Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Csányi Levi naplója


Gyalogkakukk [12617 AL], gazdája Csányi Levi
Felebredes

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/12617
Felebredes

Eddig aludt Gyalog elvtárs, akinek ugye elmeletileg nincs szüksége alvásra, de a tények mégsem ezt mutatják. Jött Jabba a gonosz és Boba Fett közreműködésével beolvasztott jól, most meg Leia Orgána a szupermuff megmentette Han Solot és ettől lett béke, boldogság és a haza fényre derült.

El akartam mesélni egy csomó mindent - például Erdélyben jártunkban keltünkben kiderült, hogy Mátyás király román volt. Ez a látásmód nekem például nagyon bejött, mert a helyi történelem könyveink ezt elintézik annyival, hogy Kolozsvárott született az öreg, aztán király. Mármint az lett és bódoccság. Hát kérem a románok meg azt vallják, hogy Mátyás román - ez a lényegi infó és, hogy éppen magyar királyi karriert futott be, az nem nagyobb dolog, mint hogy a magyar nobeldíjasok is USA-ban szereztek nobelt és nem itt. Hát őket mi is magyarnak tartunk, bár ez általában egy nemzeti tünet, mert mi minden nagy embert magyarnak tartunk, még Verne Gyulát is (ezért a névlefordításért egyébként levágnám a kezét az illetékes magyarítónak, ha nem oldotta volna már meg a történelem magától a kérdést).

Aztán Mátyástól teljesen függetlenül el akartam még mesélni azt is, hogy papáméknál a redőny 50 éve van az ablakon. Hát ettől teljesen lepetéztem. Elképzelek egy mobilt, hogy mi lesz abból 50 év múlva. Szemét se, de az bizonyos, hogy működni nem fog. Persze egy redőny egyszerűbb egy mobilnál, de azt sem hiszem, hogy a redőnyünk működni fog 50 év múlva. Sebaj. A régi időkben bezzeg... Ugye. Az öregek már csak így.

A redőnnyel kapcsolatban még az tetszett nagyon, hogy persze azért karbantartást igényel a cucc, így épp javítgatta papus. Én meg épp arra jártam és segítettem neki. Meg is csináltuk sitty sutty, aztán leültünk a konyhába. Mama jött és hozott krémest, mire papa azt mondja, hogy Leventének (az én volnék ugye) tegyen csak 2-t a mama. Mert ugye segítettem. Hát ezen ismét teljesen magam alá hatódtam. Több háborút járt nagyapám számára 2 krémest kapni az mégiscsak nagy dolog. Igaz, hogy volt az asztalon vagy 20 krémes, aminek a felét sem tudjuk megenni, főleg, hogy mama pl nem is eszik krémest, csak papa, meg én, de akkor is - az a kis mosoly, amivel a kölköket jutalmazza, ha jól dolgozott. Teljesen kész voltam na. Mert ez így jó.

Aztán az elmúlt időben még végre repültem is, meg most már még öregebb is vagyok és a zene ünnepén már 32 éves lettem én és lópöcsöt csecse becse, meg költemény, de azért berúgtunk jól.

Az élet értelméről most sincsen fogalmam és teljes a céltalanság, meg az értelmetlenség, de ettől nem vagyok depis, csak nem tudom minek élek. Sebaj. Csak.

Majd elolvasom mi van a környéken, van-e kis tevéjük Dennis-Gyogyóóós családnak, meg mi fán teremnek a többiek.

Mindenkinek uff



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat