Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Csányi Levi naplója


Gyalogkakukk [12617 AL], gazdája Csányi Levi
Filmek

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/12617
Filmek

Tegnap lehordtam a filmeket, úgy en generale, de ez valójában csak besokallás volt. Filmből sok jó van. Tegnap is megnézvén reggel a kosaras naplóját, meg pár napja a mindent anyámrólt, meg egyátalán - nem kezdem sorolni. Sok jó film van, no. Sőt mese is sok jó van. Potter és Shrek és sokminden, egyátalán mese rajngó vagyok.

Az csak a cink, hogy a csajok fejét kiskorukban állandóan azzal a marhasággal tömik, hogy csipkerózsika várja a herceget, meg a szépség szörnyetege is királyfivá változik, meg a kis paraszlegény is megtalálja a maga mátkáját, hófehérke sem a törpékkel kufércol, hanem a királyfival, s mind, mind régen csak arról szólt, hogy volt egy eszement szép hercegnő, királylány, cselédlány, vagy bármi, de nőnemű és szép, aki ugye várta, hogy jöjjön a királyfi. A mese tartalmilag bemutatja röviden, hogy milyen rossz a szép lányoknak, amíg nincs királyfijuk, aztán a mese még azt is bemutatja, hogy miféle módon jönnek össze (iszonyatos ötletes ismerkedések vannak: például jön a fehér lovon a herceg, meg a bölcs király versenyt ír ki a szép királylányért, stb), aztán van a csókjelenet és jön a "BOLDOGAN ÉLTEK, MÍG MEG NEM HALTAK". Érted? A hátralévő élet el van intézve egy rohadt kis mondattal. Semmi megingás, hogy és az első gyerek szülése után az asszonynak kevés volt a királyfi farka, vagy a sok nélkülözés a terhesség alatt tévútra vitte a királyfit és megrakta a boszorkát, se nem mindennapi küzdés, meg élet, hanem csak egyszerűen boldogan élnek, oszt szevasz. Mekkora marhaság már.

Ezek a mesék csak azt hangsúlyozzák, hogy jöjjön már össze valakivel a nő, mert ez az élet rendje. S még más filmekben is a leggyakrabban kimerül a történet szerelmi szála ennyiben. Vannak kalandok, meg mondanivalók, de a hős és hősnő a végén dugnak.

Persze mondom én, szerencsére mind a mesék, mind a filmek jól túl tudnak lépni ezen (már amelyik persze, mert most is termelik a mocskot szépen), node a lenyomat kérem a lelkek mélyén lakik, s éppen ezért a társadalom behurkult. Vagy mi a szösz.

Igazából most a mondandóm felénél hirtelen dolgoznom kell. S emígyen nem lészen katartikus heppy end a napló napi bejegyzésében.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat