Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Csányi Levi naplója


Gyalogkakukk [12617 AL], gazdája Csányi Levi
Koncentrálás

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/12617
Koncentrálás

A koncentrálás az elme azon képessége, amely... hogyan is van ez? Fogjunk hozzá máshonnan. Ha valamit az ember meg akar csinálni, akkor komoly motivációval ötvözött elszántságát belemeríti a lehetőségek tavának lápjába, aztán vagy megcsinálja a napi regulát vagy nem. Kérem a motiváció időszakosan, de azért meglibbenti zászlaját. Néha mondhatni kedvem támad arra, hogy megoldjam a navigátor teamwork összefüggéseit és ezt gyönyörű specifikációban rögzítsem lefelé. Avagy fogalmazhatnék még szimplábban és megállapíthatnám, hogy a tervezéshez, az alkotáshoz biz' kedvem is szokott szottyanni és akkor mondhatni dolgozom. Persze vannak rabszolga munkák, sok adminisztrációval, meg sok unalmas résszel, de arról meggyőzhetem magam, hogy egyszerűek, nem kell hozzájuk kapát lengetnem naphosszat a mezőn, s végülis komolyabb kumulatív időfelhalmozódás nélkül abszolválhatóak.

Szóval az élet talán nem is olyan nehéz. Aztán nehézsége épp könnyűségéből fakad. Hiszen itt van ez a ziccer, ami csak úgy kérés nélkül jött - nevezzük életnek - s kezdeni kell vele valamit. Mit? Megmenteni a világot, az embereket? (ezen mintha már rágódtam volna itt).

Maradjunk annyiban, hogy dolgozni valahogy nem mindig akaródzik a lusta pofámnak. Csak tologatom magam előtt a sok unalmas dolgot, pedig beláthatnám, hogy a sok unalmas dolog elvégzése közben lészen majd sok érdekes apróság, amelyek megoldása agyi munkát is igényel és alkotó munkát - vagy valami effélét is.

Netsky slammer és klez. Ezek a mozgó reklámok folyton lekötnek, mint valami ovist a híradó előtti csokiosztás.

Tátikagyökér. Ez az, amire rávilágított a fentebbi összefüggéshalom. Tátikagyökér kell a világnak. Csak a világ még erre nem jött rá. Lehet, hogy még nem is érett rá. Hm. Most persze elárultam. Jó esetben senkinek nem esik le az ötletben rejlő lehetőség és magam aknázhatom ki, s egyben alá a gondolatküszöb határán fekvő nagyszerűséget minden relevanciájával egyetemben.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat