Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Sugár, szorozva pí-négyzet

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Sugár, szorozva pí-négyzet

A fuldokló kacsa esete

Egyszerre nagyon csöndes lett minden a bevásárlóközpontban, mint amikor a héja árnyéka vetődik a mezőre: az őzmama behúzódik a bokor alá, a vadkacsa szárnya alá rejti fiókáit. Futó lépések zaja, kiáltások egy ismeretlen nyelven.
Miért is áll itt, az állatos bolt előtt Péter? Minek is kell szombat délután ide jönni? Ja, persze, két doboz tejföl, meg a vitamintabletta a húsvéti nyúlnak. Idén sikerült lízing-nyulat szerezni, vissza szabad adni majd az ünnep után az állatkereskedésben. Akkor meg minek neki táplálékkiegészítő? Na, vitatkozz egy három és egy öt éves lánnyal, meg az anyjukkal, aki persze a pártjukat fogja. Olyan könnyű parkolni is a bevásárlóközpontban, meg ott mindig történik valami. Majd én megvárlak titeket az üzlet előtt.
Szakállas, magas, kisportolt férfi fut az emeleten. Időnként hátra néz, majd előre, vállán, kezében géppisztoly. A háttérben magyar vezényszavak, merre lehet, ki látta, gyorsan, nehogy túszt ejtsen. A szakállas férfi az állatkereskedést választja, erre fordul.
Péter sohase volt sportos, bátor, mindig eltűnt a tömegben, most is homokszín nadrágot, szürke trikót visel. Az osztályban is úgy nevezték, pí-négyzet. Ez is milyen hülyeség, nem is úgy van, persze, hogy négy pí: pápaszemes, pici, pocakos puhány. Még ezt se tudják… Mégse tiltakozott a becenév ellen, hisz pont a tökéletes síkidom, a kör területét írja le. Sugár-négyzet, szorozva pí…
Ez a felfegyverzett bohóc pont erre tart, túszt keres. Benn, az üzletben a két kislány, meg a feleségem… Ha ide bejut, ki tudja még, mi történik. Ha magamra fordítom a figyelmét… Itt a kulcscsomó a zsebemben, látványosan felé nyúlok…A fémes ízt csak a harmadik fegyverzaj után érzem a számban, feketévé válik a világ.

„A tegnapi, meghiúsult terrorakcióért a Tiszántúli Muszlim Felszabadítási Front vállalta a felelősséget. A szervezet internetes források alapján az Al-Kaida magyar fiókszervezete. Négy, géppisztollyal felfegyverzett férfi támadt az Ezeregyéjszaka bevásárlóközpontra, túszszedő akció végrehajtására. Három támadót a biztonsági erők elektromos eszközzel ártalmatlanná tettek, a negyediknek először sikerült elmenekülnie. A terrorakció egyetlen halálos áldozata Sugár Péter, 46 éves közgazdász, kétgyermekes családapa, akit valószínűleg három eltévedt golyó sebzett meg halálosan, röviddel azelőtt, hogy a negyedik terroristát, Muhammad B.-t is ártalmatlanná tették az elektromos teaser-rel.”




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat