Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

karla naplója


karolin [155884 AL], gazdája karla
2006-01-24

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/155884
2006-01-24

A 870-es busz lassan kacskaringózik a dombon keresztül. Megérkezünk a Szent Péter bazilika terére. Persze megint rossz oldalról vesszük az akadályt- no nem baj, csak 10 japcsi csoport előzött meg, talpam vizholyagjai is nyugadtak. Reptéri beléptető rendszer, majd fel a kupolához. Ez a jó irány, mert ha egyből bemennénk a bazilikában, újra sorba kellene állnunk. A 320 lépcső öregeknek és szivbetegeknek nem ajánlott, mgamra veszem az utalást és Kalózt útjára engedem.
Nos. (Kalóz). Fantasztikus, a szó nem mond semmit. Olvassa el mindenki T-csillag leirását. Én csak élvezkedtem.
Lefelé végig gyalog, hol van feleségem? Mi történt volna 15 éve, a mobiltelefonok elterjedése előtt? Szerencsére egyikünk sincs bent a templomban, egymásra találunk. Csak még vissza kellett mennie a fenékmelegítőnek használt könyvért, persze lifttel, ingyen.

Cserfes. Nemcsak a méretei, egyensúlya, szépsége is lenyűgözőek a templomnak. Valahogy nincs templom-élményünk mégse: inkább csodálunk-csodálkozunk.
Hol a Sixtusi Kápolna? Sajnos olvasni, hallani sem tudunk, ez bizony bent van a Vatikán Múzeumban. Akkor holnap.
Viszont majdnem megérkeztünk már az Angyalvárba. Persze honnan, hátulról. Kalóz azt mondja, ezt így tervezte.
Kis jégpálya a Tevere partján, a korcsolyázó gyerekeken látszik a gyakorlat hiánya.
Az Angyalvár izgalmas, luxus és fapados börtön keveréke. Nem először tűnik fel a monumentumok védelmére felhúzott massziv rácsszerkezet: kissé illúzióromboló. Morgok is miatta rendesen. De mi lenne, ha minden római turista csak egy kis darab falat magával vinne emlékbe- talán még több kárt okoznának, mint az évezredes kőbánya-fosztogatás az új épületek felhúzásánál.
Kis pihenő, pizzaszelet, pohár bor. Csodálatos napsütés, hol az otthoni stressz?
Pantheon, az ókori épitészet remeke. Luk a tetején- alatta csatornarendszer az esőviz elvezetésére. Furcsa egy iglu- de a falait egész szépen felturbózták.
Fáradt lábaink (2) pihenésre vágynak, 110-es busz a Termini pályaudvarról. Nyitott tető, új dimenzió nyílik Rómára. Még a skandináv turisták is kabátban ülnek, hogyhogy K. nem fázik ingujjban?
Megérdemelünk egy vacsorát. Tengeri herkentyűs saláta, kinek Saltimbucca, kinek kardhal vagy grillezett szépia- minden tökétetes. Borocska is csurran hozzá. Hazafelé enyhe 3-4 fok (pluszban)- jól esik aludni térni.
Holnap folytatás: Kalóz speciál.



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat