Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Cserszegi fűszeres

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Cserszegi fűszeres

Ez a nap is úgy indult, mint minden normális vasárnap.Mit is együnk holnap? Halat? Hartwigtól van még két adag szivárványos pataki pisztráng, mint jelentik, nem mindig szokványos helyen pecázik, de mint nyugdíjas rendőrt, csak nem jelenti senki. Hozott augusztusban is egy adag halat, ötöt, be is kerültek mind a mélyhűtőbe, öt példány, összegabalyodva egymással. András tette be a hűtőbe. Öt, kicsit sok, ha leejted a gombolyagot a padlóra, szétugranak a fagyott tagok. A két legnagyobb nyert, a többi visszavándorol a hidegbe. Az éjszaka elég hosszú, majd feloldja az örök hideget, és süthetővé válik az alpesi patakok lakója. Igen ám, de az egyik... mintha nem lenne vágás a hasán. Akkor ki kellene szerelni a belsőségeit, keserűmirigy, kopoltyú, belek, szív búcsút mond a halhúsnak. Hartwig pedig mindig szétszereli a csemegéit (később telefon Andrással, mondta Hartwig, hogy nem mindegyik hal beleződött ki...).
Reggel, tálon vár már a frissen sült zsemlye. Méghozzá hagymás! Karla talált a konyhaszekrényben perecport, hagymásat, összekeverte, ki is sütötte. Igaz, hogy a csomagolás szerint már két éve lejárt, de hát a lifteket is így méretezik: ha rá van írva a cimkére, tizenkét ember, azért el kellene bírnia két tonnát.
Mi illik még hozzá? A hűtő alsó polcán savanyú káposzta, a zseniális koszt, károsító gyököket fogó, évszázadok alatt őseink mint c-vitamin-forrást használták telente. Már három hete felbontódott a csomag, köménymaggal elkészül, ne adj a kutyának, neki olyan érzékeny a gyomra!
Vízben főtt krumpli, hozzá fűszervaj, a lejárati dátumát valamilyen természeti katasztrófa lesodorta. Saláta, kis ecet, kis olaj, nagy tál.
Zseniális az ebéd, Gina kutyánk jelzi, ő is szívesen részt venne. Halfej, bőrke, ropogtatni úszó. Mindenki elegendő kalóriát vett magához, irány az ötvenperces erdei biciklitúra!
Délutáni alvás? De előtte egy adag Dr. House! Épp egy szívátültetett 16 éves lányt kezel, többször meghal a paciens, ételallergia? Egy pohár bort a TV elé? A legalsó polcról akad a kezembe egy palack, az üvegen ülő lerakódás jelzi: Badacsonyban, a pincében is töltött néhány hónapot a palack. Ajándék volt- valakitöl. Csercsegi fűszeres, alföldi fajta, félédes. Mi inkább a badacsonyi borokhoz szoktunk, olyan emberes, száraz levekhez. Kétcimkés, komoly üveg. Hátul rajta áll: "Az évjárat és a kedvező mikroklíma..."- évszámot kereshetsz a cimkén, úgyse találsz. "Fogyasztását hal ételekhez (ugye tudtam!) tésztákhoz SŐT önálló borként is ajánljuk." A néhány lépcsőn kissé felkavarodik a nedű, opálossá válik a bor. Nyissuk ki? Ez inkább pezsgőszerű, palackos érlelésű akkor, másodlagos kiteljesedését az üvegben érte meg. Kiönteni? Inkább a pohárba, érdekes!
Dr. House-nek megint igaza lesz, gyönyörű az idő, menjünk sétálni! Ki tudja, tán az utolsó sétánk...



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat