Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
meseíró 3.

Ten-Ten:
Tapsika és a Tevékeny Tevék :
Egyszer volt hol nem volt volt egyszer 1 nyúszi akit Tapsinak hívták. Az erdőben élt egy kis oduban.
Eljött a húsvét reggel. Tapsi úgy döntött hogy tojásokat osztogat szét az erdő lakoinak.Rakott a mókusnak,a medvének, a bagólynak, és az összes állatnak hímzett tojást közben le is lócsolta a lányokat.Haza felé tartva találkozott egy emberrel aki puskát tartott a kezében.Úgy hívtás István. A nyúszi elkezdett menekülni és az ember meg kergette öt. Nem ment sokáig igy mert Tapsi találkozott a Tevékeny Tevékkel . Ezek a jószívű tevék az élen Tapicskával és Hópihussal elbújtatták. István megkérdezte a TTK-sokat hogy nem láttak -e menekülni egy nyuszit. De természetesen a tevék azt mondták hogy : " Nem! ". Az ember tovább ment , hogy megkeresse a nyuszit. Késöbb a nyuszi előbújt és megköszönte a tevéknek hogy elbújtatták. Épp tovább akart indulni mikor Hópihus ezt mondta : " Nem akarsz velünk tartani 1 ideig? ma lesz nálunk egy party húsvét alkalmából. Örülnénk ha te is velünk tartanál." Erre Tapsika így felelt : " Miért is ne! Úgy sincs már semmi dolgom.De az a baj hogy most nem tudok veletek menni. " - Akkor majd megadjuk a címünket! - felelte Tapicska. Megadták, a nyúszi elköszönt tölük és ment is haza. A házában felkészült a partyra és sok-sok ajándékot vett a TTK- soknak. Eljött a party ideje a Tevékeny Tevék is készen álltak. A lányok hoztak magukkal tojást , a fiúk meg kölnit. Tapsi is megérkezett. Becsengetett . " ITT VAN TAPSI!!!!- kabálta boldogan Tapicska. Beengedték és elkezdödött a buli. A buli közben a nyuszi szétosztotta az ajándékokat a tevéknek és közben a fiúk locsolták a lányokat , a lányok pedig átadták a fiú tevéknek a tojást. Így telt ez a 2008 -as húsváti ünnep . Mindenki boldogan emlékszik rá még a mai napig is. Tapsi azóta is boldogan él a Tevékeny Tevékkel. Már hozzájuk nőt . A TTK-soknak ő lett a szerencse kabalájuk és az örök barátjuk.

Mini baba:
Brumi maci es Csahló kutya éppen sétálni indultak.
-Remélem holnap jó idő lesz!-mondta Brumi maci.
-Miért?-kérdezte kíváncsian Csahló kutya.
-Hát elfelejtetted? Holnap lesz Húsvét.
-Tényleg. Szóval ezért cipelik a tyúkok azt a sok tojást. Nagyon fáradtnak látszottak a tegnap. Megkérdezem,miért. Jössz te is?
-Persze! Magam is kíváncsi vagyok.
A két jóbarát elindult kideríteni a tyúkok fáradságának okát.
-Sziasztok,tyúkanyók!-köszöntütte a tyúkokat a két jóbarát.-Miért vagytok olyan fáradtak?
-Nem jöttek a nyuszik,hogy elvigyék a tojásokat,ezért mi kellett elinduljunk a házuk felé.
-Mi is megyünk. Vajon mért nem jöttek a tojásokért a nyuszik? Csak nincs valami bajuk?-mondta Brumi,és elindultak.
Mikor odaértek bekopogtattak,de nem jött ki senki. Akkor úgy döntöttek,bemennek. Hát! A két nyuszi aludt mint a bunda!
-NYUSZIKÁK! Ébredjetek! Nyakunkon a Húsvét és nincs tojás!
Bizony a nyuszikák jól elaludtak. Brumi és Csahló is besegített,különben nem lett volna kész a sok tojás. HÁLA Bruminak és Csahlónak,A HÚSVÉT MEGMENEKÜLT.

Joghurt baba:
Húsvét

A kedvenc ünnepem a nyár mert olyankor minden vidám!A sok gyerek izgatottan várja hogy jöjjön a nyuszi.DE, Vandájéknál más történt aznap.
Vanda egy nagyon szegény családból származik de igazán tehetséges mert imád festeni.Azon a napon festéket kért édesapjától.De az apukája hiába is szerette volna megvenni nem tellet rá ezért igen szomorú volt.Vanda viszont megértette őt.Elment az erdőbe sétálni....egyszer csak egy gyönyörű nyuszi ugrott elé...a nyulacska elfutott így vanda is utánaeredt..Jó sokáig futottak mígnem vanda elfáradt és nekidőlt egy hatalmas sziklának.A nyuszi visszafordult és odaugrott Vanda ölébe.Vanda simogatta cirógatta és egyszer csak elaludt.A nyuszi kiugrott kezéből és egy kis fiú vált belőle.Vanda erre felébredt...igen csodálkozva nézett de a fiú odamenthozzá és meglocsolta.Ekkor vanda kezébe egy hímestojás jelent meg.Szegény kislány igen meg volt illetődve mert ő maga se tutta pontosan hogy mi is történik vele.A Tojást a fiúnak adta.Beszélgettek beszélgettek de a fiú akinek még vanda a nevét se tudta hirtelen köddélett.Hazament Vacsorázott de az édesapjának nem szólt semmit.Másnap imét a kőhöz rohant de a nyuszit se a fiút nem látta.De a kövön egy festékeskészletet talált.Gondolta hogy valamelyik kis pajtása a nyuszi vagy a fiú adta neki.Vanda örömében táncraperdült és miután jól kitáncoltamagát festeni kezdett.A csodaszép festményét amin a fehér nyuszi volt látható odaadta édesapjának akinek annyira megtetszett hogy a szoba közepébe helyezte.Átkarolta kislányát és eggyüt ünepelték a húsvétot.Itt a vége fuss el véle!!!

Púpos tetike teve:
Egyszer volt, holnem volt élt egyszer egy kislány akit Andreának hívtak.
Andi szerette a karácsonyt, a valentinnapot,a suliban a szüneteket de mégjobban a húsvétet.
Holnap húsvét-mondta Andi vidáman.
Másnap reggel koránkelt az anyukájával hogy tojást fessenek a locsolóknak.
Délben, ebéd után Andi végig az ablaknál ült hogy lássa a húsvéti nyuszit és játszhassanak.
Egyszer valamit látott elfutni a kertjük felé.Andi kiment hátha a nyuszi.
Igen ő volt. A nyuszi. Andi nagyon örült hogy láthatta a nyuszit,és odament hozzá.
Szia -mondta a nyuszinak és közben nézelődött hogy nehogy meglássák őt.
A nyuszi megijedt hogy felfedezték de visszaköszönt és mondta Andinak hogy menjen be had legyen játék a tojáskeresés mint eddig amig nem láttál engem!
Andi bement a házba és leült a nagy kanapéra. Kopogtattak az ajtón. Andi anyukája kinyitotta az ajtót. Andi három báttyja volt az akik már elköltöztek otthonról. Mind a hárman elmondták a locsolóverset és meglocsolták Andit és az anyukáját.Cserébe Andi hímestojást adott nekik.
Aztán Andi apukája is meglocsolta Andit és a feleségét.
Andi egyik báttyja megkérdezte Andit hogy megkereste-e már a tojásokat. Andi kifutott az udvarra egy kosárral a kezében.
Egy tojás megvan! -kiáltott Andi. Még egy! És itt is egy! Az is az! Ott is!
Megtaláltam az összeset! -kiáltotta Andi vidáman. A nyuszi ott volt az egyik bokorban és örült hogy ilyen boldoggá tehette Andit és a többi kisgyereket. Andi odament a bokorhoz mintha ott is lenne egy hímestojás.
Tudta hogy ott a nyuszi. Andi megköszönte a nyuszinak ezt a sok hímestojást és a jó játékot. A nyuszi elköszönt: Viszlát Andi! Találkozunk jövőre!
Andi is köszönt és bement a csládjához.
Andinak ez volt a legszebb húsvétje mert elősször találkozhatott a húsvéti nyuszival.
VÉGE

Gumicuki:
A tevefarmon van egy kis városka. A neve Teveóvár, itt is nagy a készülődés a locsolkodásra. A lány tevék tojást festenek, míg a fiú tevék locsolkodni indulnak.
Így van ez az öreg Matuska néni házában is. Franciska, Matuska legkisebbik unokája festette a legszebb piros tojást, de Ivett és Bogi sem maradtak le. Zsolti és Ádám már elmentek locsolkodni.
Valaki kopogtatott az ajtón. Ervin volt az, a szomszéd. A kislányok sikítottak és elfutottak, mivel Ervin egy nagy vödörrel érkezett, ami vízzel volt megtöltve. Franciska, Ivett és Bogi az ágy mögé bújtak, de szegény Matuskt elkapta a szomszéd. Az új fehér ruhája teljesen elázott Ervin miatt. A 3 okos kisunoka ezt nem hagyta annyiban, megvigasztalták a nagyit.
Másodjára 2-en érkeztek, Zsolti és Ádám. Ők szerencsére nem vödörrel, hanem kölnivel érkeztek. Verset is mondtak.
A 3. látogató Ferenc volt, a kis boltból. Először ő is a lányokra ijesztett egy vödörrel, de utána előkapta a virágillatú kölnit. Na ez már tetszett nekik.
A negyedik a templomi pap még egy rövid imát is elmondott a családnak.
Eljött az ebédidő. Az asztalra került sonka, kalács, édességek, de még egy sült malac is helyet talált. Az egész család eljött, még Tóbi is, a kislányok nagybátyja, aki Csillagfalván él. Matuska nagyon megörült fiának, neki dupla adott.
A nagy lakoma befejeztével a kis csapat elindult a délutáni misére. Franciska most volt először a délutáni misén, mivel tavaly még olyan kicsi volt, hogy Matuska nem engedte el. Persze Bogi és Ivett akkor is meséltek neki. De így még jobb! A pap még puszit is adott a kislánynak.
Késő délután a játszótérre is ellátogattak, de leszállt az est. Legnagyobb meglepetésükre a kislányok az ágyukon 1-1 kisnyulat találtak. Ödön papa ajándéka! Ez a húsvét felejthetetlen lesz!

Blue C@t---Avril fun:
>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>Lesz-e húsvét időben?


>Ez a történet a húsvéti nyuszi egyik izgalmas húsvétját meséli el.Hogy miért izgalmas?Azt most elmesélem!
>A húsvéti nyuszi egy szép nap békésen sétált az erdőben,ahol már tavasz volt.Az állatok vidáman köszöntötték egymást.Meg-meg álltak egy-két szóra,beszélgettek az erdőbéli történtekről:Róka Robi már megint csínyt követett el-Mókus mama éppen tortát sütött,és a kis haszontalan kicserélte a sót a cukorral.Így a torta eléggé sós lett.
Robi barátunk az erdő legnagyobb csínytevője volt.Mindenkit megtréfált,akit csak tudott.Még a saját szüleit és testvérkéit is.Ezek áltlában nem voltak komoly dolgok,de azért meglehetősen bosszantóak lehettek.
>A nyuszi hamarosan hazatért.Sajnos,miközben távol volt,a rókakölyök megtréfálta-visszahajtotta nyuszkó naptárát.Ebből nagy baj is lehet!Ha a húsvéti nyuszika nem kezdi el hamarosan a húsvéti hímestojásokat festeni,oda a húsvét,nem lesz mit adni a locsolkodóknak!Sajnos,ezt nyuszmusz nem vette észre!Csak kényelmesen lefeküdt,majd elszenderedett.
>Eltelt közben egy hét,és még egy tojás sem volt készen.A nyuszika éppen egy nagy erdei sétát tervezett.Ahogy megy,egyszer csak ezt hallja:
-Értsd már meg,a húsvét 6 nap múlva lesz!
-Jajj,hát hidd már el,hogy 7 nap kell még!
Amikor nyuszi barátunk feleszmélt,hazarohant.
Rögtönt tudta mi történhetett-itt bizony Róka Robi járt!
>Nyuszi azonnal elővette az ecseteit,a festéket,elszaladt a tojásokért,
majd segítséget kért.Mindenkihez bekopogott,és az erdő lakói szívesen segítettek neki.
>Hamarosan már együtt festették a tojásokat-Robival az élen!Ugyanis nagyon megbánta tettét,és jóvá akarta tenni.Szerencsére kész lettek még időben.
>Másnap a nyuszi már a házaknál rejtett el a tojásokat.Egyik házhoz pont akkor ment,amikor locsolkodók jöttek,gondolja,megnézi, hogy locsolkodnak az emberek.Nagyon tetszett neki az illatos kölni és az aranyos versek elszavalása.Meg is jegyezte a monókát,akárcsak én!Leírom nektek is!


>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>Itt a tavasz,itt van már,
>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>Húsvét van már,angyalkám
>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>Meglocsollak,hogy ha hagyod,
>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>Hidd el,nem lesz tőle bajod!

Miss Kukkancs:
Melyik volt előbb? A Tyúk vagy a Tojás? Már maga a kérdés is helytelen. Így Húsvét közeledtével a fő kérdés az: Mi volt előbb? A Nyúl vagy a Hímes Tojás? Szerencsére erre könnyen fényt deríthetünk!

Történt egyszer, hogy Zokni egy emberek lakta falu legkisebb egere, eltévedt a társai által ásott útvesztőben. Napokig bolyongott, míg végre előbukkant egy ház kemencéje alól. A szeme már kopogott az éhségtől, ezért megbabonázva indult a roskadásig telepakolt Karácsonyi asztal felé. Apró lábai szinte csak súrolták a földet, úgy kapkodta őket. Már majdnem elérte az asztalt mikor hirtelen egy hatalmas csónak, mint később kiderült cipő zuhant előtte a földre. Ez a cipő hatalmas puffanással jelezte, hogy nem túl szerencsés körülmények között ugyan, de földet ért. A gondatlan gazdi egy kisfiú volt. Zokni legnagyobb pechére mikor fiú a repülő csukák után nézett felfedezte az apró állatot. Hiába volt Zokni apró és gyors, korgó gyomorral esélye sem volt, egy ereje teljében levő fürge sráccal szemben. Elkapták és üvegbe zárták. A Peti nevű fiú éjjeli szekrényén lett a helye, ahol mindennap végig hallgathatta az aznapi történéseket. Természetesen kiadós vacsora kíséretében. Ez így ment egészen Húsvétig. Akkor Zokniban megmozdult valami. Érezte a tavasz megérkeztét és menni szeretett volna. Azonban Peti nem vette észre mire vágyik kis barátja. Pici egere teljesen belebetegedett a szabadságvágyba. Peti teljesen kétségbeesett és szüleitől kért segítséget. Ők azonban azt mondták nem lehet mit tenni. Rengeteg egér van még a világon bármikor foghat másikat. Peti nem törődött bele. Elhatározta, hogy semmi mást nem kér Húsvétra csak Zokni egészségét. Éjt nappallá téve gyártotta a hímes tojásokat, hogy azzal kedveskedjen a Nyuszinak hatalmas kéréséért. Eljött a nagy nap előtti utolsó éjszaka. Peti összeszorult torokkal feküdt le és várta mi fog történni. Szépen lassan elnyomta az álom. Az éjszaka közepén valami neszre ébredt. A tojások eltűntek és két nyuszi fület látott kihimbálózni az ajtón. Fölugrott, hogy utána szaladjon, de véletlenül leverte Zokni üvegét. A kis egérbe hirtelen visszaszállt minden élet és vígan rohangászni kezdett.
- Csoda történt!! -kiáltott Peti, fellármázva az egész házat. A következő napon nem lehetett Petinél vidámabb locsolót látni a kis falu utcáin. És hogy ki vigyázott addig a Peti zsebében lévő csokitojásokra? Egy nagyon lelkes négylábú kis szőrmók, aki történetesen Zokninak hívtak.

Remélem ezek után ha megkérdik mi volt előbb, mindenki tudja a helyes választ...

Ikarus Penny:
A megfelelő pillanat

- 3 nap és Húsvét!
A két gyermek felsóhajtott.Anyjuk már tucatszor figyelmeztette őket, hogy itt lenne az ideje a húsvéti ajánékok elkészítésének.Az ikerpár, Léna és Barni, hiába kaptak sok figyelmeztetést, de nem volt ötletük, hogy mit is készítsenek.
-Már mondtad párszor!-morgott Barni.
-Hát, úgy látszik, nektek hiába beszélek!-az anyjuk ezzel feladta a csatát.
Az ikrek fölmászott a lépcsőn az első emeleti szobájukba, és szomorúan ült Barni ágyán.Végül először Léna tért észhez és ezt mondta:
-Elmegyek a rétre, ahol sok aranyág van, szedek egy kicsit a szobámba.
Barni fújt egyet, jelezvén, hogy Léna ötlete szokásos "giccsparádé".
***
Léna a réten ült egy bokor alatt.A szeme majd kiesett, a száját képtelen volt becsukni, és még pislogni is elfelejtett.
-Szia! Mi baj?-érdeklődött a meglepetés tárgya.
Léna megdörzsölte a szemét.Egy beszélő nyúl állt előtte.
-Te...te a húsvéti nyunyusziszi...nyuszi... va-agy?-érdeklődött Léna.
-Az!-mondta a nyuszi.-Csak az lát aki szeretne.Létezem, mindenki láthat, de csak az lát aki TÉNYLEG SZERETNE.
Léna bátorodott:
-Tudsz nekem segíteni? Nem tudom, mit csináljak a rokonoknak Húsvét alkalmából.
-Én csak annyit mondok:lesz egy megfelelő pillanat, amikor hirtelen eszedbe jutnak majd ötletek.Szia, mennem kell!
-De...az öcsém se tudja...-magyarázta Léna.
Még elmenőben a nyuszi ezt mondta:
-Ő már tudja. Segítettem neki! Szia!
A Húsvéti nyuszi eltűnt, köddé vált.Léna ült ott még egy darabig, de aztán hazaszaladt.
Otthon fölment szobájába, és csak ült az ágyon, mikor ezt hallota:
-Ebben a házban nincs egy használható gyertyataró sem!-mérgelődött az anyja.
-A fehér locsolókannán úgy látszik majd a piszok, mint a teritőn, amit Barni leöntött kakaóval!-kiabált az apja.
-A fehér hamutartó nem illik a nappalimba!-sóhajtott a nagymamája.
-Elromlott az összes csalim! Beleesett a patakba!-szomorkodott a nagyapja.
-Tele vagyok unaaaaaalmas fehér pólókkal.-jelentette ki Barni.
Lénát minden mondatnál mintha fejbevágták volna. Mostmár tudta, mit ad majd a család minden tagjának.Anyukájának gyertyatarót fest majd a egy laposabb és vastagabb üvegpohárból.Apjának kifesti a fehér locsolókannát.Nagyanyjának a hamutartóját festi majd be, nagyapjának pedig csalit készít.Barni egyik fehér pólóját pedig hímzéssel díszíti majd.
Neki is állt:hozott néhány üvegpoharat, és mintákat rajzolt rá kontúrnak, majd kifestette üvegfestékkel. Apjának a locsolókannáját temperafestékkel díszítette, nagyanyjának, a gyertyatartót ugyanúgy mint az üvegpoharakat.Aztán futott a padlásra, hogy egy régi társasjátékból kiválogassa a kis műanyag, halalakú bábukat.Mindegyikbe kampót akasztott nagyapjának.Végül elcsente Barni pólóját, és hímzéssel díszítette.Az ajándékokat egy-egy hímestojással becsomagolta.
***
Húsvét napján az ajándékozás remekül sikerült.Fény derült Barni ajándékára is, ami egy szökőkút volt, alumíniumfóliából, hungarocelből, vödrökből és egy szivattyúból.Gyönyörű volt.Léna ajándékának is nagyon örült mindenki.Dicsérték, ölelték, puszilták őt...
***
-Sivatagban él a teve,
Tele van a töke vele,
Nálam van a töke leve.
Meglocsolhatlak-e vele?-Barni választ sem várva leöntötte Lénát egy üveg vízzel. Szegény lány még az ágyban feküdt.
-Teeeeee!-kiáltotta, de nem mérgésen, inkább boldogan. Igen, boldog volt, mert Húsvét hétfő volt, és mert álmában találkozott a Húsvéti Nyuszival...

Púpois Baby Doll:
Húsvét

Egyszer volt hol nem volt,élt egyszer egy tevelány kinek Púpos Baby Doll volt a neve.Ez a teve nagyon szerette a Húsvétot.Már csak 1 nap volt hátra az ünnep előtt.Azon a napon találkozott tewvebarátnőivel és jókat beszélgettek:
-Holnap Húsvét!Jön a nyuszi hajnalban elrejteni a tojáskákat.-mondta Doll
-Igen én nagyon várom-mondta kórusban két barátnője Valentina és MC Teletubbies.
-Remélem jól fog eltelni ez az ünnep is.-mondta Doll.
A tevelány mindekivel jóban volt a teveiskolából,kivéve egy lánnyal aki mindig egyedül sétált a szünetekben.Baby Doll első napoban próbált vele barátkozni de a lány kicsúfolta őt és nagyon elutasítóan közölte vele,hogy nem szeretne vele barátkozni.
A tevelány beletörődött.
Éppen mikor a húsvéti nyusziról beszélgettek meglátta őket az a lány akinek neve Giggi aki olyan elutaító és undok volt.
-Ti még mindig hisztek a húsvéti nyusziban?Mint az óvodások-mondta.
-Igenis hiszünk,mert a nyuszi létezik.-mondta a 3 barátnő kórusban.
-Ne nevettessd magad ki-mondta Giggi.
-Nem nevettetem.De én csak az igazságot mondom-mondta felháborodva Púpos Baby Doll.
Be tudom neked bizonyítani hogy a nyuszi létezik-folytatta.
-Na és hogyan?-kérdezte Giggi
-Ha nálunk alszol akkor hajnalban kilessük és meglátod hogy igenis létezik.
-Renben!-mondta a kételkedő lány.
Este minden úgy történt ahogy megbeszélték.Hajnalig virrasztottak,de nem látták a nyuszit.
-Mondtam,hogy nem létezik bibibí-gúnyolódott Giggi teve.
Ekkor mozgást hallottak és ott volt látták.A nyuszi éppen a tojásokat rakta a fűbe.
Giggi alig hitt a szemének.Szóval valóban létezik-mondta kissé kábultan.
-Igen létezik-mondta vigyorogva Doll.
-Púpos Baby Doll kérlek ne haragudj,hogy bántottalak eddig és hogy nm hittem nekem.Meg tudsz bocsájtani?Ha igen leszünk barátnők?
-Persze Giggi!Lehetóünk barátnők.Ha szeretnéd nálunk töltheted a húvétot.
-Igen.Ha nem gond
-Dehogyis.Most pedig aludjunk majd reggel felstünk hímestojást.
Szép napra ébredtek.Az ég kéken tündöklött.A nap sikrázott.Gyönyörű volt az ég.A két lány felkelt kimentek a tevekonyhába megették a tevekenyerüket és hozzáláttak tojást festeni a locsolkodók részre.
Gyönyörű tojásokat festettek.Eljött a félután és sok locsolkodó látogatott el hozzájuk.Közöttük Barna Bobi is Baby Doll hitvese.
Meglocsolta őket evett egy kis süteményt és beszélgetett a két lánynal.
4óra felé mikor a sok locsolkodó hazament Giggi és Doll megkrestét a fűbe rejtett tojásokat.Ott volt az egytől egyig.
Egy kis cédulát i találtak amit a nyuszi írt!Ez állt rajta:Boldog Húsvéti Ünnepeket a Tevékeny Tevéknek is és nektek is!
Üdvözlettel:a Húsvéti nyuszi!

Miss Lolita:
Húsvéti Játékok a Tevékeny Tevék Karavánban
A Tevék közül a legtevékenyebbek mint mindig, most is a sivatagot járták tapicskával és Hópihussal, Húsvéti dalokat énekelve. Mivel bizony végre itt volt a Húsvét. Dalolva mentek, és minden lány tevének festék, tojás, és ecset volt a kezében. Mindenki buzgón festett, kivéve egy kislányka tevét. Ő csak sírt és ezt mondta:
-Én nem tudok festeni! Különben is, ki locsolna meg Engem?? Szemüveges, fogszabályzós és hisztis teve vagyok. Mindenki utál!
Meghallotta ezt tapicska, és odament hozzá.
-Miért nem mész el Hópihushoz, a szívdokihoz?- kérdezte, miközben egy zsebkendőt nyújtott a kezébe.
-Mert!-vágta rá a kis teve szórakozottan.
-Rengetek játék van ma! Játszhatsz LOTTÓ-t, ZSÁKBAMACSKA-t, írhatsz mesét, stb.! És nem vagy ronda, csak nincsen önbizalmad.-mondta tapicska, utána elfutott.
A pici tevécske (akit Púpos Aprófalva-nak hívtak), szót fogadott, és minden játékban részt vett. Olyan jól szórakozott, hogy mér aztt is elfelejtette, hogy szomorú. Kifejezetten jól érezte magát. Megfestette a tojást, és 1250 lányteve közül, az övé lett a legszebb.
Este, mikor már aludt, több száz fiú teve meglocsolta. Reggel tiszta vizesen ébredt, pedig mégcsak nem is mindenki locsolta meg, aki akarta. Felült az ágyban, és elakadt a lélegzete: a háza DUGIG volt ajándékokkal, könyvekkel, plüssökkel, csokikkal... Hát mégis létezik nyuszi??
-Ez volt eddig az első, és egyben a legszebb HÚSVÉTOM!
[ha megkaptad a mesét írj, amúgy 10 éves vagyok...]







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat