Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
Hogyan telt a karácsony

Miss Baby Baba:
Itt a történetem a "Hogy telik a karácsonyom?" pályázatra!
Nekünk általában mindig szép karácsonyunk van. Ez most is így van. Reggel izgatottan felébredünk és halljuk ahogy a szüleink és több rokonunk a konyhában beszélget vagy süt-főz. Mi a tesóimmal kiugrunk az ágyból és gyorsan felöltözünk, elkészülünk. Délelőtt segítünk anyáéknak a főzésben és lehozzuk a padlásról a karácsonyfa díszeket. Ebéd után apáék behozzák a karácsonyfánkat és mi boldogan körülugráljuk...:) Ezután a nagynénémmel a szaloncukrokat felakasztgatjuk a fára majd jöhetnek a gömbök, égők, egyéb díszek..
Estefelé nagyon jó karácsonyi hangulat van. A magnóból szól a zene és mi az utolsó ajándékokat ellenőrizzük..Megvan mind? Be vannak csomagolva? Úgylátszik igen. Később körülbelül 8 órakor vacsora után anyáék beküldenek a szobánkba és mi nagyon izgulunk. Vajon mit kapunk? Az izgalom egyre fokozódik.. És egyszer csak megszólal a csengő. Mehetünk. Bemegyünk a nappaliba és meglátjuk a világító fa alatt a sok ajándékot.. Odarohanunk és kibontjuk őket. Ez igen. Egy tökjó CD. Vagy egy szuper könyv.. És egész este csodáljuk ajándékainkat..

Leroy teve:
Nekem fantasztikus karácsonyom volt!Délelőtt feldíszítettük a nagy fát ami a plafonig ér!Nagyon szépre sikerült!Este a nagyszüleim is idejöttek vendégségbe!
A nővéremmel a szüleimnek egy rizsfőzőt adtunk!A két nagymamámnak pedig csináltunk gyertyát saját kezüleg!A nővéremnek egy tusfürdőt meg dezodort adtam!Én nagyon sok mindent kaptam!Kaptam egy tevés tolltartó meg egy tevés írószettet!Kaptam még két könyvet és egy nadrágot!A nővéremtől kaptam egy pénztácát!A két nagymamámtól dvd-t kaptam!Utána ajándékozás után vacsoráztunk!Nagyon finom lett amit anyukám főzött!Nagyon jól szórakoztunk ezen az estén!Ez volt az én karácsonyom!

WentWorth Miller:
Nekem nagyon jól telt a karácsony kaptam sok mindent és adtam is adtam Pl:könyvet tesomnak meg egy autót (játék),anyukámnak angyalkát,gyertyát,apukámnak egy olyan vázát amin rajta van a magyar címer.Én kaptam a szüleimtöl egy fölrázható hó gömböt meg tusfürdöket,meg butyit.Tesomtól kaptam egy óriás mackót.Mamáméktól kaptam egy babát, táskát.Nagynénimtöl és nagybácsimtöl kaptam ruhát és egy árnát.Az evangélikus templomtol kaptam édeséget és naptárt és egy puzzelt.Segítetem készülödni is az almába tetünk gyertyát.Meg még sok mindent csináltunk.

Csili:
karácsonyi készülődésem:

Már egy hónapja vártam a karácsonyt. El is kezdtem már november végén készíteni az ajándékokat. Mindenkinek ugyanazt csináltam: üvegfestékkel díszítettem ki poharakat, vázákat, és más üvegeket. Persze Anyáéknak megmutattam, amit másoknak csináltam, de ami nekik készült, az meglepetés volt! :) Karácsony előtt minden vasárnap meggyújtottunk egy gyertyát az adventi koszorún, majd pénteken megvettük a karácsonyfát, amit vasárnap fel is díszítettünk. Mikor eljött a nagy nap, a fa alá tettük az ajándékokat. Jöttek a vendégek is a sok díszes dobozzal, amik végül nekünk nagyon nagy boldogságot jelentettek! Mint már említettem, adtam festett üvegeket, és kaptam annyi mindent, hogy még most is nehezen sorolom fel! :P Először is elmondom, miket kértem:
-telefont, plüss tevét, telcsitartót, táncszőnyeget, könyvet.
És kaptam:
-telefont, plüss tevét, telcsitartót, táncszőnyeget, könyvet, tevés fogast, tevés kulcstartót, fehérneműt, pénztárcát. Szóval az álmom teljesült. Mindent, amit kértem, megkaptam! :)
Másnap (tegnap) elmentünk a Mamámhoz ebédelni. Dugig ettük magunkat úgy, hogy még szinte reggel sem voltunk éhesek! XD
Ma az unokateóm látogat meg minket Sarkadról. Évente max. 2X találkozom vele, úgyhogy már nagyon várom a délutánt! BOLDOG KARÁCSONYT MINDEN KEDVES TEVEBARÁTOMNAK!!!!



Nekem így telt a karácsonyom...

Yammie:


Én mindenkinek kulcstartót,karkötőt csináltam.Csak anyunak meg apunak mást.Ők egy nagy,lapos, amire azt hitték hogy lepedő :D.De nem az volt.Találgattak de amikor a valósat mondták én akkor is ezt mondtam:NEM
Ettünk,aztán már bontotuk is ki őket.A szüleim meglepődtek amikor láttűk hogy egy naptár volt.Persze óriási 2008-as.
Hát amikor osztotta a mamám akkor lepődtem meg mert egy Nedd For Speed volt az(szerintem nem tudud mi az).Az egy játék.Amíg a gépem telepítette bontottam a többit.
anyukámtól mamusz(ezt rögtön föl is vettem)apukántól bűvész cucc.Testvérem től egy világítós párna.
Ezt mind kipróbáltam és mentünk is a másik mamámhoz.Ott volt egy kisseb beszélgetős party utánna ajándékozás.
mamám & tatám:kirakó
kereszt apukám: Monopoly
kerszt anyukám:egy mobil telefon.
Hát utánna haza ment mindenki és kipróbát minden ajándékot.
Enyyi lenne a karácsonyunk!

Tippi teve:
engyelorszagban voltam (most is ott vagyok)es december 24-e van.
vacsorazunk.mindenki valami hogyhivjakot kapott ami eheto es le kellet torni es kivanni valamit. a vegen kibontjuk az ajandekokat.kaptam egy jo fej vagy? konyvet,egy masik konyvet,csokit,sok curot,sok szaloncukrot,egy fm radiot amit ossze kell szerelni,honfoglalo tarsasjatekot,guinness records 2008 konyvet.amikor beleptem a tevemhez csoda tortent:semmi level nelkul 66 dati!ennek orultem legjobban.es ezt kertem is!ez volt a legjobb karacsonyom es a tevemnek is a legjobb karacsony meg az elso karacsony!

Púpos Piró:
Talán az idéni Karácsony telt a legjobban.
Kaptam egy MP4-et, sok édességet, sampont, stb. Nagymamámék átjöttek hozzánk és együtt hallgattuk a karácsonyi zenét, együtt vacsoráztunk és utána kibontottuk az ajándékokat. Aztán jól megdézsmáltam az édességemet és a szaloncukrot.
A másnap már nem telt olyan jól mert anyukám beteg lett (azt hiszem megfázott) és kellett ápoljam. Apum nem tudta ápolni, mert dolgozott(ebből a szempontból ez volt a legrosszabb Karácsony).
Szegény még mindig beteg.

Teve Ziza baba:
Minden gyermek fehér karácsonyra vágyik.Hogy a fát szüleikkel díszítsék, és, hogy a szereteté legyen a főszerep.Nálunk ez másképp volt.Nincs hó és semmi fehér a tájban.A szeretet megvan nálunk is.Rengeteg ajándék várt engem a fa alatt. Minden amire egy békés szív vágyhatott.Rengeteg cuccot kaptam, szinte, sőt csak ruhaneműt.A szüleimnek nehéz azt venni amit szeretnének, de ebben az évben kitettem magamért.Egy parfümkészlettel és tisztálkodási szerekkel leptem meg az édesanyámat.Édesapámnak egy 25*60 cm-es fából faragott díszes buszos képet vettem, hisz mindene a busz mert buszvezető.Úgy örültek, mert tudták szívből kaptál.Persze kézzel készített dolgokat is készítettem nekik.Színes rajzokat és fenyőfadíszeket csináltam számukra.Készült egy igazán szép és jó fotó 3-unkról.A naplómban a 'Karácsonyi kép'-nél megtalálod ezt a képet.Amit szerettem volna megkaptam.A szeretetet és egy pulcsit amit már Szeptemberben kinéztem magamnak.Nekem jól telt a karácsonyom.Remélem a történek olvasómnak is.

Kis Zsanett:
Apunk hazaért, és az ünneket alatt itthon van.
Én és hugom alig vártuk a karácsonyt, nagyon izgultunk, hogy mit kapunk. Anyut sürgettük nap mint nap:
- Mikor mentek el vásárolni?
Már rég megvoltak az ajándékok, ezért lehettünk annyora izgatottak, mert valahol éreztük, hogy az ajándékok a közelünkben van.
Eljött a karácsony napja. Lilivel a szokásos játékunkat játszottuk a "Labdacserélőt".
Hamar este lett, és anyu már az ajándékokat csomagolta. Mikor ezzel végzett, szólt, hogy kimehetünk fát díszíteni. Ez jó móka volt, mert mindenki csinált valamit: Apu a szaloncukrot kötötte, Anyu a díszeket, Lili adta a dolgokat, és pedig díszítettem a fát. Nagyon szép. A szépségversenyre is beszerettem volna nevezni, de aznap nem voltam otthon, így nem tudtam benevezni.
Az ajándékok kirakva, és vártunk arra, hogy kibonthassuk.
Nagyon izgalommal vártuk a mondatot, amire vártunk és szólt egy hang:
- Kijöhettek!
Mi óriási sebességgel rohantunk ki a fához egy-két kép készítésére, majd kibontottuk ajándékunkat. Én fontos, hasznos dolgokat kaptam, hugom pedig azt, amit én szülinapomra és tavaly karácsonyra.:-(
Másnap nagymamánkhoz mentünk, ahol egy rövid ki műsort adtunk elő. 1-2 órát gyakoroltuk, és a végén egy rövid, de szép karácsonyi műsort adtunk elő, mesével, dallal, és zenével, amit én és az unokahugom, Évi szolgáltattunk.
Kalandos kis karácsonyom volt, de bizony!

Dr. Szöszi Girl:
Reggel felkelek kb.06:30-kor,s rögtön ugrok a gépre!Megetetem állatkáimat,köztük a tevét,amit nagyon szeretek.Már látom,minden nevelde karácsonyi hangulatú.
Megnézem a honlapjaimat is,és megtekintem,hogy tegnapi hírdetésem után mennyien látogattak el rá.Ez általában megelégedetté tesz.
Reggelihez ülök.Egyszerű szendvicset eszek.
Anya elkészíti a karácsonyfa helyét,rendet rak.Én már az előtti nap rendet raktam az én kis kuckóm körül.Kész a karácsonyfa helye!
A hugocskám egy díszt is készített:egy jászolt,papírból.

Ebédhez érkezünk.Ez már karácsonyias.Egy kicsit nassolok utána,és újra a gép elé ülök.
Az én legjobb barátnőm,Edy is fenn van.Beszélgetünk,hogy náluk hogy megy a karácsonyi készülődés.Náluk mások a szokások:ők diszítik a fát.
Kb.másfél órát beszélünk,majd elmegy...

Mivel decemberben már korán sötétedik,mi 16:40-kor elindulunk sétálni anyával,és húgommal.Apa előhozza a szánkót,és elmegyünk erre-arra.
Azonban öregecske szánkónk van,és már nem igen bír el kettőnket húgommal,ezért elősször őt húzza anya.Úgy fél úton megkérem,hogy szálljon le,most én jövök.Azonban elég boca:elesik,ahogy leszáll.anya erre mérgesen odaveti nekem:
-Vagy felülsz a húgod mögé,vagy nem ülsz fel sehogy!
Erre én durcásan hazamegyek.Könnyen megsértődök...Mindenhol világítás,gyönyörű alakok!
Átérek az Ifjúsági parkon is,amit én nagyon szeretek,és haza is értem!
Apának kipanaszkodom magam,és azt hazudom,anya küldött vissza...Hiába,még bennem van a hazudozás!:P
Ketten feldíszítjük a fát.Anyáék megérkeznek,és bejönnek.Az aranyos fenyő ott áll:1 m,de olyan aranyos,hogy még a lélegzetünket is visszafolytjuk.És ahogy villog!Alatta ajándékaink anyáéknak,de meglepődök:Nekem is van ajándék?!A húgom csinálta.aranyos,bár azt írta,néha buta vagyok...XD,Hát,igaz,néha leállíthatatlanul ördög leszek:P De én örülök,hogy csinált valamit nekem.
Mindenki megkapja ajándékát:én sminkkészletet,társasjátékot,egy kisangyalt,egy bábot,és húgom egy furulyát.
Mindezek között persze a mamám ajándéka is ott van,és ezek az ajándékok közösek,ha külön megvannak címezve is.

Lulu teve:
Mint minden évben, 2007 karácsonyán is 24-én esszük meg az ünnepi vacsit (Ami szinte mindig hal meg krumplisaláta :) )
és bontjuk ki az ajándékokat.23-a volt, már mindenki nagyon izgatott volt.Éjszaka alig tudtam aludni úgy izgultam...De szerintem a nővérem és az öcsém is így volt vele.
Reggel apukám meghozta a karácsonyfát...A tetjéből le is kellett nyisszantani mert túl magas volt :D
A fát eggyütt szoktuk díszíteni, ez most is így volt.3 égősort is raktunk rá, olyan nagy!
Azután a szüleim átparancsoltak minket a nagymamámékhoz.Elég unalmas volt ott ülni 3 órát és azt hallgatni a papámtól hogy "Régen még nem voltak iylen vacak mobiltelefonok!Régen csak tejfölösdoboz volt!" Uhh képzelhetitek milyen jó lehetett ×D
Aztán 1-2 óra múlva megjött az apukám és mentünk is haza.átöltöztünk és mentünk is be a nappaliba.Énekeltünk egy gyors dalt aztán azt mondták hogy először a nagy dobozt nyissuk ki!Egy kávéfőzős doboz volt.
Gondoltam magamban:
-Mit kezdünk mi egy kávéfőzővel amikor az anyukámnak szinte egy egész gyűjteménye van belőle?!
Kinyitottam...és kellemesen csalódtam.Nem kávéfőző volt!Hanem egy kis szőrpamacs.El nem tudtam képzelni mi az addig amíg ki nem vettük...Egy kiskutya volt az...Gyönyőrű hófehér volt.2 hónapos lány bolognese.Volt neki rágókája, kosara, tálkája, párnája meg midnen ami kell egy baba-kutyának.Nagyon örütünk neki, a többi ajándékunkról már meg is feledkeztük.Egy fél óra múlva azért csak elkezdtük kibontani a többi ajándékot is :) Én kaptam egy pulcsit fülbevalót, tolltartót és kulcstartót is!Én a szüleimnek meg a tesóimnak rajzoltam és csokit adtam nekik.
Amikor mindenki megkapta az ajándékát vacsiztunk és elneveztük a kutyust Mollynak.Molly ebben a szent percben is itt szundizik a számítógép mellett a kis párnáján.
Lulu Teve alias Barbi

Petterke:
Nállunk a karácsony fontos ünnep.Szeretem a karácsonyt,mert együtt van a család és kellemes együtt tölteni az időt!
Ebbe az évbe is reggel jó szagokra ébredtem,már röktön tudtam,hogy karácsony reggele van.Felkeltem és meglestem,hogy az ajándékok amiket vettem,készítettem még meg vannak-e.Nagy megnyugvásomra meg voltak,sértetlenül.
Leszaladtam a lépcsön,hogy joreggelt kívánjak szüleimnek.Uánna készítettem egy kakaostejet és irány a tévé.Minden reggel azzal kezdem a napot,de elég a reggelböl,hamar repült az idő,és eljött az ebéd ideje.Finom sülthus,krumplivan volt.Jól belaktam majd a géphez siettem,hogy a tevémnek is boldogKarácsony kívánjak.
Utánna a fa díszitése volt a dolgom,mert a testvérem nem akart segíteni így egyes egyedül díszitettem fel.
Fél négykor,az itteni idő szerint leindultam mint minden év december 24.-én szoktam "kántálni".
A barátnöm volt az elsö uticél,s reméltem,hogy ő is jön velem,de nem jött,a templomban volt esöadása,így egyedül fojtattam utamat.
Valahogy 7 órára hazavonszoltam magam,majd kipukkagtam,mert mindenhol egy kicsit az ilem kedvéért ettem,meg ne sércsem a házigazdákat!!!
Nyolckor már láttam,hogy édesanyám kotorgászik,s így levittem az ajándékokat a fa alá.Édesapám helyett is odaraktam az ajángékokat,mert megkért rá.
Mindenki körülálta a fenyöt és énekbe fogtunk.Utánna én furujáztam és énekeltem.Ezek után átadtam ajándékaimat.Édesapámnak egy rékási édesburt,testvéremnek egy fenyöfa alaku tusfütdőt,egy pixet és egy csokit,anyumnak pedig két holott kosárkát.
Én is kaptam sok mindent!!!Két könyvet,egy csokit,egy hajpántot és egy ezüstgyűrűt.Nagyon jól telt ez a Szenteste.A vacsora nagyon finom volt,degeszre ettem magamat,utánna egy filmet néztünk a tévébe.Unokatestvéreimnek is boldog karácsonyt kívántunk,és jól elbeszélgettünk velük a skypen.
Ez az én karácsonyi törtánetem!

Dr. Balili
Hello!!!!!!
En egy Arvahazban nevelkedek igy nem kaptam olyan sok ajandekot mind a tobbi gyerek!!
Szerintem nem az a lenyeg h minnel nagyobb tobb ertekes dolgot kapjunk hanem az h amit kapunk meg is tudjuk becsulni!!!
Nalunk is ugy telt mint sok mas embernel, felkeldtunk es nagyon nagyon izgatott volt minden gyerek!!!
Itt mindenki kap ajandekot hisz mi egy slad vagyunk-igaz h nem nagyot de ha kell akar a jatekokat kolson tudjuk adni egymasnak.....
amig a nevelo szuleim a fozessel sutessel foglalkoznak addig a gyerekek izelusk szernit feldiszitik a karasiny fat!!!
Az iden a fank piros volt...hisz abbol volt a legtobb diszunk!
Kitakaritottunk,a havat fellapatoltuk es mar is mindenki ment folotozni az unnepelyes ruhalyaba.
rajtam egy szep ing,nyakkendo,es egy nadrag volt!
Mikor megettuk a vacsit meglatuk a sok.sok ajndekot amit mindenki kapot!!!!
Mindenki nagyon orult az ajandekanak:
a nagyok:tussfurdo,sminkeszelt....stb
En pl-egy felhuzhatos kis autot kaptam meg egy emlek konyvet!!!
Az emlekonyvnek nagyon orultem es a sajat kisautonak is+!!!
En a szuleimnek A ZSEBPENZEMBOL vettem ajndekot...amit 2 honap allat gyujtottunk ossze es egy kepre tellett!!!!
Ez a karasony nagyon tetszett remelem meg lessz egy ilyen szep karasonyom is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PAAA







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat