Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
Időnként nyomasztó.....Nagyböjt

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
Időnként nyomasztó.....Nagyböjt

Időnként nyomasztó terheket cipelünk

A várakozásnak és a reménynek szentelt időszakban jó, ha tudatosítjuk, hogy vannak közöttünk olyanok, akiknek az élete nagyon nehéz. Számosan nagyon fájdalmas realitással szembesülünk. Egyre több anyagi nehézségünk van. Ha elvesztettük egy szerettünket, ha nehéz vagy romló kapcsolatban élünk, vagy éppen egy megszakadt kapcsolatból próbálunk kilábalni, reményünket felhő borítja. Súlyos, életünket fenyegető vagy krónikus betegségként keserítő egészségi problémánk lelkileg és spirituálisan is csaknem megbéníthat.
A "kitartás (perseverania)" szó talán elkedvetlenít bennünket, különösen akkor, ha olyasvalaki mondja, akiről úgy látjuk, nem érzi át szenvedésünket. Arra gondolhatunk, hogy ez csak annyit jelent: "el kell viselned ezt önsajnálat nélkül".
A "persevere" latin szó gyökerének vizsgálata segíthet. Három részből áll a szó: per - se - vere. Nyersfordításban azt jelenti: "igazság szerint". Kitartunk, az igazságot felidézve és ahhoz közel maradva. Milyen igazságot? Annak az igazságát, akik vagyunk és amilyen az életünk. Ez az, amiért az Nagyböjt a kitartás időszaka lehet, ugyanúgy, mint a reményteli vágyódásé. Amikor hagyjuk, hogy Isten szeretetének igazsága megérintse sebeinket, megérezzük a gyógyulás ízét.
Ha foglyul ejt minket egy fájdalmas helyzet, a bosszúság kísértése jelenhet meg amiatt, hogy nem tapasztalunk "enyhülést". Milyen közel van a fájdalom és mennyire sebezhetőek vagyunk! Mély veszteségek, kapcsolati gondok, anyagi nehézségek minden mást feledtetve teljesen elborítanak bennünket. Amikor gyászban vagy haragban élünk, bármilyen kisebb bánat vagy sérelem is könnyebben hat ránk. Kis veszteségek vagy csalódások felerősödnek, apró sérelmek kitörő haragot váltanak ki. A Húsvét közeledésének gondolata pedig minden érzést felerősít, a támasznélküliség és a reménytelenség érzését kelti bennünk.
Ilyenkor itt az ideje, hogy arra emlékezzük, kik is vagyunk. Van "enyhülés", ha felidézzük, hogy Jézus halálára és feltámadására keresztelkedtünk meg. Istenünk Megtestesülése a legmélyebb realitás akkor, amikor szenvedünk. Istenünk mint Emmanuel velünk van a bűn és a halál legerősebb működése idején. Az Egyetlen, aki szegénységben született, értünk szenvedte el a halált, ennek következménye, hogy bírjuk a beteljesedés ígéretét. Tényleg lehet örömünk a bánat közepette? Igen - ha felismerjük az ajándékokat, amelyeket kaptunk. Végtelenül sok ajándék várja, hogy felismerjük és megértsük. Jézus belépett a világunkba és a mi utunkon járt. Tele van könyörülettel, ami az életében elszenvedett sok visszautasítás, gyász és egy nagyon rossz halál tapasztalatából született.
/internet/



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat