Leltár

Adatlapok

Trükktár

TeveClub filmek



[ Mi ez? ] [ Írok ide ]
haverok:

Naplóm a lényeges naplója


Élő Vízforrás [64089 AL], gazdája Naplóm a lényeges
Az ima szeretetünk kifejezése

Ugrás egy másik naplóhoz!

Tartalomjegyzék
A napló közvetlen linkje:
http://teveclub.hu/naplo/64089
Az ima szeretetünk kifejezése


AZ IMA SZERETETÜNK KIFEJEZÉSE

..Az imádság fejezi ki, mennyire éret a hitünk, ugyanakkor az imádság vezet el bennünket az érett, komoly hitre. Éppen ezért nem elég csak egyszer beszélni valamely hittanórán. Hiszen az ima átszövi életünket, s velünk együtt növekedik. Úgy kell megtanulnunk imádkozni, hogy az szeretetünk őszinte kifejezője legyen Isten és mindazok iránt, akikkel kapcsolatban vagyunak vagy akikre gondolunk imáinkban.
..Az imádságról ne csak hittanórán beszélgessünk, hanem otthon a szüleinkkel, testvéreikkel és barátainkkal is. Egymástól nagyon sokat megtanulhatunk és gazdagítjuk egymást.
..Az életben – még a gyermek életében is - vannak olyan mindennapi, mély tapasztalatok, amelyekről nehéz beszélgetni, ilyen az ima élménye is. Ha valaki megkérdezne bennünket, mit jelent számunkra az ima, bizonyára keresgélnénk a megfelelő szavakat, de legszívesebben mi is visszakérdeznénk. Nem kell nyugtalankodni emiatt. Fontos, hogy továbbra is igyekezzünk keresni a kifejezéseket, hogy jobban tudjuk közölni magunkat. Jó tehát, ha időnként feltesszük egymásnak a kérdést: Mi az imádság számodra? És jó, ha mi magunk is megfogalmazzuk magunknak a választ, még akkor is, ha nehezünkre esik is.
..A válasz keresése előtt természetesen már tapasztalatokkal kell rendelkeznünk. Emlékezetünk kell intézni, hogyan éreztünk magunkat ha a szobánkban, a természetben, a templomban, egyedül vagy másokkal közösségben imádkoztunk.
.. Legszebben talán egy-egy hasonlattal lehet kifejezni, mit is jelent számunkra az ima. Az alábbi néhány példa segítségünkre lehet, hogy a saját tapasztalatainknak megfelelően folytassuk az ima személyes megfogalmazást:
- AZ IMÁDSÁG….
-olyan, mint a jó barátok találkozása, akik tudják, hogy elmondhassák egymásnak gondjaikat úgy, mint örömeiket…
-olyan, mint a megértő barátok találkozása, akik hallgatás közben is megértik egymást…
-olyan, mint a barátok párbeszéde, akik akkor is bizalommal vannak egymás iránt, ha nem tudják meg magyarázni, mi van a másikkal..
-olyan, mint az ének:: néha szomorú, máskor meg repeső örömet fejez ki…
-olyan, mint a tiszta forrás, amely felfrissít, és életet ad…
-olyan , mint a virág, mely kinyílik a napsugarak melegségére…
-olyan, mint egy vidám reggel vagy egy békés alkony, amikor úgy érezzük, hogy leginkább képesek vagyunk Isten és egymás meghallgatására…

(Hitélet 1992 május)



Problémás tartalom jelzése






© Napfolt Kft. - Médiaajánlat