Az én oldalam - Naplóm

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje
http://teveclub.hu/naplo/
TTK-Híradó aug.-szept./2

TTK-HÍRADÓ
Állandó riporterünk Bellá (Tóth Beáta)



Újabb rendbontók 1.: A „15 éves lány” esete a Tevékeny Tevékkel

Vajon sosem telik el hónap anélkül, hogy ne érné bántás a vezetőket, a tagokat, vagy akár bárki is azt hinné, hogy mi mindent beveszünk? A június azt bizonyította, hogy nem.

Először is, ott van M. (a teve nevét szándékosan nem írom ki, nehogy szegénykém még sértve érezze magát – nevetséges, de ilyen világot élünk: még mi, az ártatlanok kell, hogy vigyázzunk az elvetemültek lelkivilágára…) a „15 éves” lány, aki attól kezdve, hogy belépett a karavánba, a fórumon aktívan írogatott – hozzászólásai, stílusa alapján teljesen egyértelmű volt, hogy ő nem 15 éves kislány, akinek mondja magát, hanem bőven felnőtt már. Később az is világos lett, ki ő – egy bizonyos hozzászólásából: valaki levelet írt Hópihusnak, benne datolyát követelve, majd megfenyegette, hogy ha nem ad neki, odamegy a lakására a cimboráival és jól megveri. Ez önmagában is nevetséges, Hópihus is annak találta, közre is adta a levelet a fórumon, hadd nevessenek a karavántagok is. Nevetett is a többség, egyet kivéve: M., a „15 éves lányka” nem nevetett, hanem kioktatta Hópiust, aki szerinte megsértette a levéltitkot azzal, hogy közreadta ezt az irományt. Nyilvánosan oktatta ki, a fórumon – kísértetiesen hasonló szavakkal és indokokkal, mint amik annak idején, tavaly augusztusban hangzottak el ugyanitt a „lázadók” részéről – ami végül oda vezetett, hogy tapicska és Hópihus maguk oszlatták fel a karavánt. Élükön egy kétgyermekes édesanyával, tevéje többek között Kittini; de az ő tevéje volt púpos Sirokkó, és ő volt 17 éves, szívdoki-tanácsot kérő lány is, akiről az akkor itt lévők már sokat hallottak – az is egy cifra történet volt. De az ő tevéje volt Petipapi is, aki egy mocsoktól fröcsögő levelet írt Hópihusnak, még tavaly ilyenkor - a levelet változtatás nélkül megtaláljátok most itt, hogy láthassátok belőle, a szóban forgó édesanya milyen elvakultan gyűlöli a TTK-t, és még elvakultabban gyűlöli Hópihust - felfoghataglan okból. Egyfajta kényszert érez rá, hogy minduntalan keresztezze utunkat, újabb és újabb személyeknek kiadva magát. Bár állítja, hogy az alább olvasható mocskot nem ő, hanem férje írta - egy tisztes családapától, akivel soha két szót sem váltottunk, még kevésbé értem, mivel érdemeltünk ki ilyen stílust... A levél eddig "elfekvőben" volt, közel egy éve, de most, ahhoz, hogy megértsétek, ki is Mikkentyű vagy Kittini, eljött az ideje, hogy elolvassátok.


Feladó : Petipapi. [293767 AL], gazdája Peti 2009-11-18 20:16:38


undefined

Te szerencsétlen fogyatékos élőlény!Nem Andi írt,mert ő már magasról tojik rád!Hanem én voltam a FÉRJE!Remélem fel tudod ezt még fogni,és agyilag nem sok neked!Mert nekem lett elegem abból,ahogy viselkedsz gyerekekkel!Ennyire primitív valaki nem lehet mint te!Ahogy ott írtam neked komolyan dilidokira lenne szükséged!És ez már holt biztos!Ennyire elmegyenge emberrel még nem találkoztam mint TE!Ilyen paranoiás,hatalommániás elvont ember még egy nincs fent a neten mint TE!Mások zargatása helyett,foglalkozz a begyepesedett,fanatizált karavánoddal!És a lelkisérült lányoddal,aki tudom milyen képeket küldözget magáról a neten,bár ha megtisztítanátok otthon a tükröt szerintem bele se merne nézni!Te nevezed magad felnőtt embernek,holott a szinted egy 3 éves gyerekét sem éri el!Mert az én lányom ebben a korban nálad 100szor okosabb!sétálj csak a saját karavánod tevéi ürülékében,és ne mások lelkivilágában!Már épp elég ember utál,neked semmi nem elég?ha ezen túltetted magad,nyugodtan sírd ki magad az intelligens barátnőd vállán nyugodtan, akivel együtt szoktátok keverni tevéid ürülékét.



De térjünk csak vissz az eredeti történethez:

A szóban forgó M. többször nevezett a játékokra, de nevezéseivel kapcsolatban újra és újra felmerült a csalás lehetősége. Legutolsó ilyen alkalom a júniusi tehetségkutató volt, ahol annak ellenére a döntőbe jutott, hogy végig voltak, akik arra figyelmeztettek: a képei csalással készültek. Szinte mindig kiderült, hogy egy színezőt színezett ki a paint-el, azzal könnyítve dolgát – bár ő ezt mindig tagadta, mondván, hogy igenis ő rajzolta, nézve az eredeti képet.

A Tevékeny Tevék megelégelték ezt a helyzetet (arról nem szólva, hogy az idősebbek akkor már szinte mind biztosak voltak benne, kicsoda is valójában a „15 éves kislány”). A TC-től kértünk hát segítséget. Meg is tudtuk, hogy M. teve régebbi neve Kittini… Vagyis a gyanúnk beigazolódott, ennél fényesebb bizonyíték nem is kellett! Megkaptuk hát a magyarázatot arra is, miért nem jött M. soha fel a csetre. Állítása szerinte a gépéről nem tudott belépni – de a valóság egészen más: Kittininek zöld adminja volt az egész cseten, és bárhogy is hívták épp a tevéjét, a zöld admin megmaradt volna – azt már végképp nem tudta volna kimagyarázni, hogy ez honnan van neki… Bár állítása szerint ő vette ezt a tevét, fogalma nincs, hogy hívták előzőleg… Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy egy olyan tevét, akinek zöld adminja van az egész cseten, nem szoktak csak úgy eladni… Tehát a lóláb ismét kilóg.

Persze, nyilván való, hogy maradt még tevéje a karavánban, hisz ez már szinte megszállottság nála, hogy folyton a nyomunkban jár, mindig újabb tevékkel, mindig újabb neveken, magát mindig másnak kiadva – de azért nem kis elégtételt éreztünk, mikor legalább ezzel megbukott.

(Van is tippem az újabb tevéjét illetően, most, elővigyázatosan 0 napos korában léptette be hozzánk – de a fórumon ismét gyakran látok egy lánykát, meglehetős hasonló stílusjegyekkel; nevet szándékosan nem mondok…

...

A tippem azóta beigazolódott: az illető most 18 éves lánynak adta ki magát, S. néven - szándékosan nem írom ki teljes nevét megint - így van jelen karavánkban; ma reggelre derült ki, hogy IP címe ugyanaz, mint az fentiekben említett M-nek, azaz Kittininek, Nikittának, vagy ki milyen néven ismeri...)



Újabb rendbontók 2.: A nagyszájú „szépségversenyes lány” esete a Tevékeny Tevékkel

És itt a másik eset, annak a lánynak az esete (nevet ismét nem mondok), aki márciusban a lányok szépségversenyén egy sztár képével nevezett sajátjaként – ráadásul, mikor lebukott, minősíthetetlen hangon tiltakozott, ezzel kitiltva magát a közösségünkből, mert senki nem akart ezután vele szóba állni. Ám újabb esélyt kapott – de ezt is eljátszotta. így történt legutóbb is, hogy a netről vett képpel nevezett a tehetségkutatóra, de mivel nekünk is van szemünk, észrevettük, meg is találtuk a képét. Tovább erősködött, hogy ő nem csalt, higgyük el neki. Pedig a csalás ténye mindenki számára egyértelmű volt, hiszen csak annyit kellett google-ba írni, hogy „harkály”, és ott csücsült a képe az első oldalon. (Ráadásul, ha bagoly-t írtál google-ba, úgy is kiadta). Ennyi volt, a lánynak tehát ismét mennie kellett a karavánból.
Ment is, de búcsúzóul még mindennek lehordta Hópihust, a karavánt és annak tagjait. Ráadásul hirdetést adott fel az üzenőfalon, hogy senki ne lépjen be a TTK-ba, mert az ilyan meg olyan karaván. (Kár volt erre datolyát költenie, mert hirdetését kb. két perc alatt töröltettük a TC-vel.) Majd megszólította Hópihust a cseten és minősíthetetlen hangot ütött meg vele szemben. (A Beszélgetést megtaláljátok Hópihus naplójában.)

A fejlemény az ügyben annyi, hogy azóta bocsánatot kért, ismét jönne vissza. De tudattuk vele, hogy ide már nem jöhet – erre egy másik tevéjével, saját barátnőjének kiadva magát, levelekkel kezdte bombázni Hópihust, sőt, nem átallotta volna még a telefonszámát is elkérni. Mikor szembesítettük vele, hogy tudjuk, hogy ő az, ismét visszavonult – kérdés, hogy meddig?



Tehetségkutató: paint-rajz, kissé rendhagyó végeredménnyel


Véget ért a júniusi tehetségkutató, a paint-rajz - kissé rendhagyó módon. A döntős rajzok közül M-é lett a legjobb, de itt felmerült a csalás gyanúja - a vélemények megoszlottak ezt illetően; de nincs jelentősége, mert M. azóta kénytelen volt elhagyni a karavánt (feljebb olvashattatok róla, hogy miért).

Így maradt 2 döntős: Lea és jó magad (bellá). Leáé még nem annyira gyakorlott, de nagyon lelkiismeretesen dolgozott, sajátom jobbra sikeredett, de nem volt rajta minden; így most megosztott 1. hely született: mindketten nyertünk!

Ezúton köszönjük Hópinak, hogy erre a döntésre jutott, és mégsem hagyta nyertes nélkül a júliusi fordulót!

Az ügy margójára:

Azóta sajnos Lea is hazudott – saját barátnőjének adta ki magát, félrevezetve ezzel valamennyiünket. Ráadásul, mikor rájöttünk, mérgében, szégyenében elhagyta a karavánt, tehát ezzel alig hogy megszerzett győzelme el is veszett. Igaz, hogy azóta újra itt van, de sokat kell még azon dolgoznia, hogy ismét bízni tudjunk benne – nem értem, hogy tud valaki lelkiismeret furdalás nélkül a társai szemébe hazudni. És ha már dolgozik, hát dolgozhatna azon is, hogy stílus a cseten, a fórumon kicsit kevésbé legyen közönséges, bántó a többieknek. Szerintem előbb-utóbb sikerülni fog – szorítunk neked, Lea!


Új tevegondozók a nyárra

Igen megszaporodott az árva tevék száma a TTK-ban, azért kisegítőkre volt szükségem (magam vezetem ugyanis a TTK árvaházát), akiket meg is kaptam.

Az egyik Wadmálna, azaz Szilvi (ő a legjobb példa arra, hogy igenis elérheti azt valaki, hogy ismét bízzunk benne, sőt, még bizalmi feladatot is kaphat egy kis „kisiklás” után).

A másik Ricky.crazy volt, akinek helyét Vani^, azaz Gyöngyi vette át, miután Gennáék költöztek.
Mindketten megbízhatóak, és öröm velük „dolgozni”. Bármikor számíthatok rájuk, újabb és újabb tevéket vesznek gondozásba, és ők azok, akiktől örökbe is lehet fogadni. Ha tevét szeretnétek, nálunk jelentkezhettek!







© Napfolt Kft. - Médiaajánlat

 


© Napfolt Kft. - Médiaajánlat