Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
Van még elegendő energia forrás!

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
Van még elegendő energia forrás!


VAN MÉG ELEGENDŐ ENERGIAFORRÁS!

Mivel energiatartalékaink fogynak, alternatív megoldásokat keresünk, hogy szükségleteinket kielégíthessük. Feltűnően sokan küzdenek belső energiaproblémával. Úgy érzik: kiégett a belső lelki erejük. Elszállt belőlük a tetterő, és nem bírják tovább a küzdelmet. Honnét vegyenek új energiát? Talán néhány hét szabadság kellene a feltöltődéshez? Nos, ez segít, de mennyi időre?

Erő, meleg és fény: ezek együtt teszik ki az energiaszükségletet.
ERŐ, hogy tonnányi nehézségekkel, amelyek naponta ránk nehezednek, megbirkózzunk. Hány, de hány ember sóhajtozik a terhek alatt!
MELEG, azaz egy kis emberség, hogy a nagy "szeretet" szót már ne is használjuk. Mennyire éhezünk rá!
FÉNY kell ebben a sötét és egyre sötétedő világban, világosság, hogy lássuk az utat, amelyen naponta járunk

Íme, korunk nagy, szellemi „energiaproblémája”. A világ is ezért az energiáért kiált, ezt kutatja. Hol található?
- Az emberben magában?
- A különböző keleti vallásokban?
- A meditációban?
Mindezek alternatív energiaforrásokat kínálnak. A felsoroltakat tetszés szerint folytathatnánk.
Mi azonban egy kiapadhatatlan energiaforrásról akarunk szólni, a minden meleg, az összes fény és erő ősforrásáról. Beszélni akarunk neked valakiről – de talán már nem is figyelsz ide. Mert korunkban sokan már rég megtagadták, és nevét legföljebb káromkodás közben említik.
Akiről mi szeretnénk szólni, aki minden energia forrása, az Isten!

Ő A FORRÁSA AZ IGAZI SZERETETNEK, minden melegségnek. Bizony, ha Istenről beszélünk, nem túlzunk, ha a szeretetről beszélünk. Isten szeret. Nemcsak szeret, hanem lénye a szeretet.
Hatalmas üzenet ez ehhez a rideg, szomorú világhoz, amelyben az emberek már úgy mennek el egymás mellett, hogy nem értékeli egymást – az ember már csak egy szám.
Nagyszerű üzenet ez hozzád, kedves Olvasó: Isten számára nem egy "szám" vagy! Ő szeret téged! Ő nemcsak beszél a szeretetről, hanem tettel bizonyította azt: Odaadta legkedvesebbjét, egyszülött Fiát, az iránta ellenséges érzületű emberért. Akárki vagy, akárhol vagy, akármilyen magányosnak és elhagyatottnak érzed magad – tudd meg: Isten szeret téged!

ISTEN A FÉNY FORRÁSA: "Isten világosság, és nincs benne semmi sötétség" (1Jn 1,5). Ez a dolog másik oldala: Isten szeret minket, de nem tűrheti szívünkben a sötét foltokat.
Vakító fényében ismerjük fel, kik is vagyunk mi igazán: hibával teli emberek – igen, mondjuk csak ki ezt a nem-szeretem szót: bűnösök vagyunk. Ezzel kell kezdened, ha rá akarod kapcsolni életedet a minden energiának ezen forrására. Nem kellemes dolog szembe nézni az igazsággal, megvallani, hogy minden vonalon csődöt mondtunk, és amit Isten elé vihetünk, az csak elrontott életünk. Már pedig ez elengedhetetlenül szükséges, ha meg akarjuk tapasztalni Isten irgalmát és bűnbocsánatát.
"Ha azt mondjuk, hogy nincsen bűnünk, önmagunkat csaljuk meg, és nincs meg bennünk az igazság. Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól” (1Jn 1,8-9).

ISTEN AZ ERŐ FORRÁSA IS: Ha bűnösként Isten fénykörébe kerültél, ha hittel magadévá tetted Fiának, Jézus Krisztusnak érted elvégzett megváltó művét, ha megkaptad mérhetetlen szeretetét, akkor örök érvényűen feltárultak előtted az erő forrásai, rákapcsolódtál Isten "energia-hálózatára". Akkor kapcsolatba kerültél minden erő kiapadhatatlan forrásával.
Ne tévedjünk: ez nem jelenti valamennyi problémánk egy csapásra történő megoldását. Azt azonban igenis jelenti, hogy mostantól kezdve számíthatunk Isten erejére, amely átsegít a nehézségeinken.
Erőt kapunk a mai naphoz, és örömteli reménységet a jövőre nézve: vár a mennyei dicsőség Jézus Krisztusnál! És ez valóság lehet mindannyiunk számára! (W.N.)

(Vetés és aratás, 2004/4, 9. old.)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat