Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Elem-zés

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Elem-zés

Kicsit később keveredtem ki a műtőből, már csak a vizit végét értem el, a csapat még az ambulancia előtt állt. Fiatal mama kétéves forma, kékszemű, szőke, térdmagas angyalkát vezetett el kézenfogva. Főnök el balra, ma én ügyelek szakot, az osztályos orvos még beszámol a bentfekvő betegekről. Angyalka elemet nyelt, fél órája, főnököm meg hazaengedte, holnap jöjjenek vissza röntgenre, hol tart a fémdarab. A legtöbb ki is ürül, per vias naturales, természetes úton, aztán majd, kedveském, figyelje, mikor koppan. Igenám, de...
Tegnapelőtt olvastam, valamelyik újságomban, hogy a gyomornedv bizony megtámadhatja az elem fém tokját, és ki is szabadulhat a belsejéből a nehézfém, akár mérgezést is okozva. Ki kellene venni a gyomrából... de ilyen korban a tükrözéshez altatás szükséges, ezt csak a nyolcvan kilométerre levő súlyponti kórházban végzik. Mi lenne, ha a gyomor savtermelését gátolnánk? Ha átjut a vékonybélbe, az itt uralkodó lúgos közeg már nem veszélyes a fém tokra. Hívjuk gyorsan vissza a mamát-babát, megvan a mobil-számuk! Mutatja még, kabátzsebéből előhúzva, a lenyelt battéria párját, nyolc milliméter átmérőjű, fél centi vastag óriás.
Ebből a gyógyszerből kellene szedni, ma kétszer felet, és holnap reggel is... De, ugye, ez tabletta? Ezt a lányom nem fogja lenyelni... Lement már ma ott nagyobb darab is, de ha nagyon nem akaródzik, össze is poríthatja, asszonyom.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat