Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Csányi Levi naplója


Gyalogkakukk [12617 AL], gazdája Csányi Levi
Munkanap?

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/12617
Munkanap?

Kinézek az ablakon. Esik. Iszonyatosan apró cseppekben, de ezt csinálja már reggel óta. Kinézek megint. Még mindig. Levelezőre ráklikkent. Gépiesen megnézem a leveleim. Meló levél jött pár, némileg kínlódva átfutom. Olvasottnak jelzem. Kinézek az ablakon. Két ember megy ebédelni ernyő alatt. Nézem ahogy elmennek. Szem monitorra vissza. Dolgoznom kell. Meg kell rajzolnom egy csomó ábrát, már régóta itt van a fejemben a feladat. Meg ezenkívül meg kell írnom néhány doksit. Meg további rengeteg dolgot ki kell találnom, hogy pontosan hogyan legyen, hogyan működjön. S jól kell kitalálnom, nehogy a programozóknak dupla munkája legyen a javítások miatt. Kinézek ismét. A fákat nem hajlítja annyira a szél, mint reggel, de óvatosan még mindig lengedeznek. A mozgásuk lassú és óvatos. Hétvégén vajon jobb idő lesz? Tudok menni repülni? Vagy inkább Kapolcsra...

Nem, nem hagyhatom, hogy elkavarodjanak a gondolataim. Dolgoznom kell. Jó. Kezdjük.

Ráklikkelek a mailre. Nem jött semmi, nem is vártam. Akkor minek klikkeltem oda? Van egy csomó régi olvasatlan munka levelem. Azokat is el kellene olvasni. Inkább ráklikkelek a motoros folderre. Valami pasinak csótány mászott a bukójába és nem akart kimenni onnan. Bemászott a bélés alá, így kiszedni se tudta. Ötleteket gyűjtött egy fórumon. Tök jó kis írások.

De nem. Nekem dolgoznom kell. Motoros leveleket kiválasztom mindet, olvasottnak jelzem. Pedig nem olvastam, de legalább ne terheljenek ott, hogy még azokkal is dolgom van. Kinézek az ablakon. Esik. Az ég pedig nem sötét és a cseppek is nagyon aprók. A folyóba csöpögve a víz szépen, s aprón fodrozódik. Egy pókháló van az ablaknál. Figyelem egy ideig a pók hálóján a vízcseppeket. Írhatnám, hogy gondolkodom valamin, de nem teszem. Csak bambulok a pók hálójára. Keresem a szavakat az agyamban, hogy ez most szép-e, érdekes-e vagy fizikából közelítve milyen felületi feszültség tartja ott a vízcseppeket, de egy gondolati fonalat sem varrok el. Csak nézem a hálót.

Szem visszaerőszakol a monitorra. Dolgoznom kell. Hm. Még a tevémet sem etettem meg. Megteszem. Valami marhaságot írtak, hogy valami színész teve meg egy madár valamit csinál. Durván felcsigáztak... Becsukom a brózert.

Kinyitok egy másikat - csak mert beugrott, hogy akkor most hétvégén tudok-e repülni vagy sem. Megnézem a met.hu-n. Azt mondja változékony lesz az idő. Hm. Ezt megírom a sárkányos listára. Ott valami csőrlésről írnak. Átfutom. Jó, semmi érdekes.

Vajon milyen filmeket rakott Moha múltkor a folderembe? Szétcsúszva. Találó címe van a mostani hangulatomhoz is. Elindítom. Morcheeba a zenéje. A hangulat depis. Magyarul van. Á, nem nézem. 5 perc után lekapcsolom.

Na, most már tényleg dolgozom. Nade zene nélkül? Mit halgassak. Legyen Colorstar. Az most jó lesz. Na, de nem ez az album. Csere.

Jó most már tényleg dolgozom. Bejönnek a szobába, kérdeznek. Mindenfélét. Eltelik a kérdésekkel meg a futkosással egy óra. Ez legalább egy elkönyvelhető munkaóra volt. A bambulás nem könyvelhető. Könyvelni ugye kell, félórás pontossággal. Csak, hogy lehessen látni, hogy melyik projektbe mennyi időt feccöltünk. Csalhatnék, de annak semmi értelme.

Kinyitom a Photoshopot, ahol rajzolnom kell. Rajzolok. Aztán eszembe jut egy arc él. Nyitok egy másik rajzot és kézzel rajzolok. Tuti rajztáblám van, nemsokára laptopból lesz ilyen rajzolható változatom. Meg is nézem a hp.hu-t, hogy milyen lesz a laptop.

Közben a fejemben egyre inkább bosszant a hatékonyság szó. Minek ülök itt bent, ha ilyen lassan haladok?

Délután 2 van. Eddig 2,5 könyvelhető órám volt. 1 óra konzultáció másokkal, 1 óra rajzolás, fél óra konkrét dialóg készítés. Jó volt benne sok előkészület is, source frissítés, munkalevelek. Az már legalább 3 óra. 9-től vagyok bent, tehát 2 órát töltöttem ebéddel, pókháló nézéssel, eső szemléléssel, emberek figyelésével, bambulással, filmlista ellenőrzéssel, motoros, sárkányos lista megtekintéssel, meg efféle marhaságokkal. Tesómmal is telefonáltam. Hát igen. Az ebédnél sem kapkodtunk.

Most dolgoznom kell.

Kinézek az ablakon. Kicsit kisebb szemekben esik az eső. Az előbb sűrűbb volt. Az emeberek közül van aki nyugodtan sétál az esőben, van aki rohan zacskót szorítva a fejéhez, van aki ernyővel sétál és van aki láthatóan élvezi, hogy esik. Hideg ugyanis nincs, csak esik. Olyan nyári. Bár ahhoz már túl régóta esik. Valójában hűl is az idő. Azért még szép az eső. Csak nézek ki az ablakon. Egy repülő is elment ismét felettünk. Egy hét múlva itt zaj lesz. Sok ember itt fog a szigeten bulizni. Néha én is kimegyek, de hetijegyem idén nincs.
Gondolatok állj! Dolgoznom kell. 1/2 3 van már. Ugye itt vagyok és naplót írok. Ahelyett, hogy dolgoznék. Hiszen azért fizetnek és nem azért, hogy bámuljak, merengjek és nézelődjek és ne csináljak hasznosat a projekteken. Este is így nagyon sokáig leszek bent, ami a kapcsolatoknak sem tesz jót. Meg is kaptam már párszor, hogy azért az én munkám nem olyan hajtós. Ha akarok, akkor merengek. Bár azt nem könyvelem. (betelt)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat