Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Ötödik kerék

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Ötödik kerék

Ma reggel kicsit nehezebben keltem, mert éjjel egyig álldogáltam a műtőben (persze még mindig jobb ott állni, mint benne feküdni). Ahogy kinézek a teraszra, vagy húsz centis, piros papagáj csücsül a peremén. Globális felmelegedés ide vagy oda, akkor se hinném, hogy Lungauban megtelepedtek volna már a papagájok. Vagy mégis megártott az esti pohár bor? Nem, a madár még mindig ott ül. Valószínűleg elszabadult a szerencsétlen egy ketrecből, és most alpesi mínusz két fokunkat próbálgatja. Ahogy nyitom a teraszajtót,elrebben. Kis tizenkét házas telepünkön nem ismerek egy családot se ilyen állattal, de azért még megkérdem kisgyerekes szomszédomat, de ők se szereztek madarat, meg nem is tudja, honnan jöhetett.
Délután a felső szomszédnál repked őpirossága, próbál bejutni a teraszajtón. Becsöngetek, rákérdezek.
-Hogy mondod, madarad van? (Hast a Vogel, annyit tesz, mintha azt mondaná: egy kerékkel többed van?)
Persze, hozzájuk se tartozik az állat. Akkor nézzük meg a ház másik oldaláról! Addigra meg eltűnik a szemtelenje. Különben is, esélye csak a gazdájának lenne, hogy befogja.
No, ezt már nem mosom le magamról- hast a vogel. Ha ezt most le kellene fordítanom magyarra, akkor tulajdonképp egy ötödik kereket kellett volna találnom a kocsim mellett: no, neki is egy kerékkel több van.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat