál?) Mindenesetre az olimpia után elkezdődik majd a nagy összpolitikai egymásra mutogatás. Te voltál a sportminiszter, te nem adtál, viszont te nem csináltad, te nem engedted... Igaz is, mindegyik vívócsapatunk furcsa körülmények között vesztett egy-egy ponttal. Tradicionális aranyos sportágaink pontot se szereztek, mindenki az előző napok kudarcainak nyomait viselte idegeiben-zsigereiben. A második hét, a hétvégét kivéve, általában is csendesebben zajlott régebbi olimpiákon is, de hogy egy nap fénypontja a paraguay-i gerelyhajítónő képsorozata legyen, mély tüzű szemeivel (és optimálisan formált fenekével)... Itt se arról beszélt senki, hogy a sportolónő teljesítette a nagyon szigorú olimpiai szintet, amit Magyarországról senki se... Különben is, hogy lehet az, hogy Németh Angéla és Németh Miklós sportágában az egyetlen magyar képviselőt (a férfiaknál) Olteánnak hívják?
Mi lett volna a megoldás? Mi lehet a megoldás? Talán nem túlzok, ha azt állítom, a magyar opera legnagyobb teljesítménye Katona-Erkel Bánk Bán-ja óta Szörényi-Bródytól az István, a király. Itt összerakta az "urbánus" és a "népi" azt, amit a legjobban tudott, az eredmény magáért beszél. Ezeknek? Ezekkel? Milyen kérdések ezek? Szeretnél jobban élni? Szeretnéd, ha a szomszédod is boldogulna? Szeretnéd, hogy az általad kormányzott nemzet végre felfelé induljon? Írja az egyik a szöveget, a másik a zenét, közben lessenek is bele a másik által kiötlött librettóba-partitúrába, nehogy disszonáns legyen a termék.
Persze, van másik megoldás is. Mi lenne, ha nem csak a fórumon szüntetnénk meg a politikát? Túl sokan, túl jól élnek abból, hogy politikusnak gondolják magukat.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat