Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Genotípus, fenotípus

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Genotípus, fenotípus

Mazsolák, vasárnapi vezetők, aggastyánok, csak tőletek ments meg, Uram, engem. Persze, ez a kérés szinte lehetetlen, ha vasárnap délután Pest felé tartasz az autópályán. Már megint lassúskodik valaki, kamiont előz, még vagy száz métert fut, mielőtt visszatér a középső sávba. Elhúzok mellette, pillantás jobbra, persze nő. Asszonyom, tudhatná, merre van a gázpedál, kicsit gyorsabban is intézhette volna a dolgát. Beülök melléd, amikor vezetsz vagy játsszunk két kártyapartit, megmondom, milyen ember vagy. Ez a baj a nőkkel, nem tudnak élni azzal, amit az élet ad nekik. Nem tudják kihasználni a kocsi adottságait, nem tudnak élni az adódott lehetőségekkel. Havivérzés, férjfogás, gyerek, skarlát, ki tudja, milyen sok zavaró tényező akadályozza az érvényesülésüket. Vezetés közben meg a kormány, az út, a többi autó… zavarbaejtő.

Persze, én is Trabanttal kezdtem. A Volvo 70-es, a kormányát tartom, a világ legbiztonságosabb autója. Ez meg mit villog itt, persze, BMW-s, na jó, lehúzódom jobbra. Azt hiszik, az övék a világ, a BMW-t vezetők kilencven százaléka bolond. Ez is 170-nel húz el mellettem.

Ahogy vezetsz, úgy is élsz. Az idősebbik fiam nem csak a keresztnevemet örökölte, hanem az életfelfogásomat is. Harmincas évei elején, saját cégét vezeti. Kivonta magát a családi színkód használata alól, szőke, kékszemű, mint senki más a rokonságból. Hogy is mondják latinul, “Mater semper certa est, pater semper uncerta”, az anya, az biztos. Genotípus, hogy mit örököltél a biológiai szüleidtől. Fenotípus, hogy milyen is lettél. No, hát itt rám hasonlít.

Miért is slattyogsz a középső sávban százhússzal? Kis fehér autó, megelőzöm, ja, hát kalapban vezet! Kis pajesza is van, miért is nem maradtál meg a Lipótvárosban? Látványosan behúzok a jobb szélső sávba, lásd, hát itt kellene csoroszkálnod! A gyorsító sávon piros Porsche tűnik fel, ez meg mit jelent, a Ferrari piros, de a Porsche fekete! Ez szentségtörés, ilyent bezzeg nem tenne senki, akit én neveltem! Mellém ér, szőke, hosszú haja lobog a nyitott ablak szelében. Nem, fiacskám, ilyen könnyen nem boldogulsz!

“Családi tragédia az M7-esen

Vasárnap délután az M7-es autópályát a martonvásári csomópontnál két órán keresztül lezárták a mentési munkálatok miatt. Dr. Nagy János, a sóvári ügyvédi kamara elnökhelyettese Volvo 70-es gépkocsijával összeütközött az ifjabb Nagy János, az előbb nevezett fia, az Ubiquiter KFT ügyvetető igazgatója álta vezetett, próbaúton levő Porsche 901-es gépkocsival, amely a gyorsító sávról próbált az autópályára felhajtani. A Volvo hátulról ütközve kirepítette a Porschét a pályáról, a gépkocsik azonnal tűzre lobbantak. Apa és fia a helyszínen meghalt, a kiérkező mentőegységek csak a balesetet szenvedettek halálát tudták megállapítani.”



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat