Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

tamás naplója


T-Kaloz [72623 AL], gazdája tamás
Mennyei egyezés

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/72623
Mennyei egyezés

Ma délután szemésznél jártam, zöldhályogom van (glaucoma), negyedévente visszahív a kolléga, kontrollálja a szemnyomásomat. A látásomra még vagy 12 évig szükségem lenne, hogy lássam, mit vágok. Nagyon elégedett volt, tehát én is, a látóképességem még javult is fél év alatt (nem szokott javulni, egyébként se, hát még glaucomával...). A 12 éves régi kocsival mentem a 40 kilométerre fekvő Murauba, a helyi, tamswegi szemész valamilyen szekta tagja, meg nincs is igazán jó híre.
A régi verda tökéletesen száguldott, vette a kanyarokat, csak a karosszéria... kicsit avitt, kicsit kopott, meg a kerekei is csúnyácskák: nem alu fellnis, hanem látszik az acél fogyása a gumik mellett. A régi optikai fedés, a műanyag takaró leesett róla, legalábbis az egyik kerékről, a többit meg én szereltem le róla. Murauban van Forstinger, nagyker autóalkatrész, jó kis kínai ajánlatokkal. Biztos van fellnitakarójuk is!
De milyen is a mérete? Biztos tizennégyes, vegyünk egyből négyet, úgy olcsóbb! Nem megy rá a kerékre. Vissza az egész, mea culpa, ugye visszarakhatom, bár már letéptem róla a fóliát, az eladó mással törődik, rábólint. Tizenötös? Nem megy rá. Tizenhármas, ne viccelj. Ja, a vas keretben kell lennie egy kiöblösödésnek, hogy befogadja a fújókáját... ez jó. Tizennégyes, na ugye, mégis jól tudtam. Gyönyörű a kocsi, hasítja a levegőt hazafelé. Be kéne még néznem a kórházba, mi a holnapi teendő? Valaki szerencsétlenkedik a nyílt parkolóban, megkerülöm valahogy, műanyag kártyácskám a belépő a mennyországba, a dolgozói parkolóba. Be is állok a helyemre, milyen szép is kis kocsikám!
Tekintet balra: a mai ügyeletes rabszolga, turnusorvos parkolóhelye (a kasztrendszer legalacsonyabb foka, csak orvosi diplomája van, most képződik magasabb feladatokra). Kis kocsi, lestrapált, rajta új fellnitakaró: pont olyan, mint az enyém. Tizennégyes, ötös osztatú, csavarhelyekkel, kicsit már poros. No, meg kell tudnom, kinek van még ilyen jó ízlése a kórházban...




Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat