Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
TTK-Híradó, december

TTK-HÍRADÓ

Bellá. (Tóth Beáta) állandó rovata


Mit hozott a Mikulás?

Riporterünk, Bea, erről faggatta a karaván tagjait, valamint arról, mit jelent számukra Mikulás ünnepe?.


[: jucuus. (Judit): „Rengeteg csokit, cukrot kaptunk a húgaimmal. Reggel az ablakokban már ott volt a csomag.

Különösebben még nem gondolkodtam, hogy mit jelent számomra Mikulásünnepe… Annyit, hogy a Mikulás házról házra jár, és csokit hagy az ablakban, valamint a sulis ajándékozást. Ajándékozáson részt vettem, én is adtam másnak csomagot, bulin nem voltam, nem vagyok partizós csaj.”


pihécske (Szandi): „Mit jelent nekem ez az ünnep? Hú, csoki-kavalkádot! De tényleg, csoki csoki hátán! Ilyenkor minden rokonom meglátogat, és adogatják a csomagokat. Ezeket meg mindig kiteszem az ablakba. Mivel van egy húgom, rendszerint „összeöntjük” a csokikat, így duplán jól járok!”

Csoki. (Bettina): „Egész kellemes volt, itthon töltöttem az estét anyával, a bátyám valami buliba nvolt. Ez az ünnep már nekem nem jelent annyit, mint régen, ugyanis már nem hiszek a Mikulásban... Az iskolai Mikulás-buli jól sikerült, az biztos! Vonatozva végigmentünk a sulin és az utcán. Köszönöm, hogy kérdeztél!”



Mit-chan (Kriszta): „Hozzánk a Mikulás mindig egy nappal előbb jön, az okát nem nagyon tudom. Talán jó kislány vagyok? Nem nagyon szoktam nagy ajándékokat kapni, egy kis csokit meg egy plüsst kapok általában, de nekem ez is megfelel! Az iskolában Mikulás húzást tartunk, bulizni nem szoktunk ilyenkor, hanem osztályfőnöki órán adjuk át az ajándékokat. Gyakran verset is kell írnunk arról, akit húzunk, ami elég nehéz volt idén, mivel új iskolába járok, alig ismerjük még egymást.”



Rapunzel98 (Annamária): „Nekem az idén elég jól telt a Mikulás. Ki tudtam magam pihenni és azokkal lehettem akiket szeretek (kivéve titeket) Számomra ez az ünnep amellett, hogy másoknak kis ajándékokat veszünk és azokat átadjuk, szól a szeretettről, békességről is, akárcsak a karácsony. A suliban szokott minden évben ajándékozás lenni, idén sem volt másképp. Ez úgy történik, hogy kis cetlikre rá írjuk mindenkinek a nevét, mindenki húz egy cetlit és aki rá van írva, annak kell ajándékot adnia. Ebben az a rossz, hogy másnap az egész osztály tudja, hogy ki kitől fogja kapni az ajándékát :) Mikulás buli nem volt, de nem is bántam, inkább pihentem. Én ezt az ünnepet inkább egy ilyen karácsony-váró ünnepnek szoktam elképzelni.”


Karácsony-várás

Bár már benne járunk az ünnepben, mikor Bea faggatta a karavántagokat, még előtte voltunk, még csak vártuk még csak elképzeltük az idei karácsony csodáját: ki így, ki úgy.


MCcini (Szinti): „Az ünnep számomra a családot és a barátokat jelenti. Apukámmal elkezdjük összerakni a fenyőfát (mű fenyőnk van a kutya miatt). Feldíszítjük, kicsit segítek anyának , a tesómmal sütit csinálunk. Amikor minden kész, az egész család társasozik egyet . Utána vacsorázunk.”

Sungirl^^ (Fruzsi): „A karácsony az év legszebb ünnepe, alig várom! Ilyenkor általában összegyűlik a család, jókat eszünk-iszunk, és közösen bontogatjuk az ajándékokat. Nálunk nem szokás, hogy az összes boltot végigjárjuk, és drágábbnál drágább ajándékokkal halmozzuk el egymást, amire senkinek sincs szüksége. Év közben mindig „kifigyeljük”, hogy ki minek örülne igazán. Például, a nagybátyám imád vadászni, és nemsokára megszületik a kisfia, aki valószínűleg idővel ugyanolyan szarvas-, és vaddisznó-őrült lesz, mint ő - vettem hát neki egy meleg takarót, és hímeztem bele egy szarvasfejet. Szerintem manapság egyre inkább elfelejtik az emberek az ajándékozás és a közösen eltöltött órák örömét. Régen, még ha az emberek szegényebbek is voltak, lehet, hogy sokkal boldogabban teltek az ünnepek, mint manapság. Akkor nem volt ennyi áruházlánc, nem forgott minden a pénz körül, és az emberek jobban kötődtek egymáshoz. De szerencsére még ma is vannak olyan családok, akik számára az ünnep fogalma nem azzal egyenlő, hogy méregdrága ajándékokkal halmozzák el őket, és degeszre tömhetik magukat süteménnyel. Nem, a karácsony ennél többet jelent, sokkal többet! A közös beszélgetések, az együtt készített ételek, és a mindent átható szeretet egy életen át megmarad bennünk. Remélem, mindenkinek jól telnek majd az ünnepek, és boldog karácsonyt kívánok minden Tevékeny Tevének!”


Púpos Pupillácska (Laura): „Már nagyon várom a karácsonyt! Nekem nagyon sokat jelent ez az ünnep, mert mindig együtt vagyunk a családdal, még az olyan rokonaimmal is, akiket sajnos csak ritkán látok. Minden évben közösen díszítjük fel a karácsonyfát. A karácsony előtti napokban nálunk mindig nagy a készülődés, mert sütünk-főzünk, és pakolunk. Általában mézeskalácsot szoktunk sütni, amiből a fára is teszünk. Az adventi koszorún meggyújtjuk a négy gyertyát, és megajándékozzuk egymást. Mi így ünnepelünk.”


iciipiciikakaóscsiga^^. (Erika): „Nagyon várom már, ez a kedvenc ünnepem az összes közül. Szeretem, amikor összejön a család a nagy díszektől roskadozó karácsonyfa mellett és ezen a 3 napon mindenki elfelejti a gondjait. Tehát szerintem a karácsony nagy szerepet tölt be mindenki életében. Nálunk úgy zajlik, hogy szenteste összegyűlik a család a nagybátyáméknál és ott ajándékozunk; a többi napot itthon töltjük.”


Hallows (Ricsi): „Nagyon várom már! Nálunk már hagyomány az, hogy mindig rántott husit csinálunk ünnepi menüként, és utána van az ajándékosztás, aztán filmezünk, beszélgetünk. A karácsony fontos számomra, hisz ilyenkor a család együtt van. és szeretetben ünnepelünk.”


Joanie (Gábor): „Őszinte leszek: a karácsony nálunk a takarítás és az álszenteskedés ünnepe. Az túlzás, hogy várom - nálunk ennek nincs nagy hangulata... Elvileg a család ünnepe lenne, gyakorlatilag ez nemigen valósul meg nálunk: összegyűlünk húszan, és kicikizzük a többieket, általában. Jó hangulata van az ünnepeknek, de nem épp karácsonyi.”


Szilveszter

Még pár nap választ el egy új év kezdetétől. Bea arról kérdezősködött, ki hogy fog szilveszterezni, illetve természetesen szóba kerültek az újévi fogadalmak is.


hermiony (Bea): „Az utolsó pár órákat ebből- és az elsőket a következő évből az egyik nagyon jó barátnőmmel fogom tölteni, ő fog hozzám jönni és – szórakozunk! Fogadalmat nem szoktam tenni.. (esetleg ha cigiznék megfogadnám minden évben, hogy leszokok.)”


^.^Lájmi^^ (Genna): „Nincsenek egyenlőre terveim, de valószínűleg itthon fogok lenni és csetes partykban veszek részt. Az utolsó órákat a tűzijáték nézésével fogom eltölteni és millió sok sütivel. 2011 első pár óráját pedig sokáig ébren, és sok-sok SMS-sel és telefonhívással. Fogadalmakat nem teszek, mert sosem sikerül betartanom, és semmi különleges a nagy alvásokon nem fog történni.”


annus. (Anna): „Én szerintem itthon fogom tölteni a szilvesztert, szokás szerint, mert nem hiszem, hogy anya 14 évesen elenged engem bulizni. De jönnek hozzánk vendégek, így mindkettővel leszek: a barátokkal is, és a családdal is. Fogadalmam nem szokott lenni, mert ha nem tudom betartani, akkor elúszik az egész: hiszem, ha látom - 3 szóban. Anya nagyon babonás, így azóta nem teregetünk ki szilveszter és újévkor, amióta meghalt Tata, mert mindenki teregetett.... Lencsét főzünk, és tyúkot, tojást nem eszünk. Nekem jól szokott telni a szilveszter, hisz tavaly is a csetesekkel együtt vártuk az újévet, de lehet, hogy még áthívok pár barátnőt estére.”


Melvicia (Melinda): „Egyelőre fogalmam sincs, hol, kivel. Vagy barátokkal, vagy a párommal, illetve az ő barátaival fergeteges bulit csapunk. De idén először azt is elképzelhetőnek tartom, hogy egyedül... bárhol... A fogadalomra volt már példa, de szokni kifejezetten nem szoktam. Arra se emlékszem, azt éppen sikerült-e betartanom. Azt se tudom mi volt :) Idén az volt a tervem, hogy leteszem a cigit, majdnem 100%-osan, ami annyit jelentett volna, hogy max. bulik alkalmával engedtem volna meg magamnak pár szálat. De az élet, a hozzáállásom, a helyzet változott. Kizárt, hogy ebben az állapotban ezt meg tudnám tenni (nem mintha eddig sokat cigiztem volna)...
Egyébként meg hülyeségnek tartom az újévi fogadalmakat. Ne azért fogadkozzon valaki, mert a Föld körbejárta egyszer a Napot... Az új év nem jelent új életet...”


FergetegEszement (Évi): „Tervem mindig van. Pontosabban most az, hogy a családdal töltöm idén - tavaly nővéremmel mentünk el ketten, idén kimarad, mert nem jön haza, így marad a család. De lehet, hogy egyedül töltöm valahol. Fogadalmat néha teszek, néha nem. Ha teszek, azt be is tartom többnyire, bár van, amikor nem - de annak mindig oka van. Idén muszáj tennem és be is kell tartanom! (Alig volt 2 alkalom, amikor nem sikerült betartanom.) Nem lesz különleges, amit idén teszek, vagyis csak annyi, hogy megpróbálok nem lebetegedni... Eddig minden évben, ha karácsonykor nem is, de újévkor mindig betegen feküdtem az ágyban, kivéve tavaly. Most is az a cél, hogy ne legyek beteg.



sütty-sütty-sütty^^ (Liza): „Nem nagyon szoktam tenni semmit szilveszter előtt, csak lélekben készülök az ünnepre. Pesten fogok szilveszterezni barátommal és a családjával. Lehet, hogy elmegyünk majd sétálni valamerre, megnézni a szép Pestet este, vagy hidakat. De az éjfelet már náluk fogjuk tölteni.

Néha szoktam fogadalmat tenni, amit utána igyekszem betartani. Nem mindig sikerül teljesen…”



Új karavánmeghívó

Melvicia visszatérésével igencsak megélénkült a toborzás nálunk! :) Túl azon, hogy ő maga rengeteget toboroz, valahogy a többieket is rá tudja erre venni! Sőt, felajánlotta Hópinak, hogy ismét szerkeszt egy szép, színes karavánmeghívót. Nagyon szép kis meghívónk lett – ilyen „csili-vili” szerintem egyik karavánnak sincs! Hívogatja is az új belépőket, akik szép számmal jönnek a karavánba mostanság!


Toborzó verseny értékes nyereményekkel

A Mikulásig tartó toborzó-verseny meghozta eredményét: 13. lett a karaván a toplistán.

Sokan vettek részt a versenyben – ám még többen „csak úgy, ingyen” toboroztak – lemondtak a díjakról. Amik pedig igen értékesek voltak:

Az 1. helyezett Szandi interjút választott a Magazinba, amit olvashattok is vele a 6. oldalon. A 2. helyezett Judit egy kitüntetést kért a tevéjének – ám a 3. ajándék, az újévig szóló admin a cseten még nem talált gazdára. A 3. helyezett lemondott róla, mondván, hogy ő nem az ajándékért toborzott, hanem a karavánért! :) Így a 4. helyezetté lett volna – ám ő nem nagyon szokott csetelni. Az 5. helyzett, aki megkapta volna, nemrég van még a karavánban, nem tudta még, mi a feladatuk az adminoknak – így vele megbeszéltük, hogy figyel egy kicsit, megpróbál „beletanulni”, és majd később kap admint; most ezt a nyereményt átvittük a következő toborzó verseny díjai közé.

Mert hogy a verseny folytatódik!

A 2. kör karácsonyig tart, immár 4 értékes nyereményért:

- Egy ingyenes hirdetés egy hétre a körlevelekben – nyertes által választott időpontban.

- Egy állandó rovat a TTK-Magazinban: nyertes kiválaszthatja, mit szeretne írni - és azt az oldalt 3 hónapig nem írhatja senki más, rajta kívül.

- Lehetőség arra, hogy a nyertes játsszon a szilveszteri rendkívüli Milliomosban, sorkérdés nélkül.
- Január 2-ig admin a cseten.

Ezekért a nyereményekért érdemes toborozni! :)


Előre a toplistán

Kitűztük célul - meg is valósítottuk! A toborzás meghozta eredményét: két karavánt is leelőztünk, és immár a 13. hellyel büszkélkedhetünk. És nem állunk meg itt, cél az anno 9. hely, amit meg tudunk csinálni, csupán akarni kell! Tehát, hajrá, hajrá Tevékeny Tevék!




Tehetségkutató

Az év utolsó előtti tehetségkutatója a billentyűrajz volt. Egytől egyig kitűnő munkákat láthattunk, elkészítésük nagy türelmet és sok fantáziát igényelt. De mivel ez egy verseny volt, és csak egy kerülhet ki győztesnek, aki nem más volt, mint Skull, azaz Heni. Róla bővebben olvashattok az 5. oldalon.










© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat